Ζευγάρι
© Pexels
Σχεσεις

7 σημάδια κινδύνου στην ανδρική συμπεριφορά

Πότε να αφήσετε μια σχέση που μόλις αρχίζει και να ψάξετε αλλού

114739-643733.jpg
Τάνια Δελή |

7 σημάδια κινδύνου ότι ένας άντρας σας «παίζει» και σας στέλνει ανάμεικτα μηνύματα

Έχετε φύγει ποτέ από ένα ραντεβού νιώθοντας ολίγον βλαξ; Πολλές γυναίκες δεν διαβάζουν σωστά τα προειδοποιητικά σημάδια· αναρωτιούνται «τι συμβαίνει»: αυτό που «συμβαίνει» είναι ότι οι άνδρες τις κοροϊδεύουν. Όπως γράφει η Ronnie Ann Ryan στο περιοδικό You Tango, υπάρχουν επτά σήματα κινδύνου: αν τα αγνοήσουμε, αυτός που έχουμε απέναντί μας θα μας κοροϊδέψει. Δεν είναι απαραίτητα κακός άνθρωπος· απλώς δεν θέλει τον ίδιο τύπο σχέσης με μας. Συχνά, αυτό το πρόβλημα προέρχεται από τις γυναίκες που πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν την επιθυμία ενός άνδρα για μια σχέση. Πρόκειται για καθαρή φαντασίωση:μόλις ένας άντρας λέει ότι δεν θέλει σχέση ή δεν βρίσκει χρόνο να σας δει, πρέπει να πάρετε στα σοβαρά την έλλειψη επιθυμίας. Δεν είναι επειδή «φοβάται να δεσμευτεί», είναι επειδή δεν έχει καμιά όρεξη να δεσμευτεί με το συγκεκριμένο πρόσωπο τη συγκεκριμένη στιγμή. Οι άντρες που θέλουν σχέση αγάπης θα την επιδιώξουν και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να κερδίσουν μια γυναίκα. Θα περάσουν χρόνο μαζί της, θα συμπεριφέρονται καλά και θα προσπαθούν να την εντυπωσιάζουν. Αν ένας άνδρας δεν συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο από την αρχή πρέπει να ξεκολλήσετε. Ειδαλλιώς, σύντομα θα βρεθείτε σε πολύ δύσκολη θέση.

Εδώ είναι τα 7 σημάδια ότι ένας άντρας σας «παίζει» και σας στέλνει ανάμεικτα μηνύματα.

1. Λέει ότι δεν θέλει σχέση, αλλά εσείς συνεχίζετε να βγαίνετε μαζί του

Πηγαίνετε στο πρώτο ραντεβού με κάποιον που έχει πολλές ιδιότητες που σας αρέσουν. Αλλά εκείνος κάνει δηλώσεις ότι δεν θέλει σχέση και στη συνέχεια σας εμπλέκει σε ενδιαφέρουσα συζήτηση. Αντί να φύγετε με ελαφρά πηδηματάκια, μένετε με την ελπίδα ότι θα αλλάξουν τα πράγματα. Λάθος. Όταν ένας άντρας λέει ότι δεν θέλει σχέση, πρέπει να τον πιστεύουμε όσο ενδιαφέρουσες συζητήσεις κι αν κάνει.

2. Σας φλερτάρει, αλλά δεν σας ζητάει να βγείτε

Αυτός ο τύπος — τον ξέρετε από τη δουλειά, το γυμναστήριο ή τη γειτονιά— είναι απλώς φλερτάκιας. Δεν ενδιαφέρεται σοβαρά, ίσως μάλιστα βγαίνει με άλλη ή με άλλες. Όποιος άντρας θέλει να σας γνωρίσει καλά θα σας ζητήσει να βγείτε. Αν δεν το κάνει, κάτι τον κρατάει —και δεν είναι η συστολή ή η έλλειψη πρωτοβουλίας.

3. Λέει ότι δεν ήταν ποτέ ερωτευμένος

Μερικές γυναίκες ελκύονται από άντρες με δήθεν πέτρινη καρδιά και μάλιστα ποντάρουν να γίνουν ο πρώτος και ο τελευταίος έρωτας της ζωής τους. Μην πιστεύετε φούμαρα. Μην πιστεύετε ότι ο τύπος δεν έχει γνωρίσει ακόμα τη σωστή γυναίκα, δηλαδή εσάς. Αν δεν έχει ερωτευτεί και είναι πάνω από 40 ετών, δεν θέλει να είναι ερωτευμένος και έχει ψυχικό πρόβλημα. Αν έχει ερωτευτεί, σας λέει ψέματα, παίζει τον ρόλο του σκληρού και ευάλωτου μαζί. Περιμένετε λίγο να ξεκαθαρίσει η κατάσταση κι αν δεν ξεκαθαρίζει σε λίγες εβδομάδες, τρέξτε μακριά.

4. Στέλνει SMS, αλλά δεν έχει χρόνο να σε δει

Πολλοί άντρες κάνουν κατάχρηση SMS. Και μερικές γυναίκες τσιμπάνε από φιλοφρονήσεις στο κινητό, οι οποίες όμως δεν συνοδεύονται από «χρόνο μαζί». Αν κάποιος σάς στέλνει μήνυμα «Καλημέρα όμορφη» αλλά δεν έχει χρόνο να σας δει, πιθανότατα στέλνει το ίδιο μήνυμα και σε άλλες γυναίκες. Μη σπαταλάτε τον χρόνο σας, ανεξάρτητα από το πόσο διασκεδαστικό είναι να του στέλνετε απαντήσεις στα μηνύματα. Αν ήταν σοβαρός, θα περνούσε χρόνο μαζί σας.

5. Είναι πρόσφατα χωρισμένος και δεν είναι έτοιμος για οτιδήποτε σοβαρό, αλλά θέλει να «δει πού πάνε τα πράγματα»

Αυτότο κάνουν πολλοί άνδρες για να δοκιμάσουν τα νερά. Δείχνει ότι δεν ξέρει τι θέλει. Ίσως λέει ψέματα, αλλά μάλλον δεν λέει και είναι απλώς πολύ χλιαρός απέναντί σας. Τελειώστε το κρασί που πίνετε και όπου φύγει φύγει.

6. Έρχεται στο σπίτι σας, αλλά δεν κυκλοφορείτε ποτέ δημοσίως μαζί

Σας προτείνει φαγητό delivery και ένα ήσυχο βράδυ στο σπίτι σας. Το πιθανότερο είναι ότι δεν διακινδυνεύει να θεαθεί μαζί σας επειδή είναι σε σχέση ή παντρεμένος.

7. Δεν παίρνει ποτέ πρωτοβουλία να σας δει

Όταν του τηλεφωνείτε και του ζητάτε να κάνετε κάτι μαζί, ανταποκρίνεται. Αλλά εκείνος δεν σας προτείνει ποτέ τίποτα. Είναι τεμπέλης; Ίσως, αλλά το πιο πιθανό κίνητρο (ή η έλλειψή του) είναι ότι σας συμπαθεί και περνάει λίγο χρόνο μαζί σας μέχρι να γνωρίσει μια γυναίκα που του αρέσει περισσότερο.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice