Ζευγάρι φιλιέται με φόντο το ηλιοβασίλεμα
© Nathan Dumlao
Σχεσεις

Μπορείς να βρεις τον έρωτα της ζωής σου μέσα από μια εφαρμογή με βάση το ζώδιό σου;

Η Ναταλί Φράντζι και Χαρά Δέλα, ιδρύτριες της NUiT, μιλούν για τη dating εφαρμογή που δημιούργησαν

Ναταλί Φράντζι και Χαρά Δέλα: Οι ιδρύτριες της NUiT, της dating εφαρμογής με βάση το ζώδιό σου, μιλούν στην ATHENS VOICE.

Στο πρώτο ραντεβού, η ερώτηση που διακαώς θέλουμε να κάνουμε πρώτη γίνεται συνήθως τελευταία (αν δεν ξέρουμε ήδη την απάντηση): Τι ζώδιο είσαι; Την αποφεύγουμε για να αποδείξουμε ότι είμαστε άνθρωποι της λογικής, άρα άξιοι να μας δοθεί ευκαιρία και για δεύτερη συνάντηση. Υπάρχουν και οι πιο τολμηροί που την απευθύνουν πριν προχωρήσει η κουβέντα. Ανεξάρτητα από το πώς θα λειτουργήσουμε την πρώτη φορά, η πληροφορία του ζωδίου του προσώπου που έχουμε απέναντί μας μάς επιτρέπει να φτιάξουμε ένα προφίλ με τα χαρακτηριστικά που υπαγορεύουν οι δεκάδες αστρολόγοι σε όλα τα μέσα εδώ και δεκαετίες. Σε τηλεοπτικές εκπομπές, έντυπα, εφημερίδες. Η απήχησή τους είναι τόσο μεγάλη ώστε τα τελευταία χρόνια έχουν προκύψει αστρολόγοι με δικό τους αμιγώς τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Βιώσαμε και εποχές στις οποίες πρωθυπουργικές αποφάσεις παίρνονταν εφόσον ευνοούσαν οι πλανήτες. Καθόλου παράλογο αν σκεφτεί κανείς ότι το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού πιστεύει στην αστρολογία. Δεν είναι μόνο οι εκπομπές, τα reality, τα κοινωνικά δίκτυα που χτίζουν το περιεχόμενό τους πάνω σε ζωδιακούς χάρτες. Στην Αμερική, σύγχρονα τμήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού χρησιμοποιούν αστρολογικά αρχέτυπα ανάλυσης προσωπικότητας. Ενώ πολλά από τα tea bonding events είναι προσαρμοσμένα στους αστρολογικούς χάρτες των εργαζόμενων. 

Είτε πιστεύουμε στην αστρολογία είτε όχι, συχνά πέφτουμε στην παγίδα των στερεοτύπων που ακολουθούν τα 12 ζώδια. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στις δια ζώσης γνωριμίες αλλά και στις εφαρμογές γνωριμιών. Γιατί να χάνεις χρόνο με έναν εκδικητικό Σκορπιό, ενώ εσύ συγχωρείς τα πάντα σε όλους; Γιατί να δώσεις ευκαιρία σε έναν πεζό Αιγόκερω, ενώ αυτό που ζητάς στη ζωή σου είναι ρομαντισμός; Από τη δύσκολη θέση να βρούμε τον κατάλληλο ή την κατάλληλη για εμάς, με βάση τον αστρολογικό χάρτη, ήρθε να μας βγάλει η πετυχημένη εφαρμογή NUIΤ που ίδρυσαν δύο δραστήριες γυναίκες με ελληνική καταγωγή, Ναταλί Φράντζι και η Χαρά Δέλα.

NUiT

Πρόκειται για μια εφαρμογή με εντυπωσιακές επιδόσεις με πάνω από 400 χιλιάδες downloads. Έχει συμπεριληφθεί στις 16 κορυφαίες free lifestyle εφαρμογές του αμερικάνικου App store ενώ καταχωρήθηκε από την Apptopia στη λίστα των 5 κορυφαίων γρηγορότερα αναπτυσσόμενων dating εφαρμογών παγκοσμίως.

Μάλιστα από το 2020 ως το 2023 εντάχθηκε στις καλύτερες Matching / Dating και Astrology εφαρμογές σε όλο τον κόσμο, για τους νέους, τις γυναίκες, τους φίλους της αστρολογίας και την LGBTQ+ κοινότητα, δίπλα στο Τinder, το Bumble, το Hinge, το Her, το Co star και το Pattern.

Καθόλου τυχαία η Wall Street Journal αφιέρωσε άρθρο για την ιστορία δυο ανθρώπων που γνωρίστηκαν στο ΝUIT και κατέληξαν ευτυχείς σε γάμο. Αυτή είναι μια από τις χιλιάδες πετυχημένες ιστορίες σχέσεων που ξεκίνησαν μέσα στην εφαρμογή.

Η ελληνική υπογραφή σε μια υπηρεσία που κατάφερε να ξεχωρίσει σε διεθνές επίπεδο με τόσο μεγάλο ανταγωνισμό δεν είναι τυχαίο ότι είναι γένος θηλυκού. Συνάντησα τη Χαρά Δέλα, Συν-ιδρύτρια, Product Strategist και Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, και τη Ναταλί Φρανζι Founder και CEO, στην Αθήνα. Εδώ επέλεξαν να στήσουν το operation της εφαρμογής και όχι στη Silicon Valley ή σε κάποιον χλιδάτο όροφο ουρανοξύστη στις ΗΠΑ. Το δυνατό ντουέτο πλαισιώνει μια ακόμη γυναίκα, επίσης Ελληνίδα, η Ειρήνη Μιχαηλίδη από τη θέση της Community Manager.

Ναταλί Φράντζι, Χαρά Δέλα, Ειρήνη Μιχαηλίδη
Ναταλί Φράντζι, Χαρά Δέλα, Ειρήνη Μιχαηλίδη

Μιλήσαμε για την εφαρμογή και τη ζωή τους, τις δυνατότητες, τις φιλοδοξίες, τις σχέσεις και τις νέες τεχνολογίες:

Πώς γεννήθηκε η ιδέα της NUIT; «Στο Starbucks του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου του Χιούστον, όπου φοιτούσα στο τμήμα Χημείας, οι Baristas μας αφήναν καθημερινά χαρτάκι με τα ωροσκόπιά μας μαζί με τον καφέ», θυμάται η Ναταλί. Κάποια στιγμή σε μια παρέα, ένας έλληνας αστρολόγος φίλος μού πρότεινε να μου βγάλει τον αστρολογικό χάρτη και να μου φτιάξει τη συναστρία με τον τότε σύντροφό μου. Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία, αυτά που άκουσα μου έβγαλαν πολύ νόημα. Σκέφτηκα ότι ο μαθητής του Freud, o Carl Jung, χρησιμοποίησε την αστρολογία και τα αρχέτυπά της στην ανάλυση προσωπικότητας των ανθρώπων.

Θα μπορούσε άραγε να λειτουργήσει μια εφαρμογή dating πάνω σε συναστρίες και αριθμητικά δεδομένα; Είχε ήδη μπει το μικρόβιο στο μυαλό της. Η ίδια χρήστης άλλων dating apps είχε κουραστεί από τα ατελείωτα swiping, βασισμένα μόνο στην εξωτερική εμφάνιση, σε υπερβολικά φιλτραρισμένες φωτογραφίες προφίλ. Αναρωτιόταν πώς και δεν είχε κάνει ακόμη την εμφάνιση της μια εφαρμογή με άξονα την ζωδιακή συμβατότητα. Άνθρωπος που δεν παίρνει αποφάσεις αν δεν βγαίνουν τα νούμερα είδε το κενό και την ευκαιρία στην αγορά. Και δεν έπεσε έξω.

«Πριν προχωρήσουμε στην υλοποίηση της ιδέας, έκανα την έρευνά μου και εξεπλάγην με αυτά που ανακάλυψα», εξομολογήθηκε η Χαρά. «Η παγκόσμια αγορά της Αστρολογίας και των Matching Apps αξιολογείται στα 9.3 εκατομμύρια δολάρια. Το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού πιστεύει στην αστρολογία. Το 85% των νέων γνωρίζουν σε ποιο αστερισμό ανήκουν ενώ 70 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αμερική διαβάζουν τα ζώδια και τις αστρολογικές τους προβλέψεις καθημερινά. Τέλος, το 1/3 των Millennials και των Gen Z χρησιμοποιούν την αστρολογία για να πάρουν αποφάσεις για την ερωτική τους ζωή. Χωρίς δεύτερη σκέψη, επιβιβάστηκα στο κοσμικό μας όχημα συνιδρύτρια και συνοδηγός και κατά τη διάρκεια του covid πήρα και το πτυχίο αστρολογίας μου για αναλύσεις αστρολογικού χάρτη, προβλέψεων και συναστρίας. Τι σόι Marketer θα ήμουν αν δεν έκανα τα πάντα για να καταλάβω τις ανάγκες του κοινού μας ολιστικά και να τους προσφέρω την πιο αξιόλογη και δυνατή εμπειρία;»

Πώς ακριβώς λειτουργεί η εφαρμογή;
Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να εισάγει κατά την εγγραφή, την ημερομηνία γέννησης του, την ώρα και το μέρος γέννησης και η NUiT θα δημιουργήσει αυτομάτως:

  • τον αστρολογικό του χάρτη με λεπτομερή ανάλυση για την προσωπικότητά του ή για το άτομο που τον ενδιαφέρει
  • Θα του δώσει σκορ και λεπτομέρειες για τη συναστρία - συμβατότητά του με το άτομο που τον ενδιαφέρει. Δίνει σκορ για ρομαντικές σχέσεις, φιλία, χημεία και μαγνητισμό ακόμα και για πιθανές επαγγελματικές συνεργασίες.
  • Θα του προσφέρει συμβουλές για το πώς μπορεί να βελτιώσει τη σχέση του με το άτομο που θα κάνει match, για τα δυνατά σημεία που πρέπει να εκμεταλλευτούν και για αδυναμίες που πρέπει να δουλέψουν.
  • Κάθε μέρα οι χρήστες λαμβάνουν τα ωροσκόπιά τους και τις προσωπικές τους προβλέψεις ενώ μπορούν να απενεργοποιήσουν το κομμάτι των γνωριμιών (dating) και να την χρησιμοποιήσουν ως απλό αστρολογικό εργαλείο. Με τη NUiT μπορείς να υπολογίσεις τη συναστρία σου και να δεις τον χάρτη και την ανάλυση των ανθρώπων που σε ενδιαφέρουν ακόμα και αν δεν είναι στο app (φίλους, crushes, οικογένεια, αγαπημένους σου celebrities)

Πόση σημασία δίνετε εσείς στην αστρολογία για τις αποφάσεις που παίρνετε καθημερινά στη δουλειά και στην προσωπική σας ζωή;
«Μέτρον άριστον». Σίγουρα χωρίς καμία υπερβολή, ή φανατικές αντιλήψεις και προσεγγίσεις. Εκτός να πούμε την πλάκα μας, όταν είναι ο Ερμής Ανάδρομος μόνο – εκεί δεν υπογράφουμε ποτέ κανένα καινούριο συμβόλαιο (γέλια).
Κοίτα, η Αστρολογία είναι μια γλώσσα της αρχαιότητας που, αν ξέρεις πως να την μιλήσεις, σου μιλάει το σύμπαν και σου αποκαλύπτει τα μυστικά του.
Λαμβάνουμε υπόψη τις εκάστοτε προβλέψεις και προσπαθούμε να τις αξιοποιήσουμε και να τις εκμεταλλευτούμε προς όφελος μας.
Σε σχέση με τον εαυτό μας και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις κοιτάμε συχνά τον αστρολογικό χάρτη
Μας βοηθάει στην καλύτερη κατανόηση του εαυτού μας και των ανθρώπων που μας ενδιαφέρουν. Μπορεί επίσης μέσω της συναστρίας να μας δώσει στοιχεία και κατεύθυνση για το πόσο ταιριάζουμε με έναν άνθρωπο που μας ενδιαφέρει και να καταλάβουμε ποια θα είναι τα δυνατά ή ευνοϊκά σημεία της σχέσης μας ή πού θα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας για να την κάνουμε να δουλέψει.
Αυτό είναι το νόημα και της εφαρμογής.
Πάντα ο σκοπός της Αστρολογίας είναι να σου υποδείξει πως μπορείς να εξελιχθείς με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο.

Ναταλί Φράντζι και Χαρά Δέλα: Οι ιδρύτριες της NUiT, της dating εφαρμογής με βάση το ζώδιό σου, μιλούν στην Athens Voice

Όταν οι σχέσεις ξεκινούν μέσα από μελετημένες μετρήσεις, υπάρχει περιθώριο για αυθορμητισμό;
Ναι, γιατί η Αστρολογία δεν έχει σκοπό να περιορίσει τον αυθορμητισμό του ανθρώπου ούτε να επιβάλει προμελετημένα γεγονότα και καταστάσεις... Κάθε άνθρωπος έχει επίκτητα γνωρίσματα, εμπειρίες καθώς και τη δική του κρίση και ελεύθερη βούληση. Μια πετυχημένη σχέση δεν βασίζεται μόνο σε δυο ανθρώπους που αγαπιούνται. Αλλά και σε αυτούς που κοιτάζουν στην ίδια κατεύθυνση. Η Αστρολογία λειτουργεί ως συμβουλευτική πρακτική, πάνω σε αυτό. Από τα αρχαία χρόνια που χρησιμοποιείται (σχεδόν σε όλους τους πολιτισμούς) έχει ως σκοπό να μοιράσει τη γνώση του σύμπαντος και να δώσει στήριξη και κατεύθυνση στον άνθρωπο, σαν μια κοσμική πυξίδα πλοήγησης. Βοηθάει στην καλύτερη κατανόηση του εαυτού μας, των ανθρώπων γύρω μας και των σχέσεων μας, στη συναστρία και τη συμβατότητα των σχέσεων ακόμα και τα χαμηλά σκορ δεν προδικάζουν την εξέλιξη. Κάθε σχέση για να πετύχει θέλει δουλειά και από τις δύο πλευρές. Το κατάλληλο περιβάλλον και την χρονική στιγμή για να ανθήσει. 

Περνάτε αρκετό χρόνο στην Ελλάδα άλλα η επιχείρηση δεν έχει την έδρα της εδώ. Πώς βλέπετε το ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον;
H Ελλάδα είναι αναμφίβολα από τις πιο όμορφες και ερωτεύσιμες χώρες του κόσμου. Ένας επίγειος παράδεισος για να ζήσει κανείς, Το σύστημα χρειάζεται ακόμη δουλειά. Αναγνωρίζουμε ότι έχουν γίνει ήδη πολλές θετικές προσπάθειες, ευχόμαστε όμως να υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες εξέλιξης για νέους επιχειρηματίες αντάξιες του εξωτερικού και περισσότερα αξιόλογα μέτρα στήριξης για νεοφυεις και νεοσύστατες επιχειρήσεις. Τα ταλέντα και το υπόβαθρο υπάρχει, η νοοτροπία, η κουλτούρα θέλουν εκπαίδευση. Και ο κρατικός μηχανισμός περεταίρω βελτίωση. Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ενα φιλικό Start-up Hub παγκόσμιου βεληνεκούς. Τελειώνοντας τη συνέντευξη συνειδητοποίησα ότι έγινε με ανάδρομη Ερμή. Αποφάσισα ότι αυτός θα ευθύνεται για τυχόν λάθη και αστοχίες.

Ναταλί Φράντζι: Ποια είναι η Founder και CEO της NUiT

Η Νάταλι έχει μια ενδιαφέρουσα πορεία. Γεννήθηκε στο Χιούστον του Τέξας, όπου ζούσε με την οικογένειά της. Είναι παιδί Ελληνίδας μητέρας και Λιβανέζου πατέρα. Σε ηλικία 4 ετών ο πατέρας της , ιατρός - καρδιολόγος στο επάγγελμα, αποφάσισε να μετακομίσουν στη Βηρυτό μέσα στον εμφύλιο, με σκοπό να προσφέρει τη βοήθειά του στους συνανθρώπους του.

«Περάσαμε από άπειρες ταλαιπωρίες, στερήσεις, βομβαρδισμούς, περιόδους που κοιμόμασταν σε καταφύγια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Ο πατέρας και η μητέρα μου θυσίασαν τα πάντα και επέμειναν να μας κρατήσουν εκεί, παρ’ όλες τις διαθέσιμες επιλογές μας, για να προσφέρουν ανιδιοτελώς τη στήριξη τους σε όσους τους χρειάζονταν. Κοιτάζοντας πίσω σε αυτήν την εμπειρία διαπιστώνω περήφανη για αυτούς, πως μου μετέφεραν αυτή την αγάπη για τον κόσμο και πως με έκαναν πάντα να θέλω να βοηθήσω τον συνάνθρωπο όπως και όπου μπορώ. Έζησα σε 3 διαφορετικές ηπείρους και 5 χώρες, κάτι που με βοήθησε πολύ να αντιληφθώ τον κόσμο πιο ολιστικά, να διευρύνω τους ορίζοντες μου, να γνωρίσω και να εκτιμήσω καινούριες κουλτούρες, πολιτισμούς και τάσεις.

Χαρά Δέλα: Συν-ιδρύτρια, Product Strategist και Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της NUiT

Η πορεία της Χαράς πέρασε μέσα από τον κινηματογράφο. «Αποφοίτησα από το τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της ΑΣΟΕΕ για να χαρούν οι γονείς μου. Μετά αποφοίτησα από το τμήματα Mass Communication and Media Arts / Film and TV Directing του Queen Margaret University, για να χαρώ και εγώ και να κάνω αυτό που πραγματικά ήθελα. Δημιούργησα τις δικές μου ταινίες μικρού μήκους, εργάστηκα σε διάφορες παραγωγές, ως ηθοποιός, βοηθός σκηνοθέτη, διευθύντρια παραγωγής, post production και στον τομέα του marketing. Η ζωή με έφερε στη NUIT σε ένα project που μπορώ να τα συνδυάσω όλα».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice