Στιγμιότυπο από την ταινία «The Notebook».
Η Άλις και ο Νόα από την ταινία «The Notebook»
Σχεσεις

9+1 εναλλακτικά ραντεβού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Το πολύ πολύ πάρτε τα λουλούδια μόνοι σας, το είπε και η Miley Cyrus.

10 ιδέες για διαφορετικά ραντεβού στην γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Ανά τα χρόνια έχω γράψει πολλά επικριτικά κείμενα για αυτή την ημέρα και όλα όσα συνεπάγεται. Χρόνο με το χρόνο, μεγαλώνοντας και εγώ, άρχισε να ωριμάζει με κάποιο τρόπο η γνώμη μου όμως για αυτή την γιορτή. Αν και πάντα θα μάχομαι υπέρ της άποψης ότι η αγάπη, η πιο αυτόφωτη έννοια της ανθρωπότητας, δεν χωράει να γιορτάζεται σε μόλις 24 ώρες. Όμως μια μέρα μπορεί να λάμψει λίγο… παραπάνω. 

Η εμπορευματοποίηση του Άγιου Βαλεντίνου μπορεί να αληθεύει, μεταξύ μας όμως, όλοι εκτιμάμε με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο τα δώρα, τις εκπλήξεις και κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος. Είναι η λαίμαργη και άπληστη ανθρώπινη φύση που όσο και να ξέρεις πως σε αγαπάει ο άλλος, θες να το ακούς, να το βλέπεις και να το γεύεσαι, ξανά και ξανά. Για αυτό φτάνει πλέον το hate στα σοκολατάκια, τα λουλούδια και τα δείπνα σε εστιατόρια, γιατί σας το υπογράφω ότι μονάχα ένα μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς θα κάνει ακόμα και τον μεγαλύτερο αρνητή να χαζοχαμογελάσει. 

Φυσικά όπως σε όλες τις γιορτές έτσι και σε αυτή πλανάται στον αέρα μια μελαγχολία. Σε μια κοινωνία που πρέπει να δείχνεις πως πάντα περνάς καλά, έχεις μια μεγάλη αγαπημένη οικογένεια, αμέτρητους φίλους και φυσικά… το άλλο σου μισό - και ακριβώς επειδή οι περισσότεροι δεν τα έχουμε όλα μαζί - όλη αυτή η πίεση για νομοτελειακή ευτυχία μπορεί να μας προκαλέσει μια κάποια δυσφορία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πώς σταυρώνουμε όποιον του αρέσουν τα γλυκά και τα ρομαντικά γεύματα υπό το φως των κεριών ή οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση λατρείας. Άλλωστε υπάρχουν πάμπολλοι τρόποι να γιορτάσετε την ημέρα αυτή, αρκεί να είστε λιγάκι θετικοί. 

Καλούμε λοιπόν όλους τους ερωτευμένους και τους ερωτιάρηδες χωρίς ανταπόκριση, τους μπερδεμένους, ακόμα και τους ορκισμένους εργένηδες σε ένα ξέφρενο γαϊτανάκι και σας προτείνουμε 10 μοναδικές ιδέες για ραντεβού, για εκείνη αλλά και για όποια ημέρα θέλετε να γιορτάσετε τον έρωτα, την αγάπη, τους ανθρώπους που έχετε καθημερινά κοντά σας και γενικότερα τη ζωή. 

9+1 εναλλακτικά ραντεβού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Frank Van Hulst on Unsplash

Πηγαίνετε σε ένα καραόκε μπαρ 
Τι πιο ρομαντικό από το να αφιερώσετε στον/στην αγαπημένο/η σας ένα τραγουδάκι; Και όχι δεν χρειάζεται να είστε καλλίφωνοι για να το κάνετε αυτό, απλά να βρείτε ένα από τα μυριάδες κομμάτια που είναι γραμμένα για τον έρωτα. Μπορείτε να πάτε με μια κλασική επιλογή, όπως το «You Are Always On My Mind» του Elvis Presley ή να παίξετε με έναν λιγότερο γνωστό αλλά εξίσου ρομαντικό τόνο, όπως το «Baby I'm Yours» των Arctic Monkeys. Όπως και να έχει αφήστε τις ντροπές, καθώς ό,τι και να διαλέξετε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γελάσετε και θα χορέψτε με την καρδιά σας. 

Φτιάξτε ένα κεραμικό σκεύος
Διαβάζοντας αυτή την πρόταση σας έχει έρθει στο μυαλό ήδη η σκηνή από το «Ghost» και το «Unchained Melody» μάλλον ηχεί στα αυτιά σας. Αυτό από μόνο του σημαίνει πως η ενασχόληση με τον πηλό είναι συνυφασμένη με τον έρωτα. Δεν ξέρω αν είναι ο ερωτισμός του τροχού, τα γήινα υλικά, ή το χειροποίητο σαν ιδέα, αλλά ο χρόνος μοιάζει σίγουρα να σταματάει. Τα μαθήματα κεραμικής είναι πλέον μια πολύ δημοφιλής δραστηριότητα και μια μοναδική επιλογή για ραντεβού.

Δείτε μια καινούρια ταινία στο σινεμά
Όσα τραγούδια έχουν γραφτεί για τον έρωτα, άλλες τόσες ταινίες πραγματεύονται αυτό το απροσδιόριστο συναίσθημα που κινεί όλη την υφήλιο. Έτσι αν θέλετε κάτι πιο παραδοσιακό, μπορείτε να προμηθευτείτε την κατάλληλη ποσότητα ποπ κορν και αναψυκτικών, να κάτσετε αναπαυτικά στις βελούδινες κόκκινες καρέκλες του σινεμά και να απολαύσετε μια ταινία με το ταίρι σας. 

9+1 εναλλακτικά ραντεβού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Devin Nelson on Unsplash

Δραπετεύστε από ένα escape room
Μπείτε σε έναν κόσμο μυστηρίου και ενθουσιασμού, ξεκινώντας μια ξεχωριστή περιπέτεια με τον/την σύντροφό σας. Συνεργαστείτε για να ξεδιαλύνετε στοιχεία, να λύσετε γρίφους και να νικήσετε τον χρόνο και με την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινο, απολαύστε μια αντισυμβατική ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Μαγειρέψτε μαζί
Λένε ότι ο δρόμος για την καρδιά κάποιου περνάει από το στομάχι, οπότε γιατί να μην δοκιμάσετε τις μαγειρικές σας ικανότητες μαγειρεύοντας ένα ρομαντικό γεύμα μαζί; Είτε επιλέξετε μια γκουρμέ συνταγή είτε φτιάξετε μια σπιτική πίτσα από το μηδέν, η προετοιμασία θα γεμίσει γέλια και ερωτισμό την κουζίνα, προτού απολαύστε το νόστιμο γεύμα σας γιορτάζοντας την αγάπη. 

Παίξτε bowling
Βάλτε λίγο φιλικό ανταγωνισμό στους εορτασμούς της ημέρας με ένα παιχνίδι μπόουλινγκ. Είτε είστε έμπειροι παίκτες του μπόουλινγκ είτε εντελώς αρχάριοι, φορέστε τα παπούτσια σας, διαλέξτε μια μπάλα και ετοιμαστείτε για strike και αμέτρητες κοινές νίκες και ήττες, αλλά και μια ξεχωριστή αναμνήση ενός εντελώς παιχνιδιάρικου ραντεβού.

Κάντε μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο
Βυθιστείτε στη γοητεία και την ιστορία της Αθήνας κάνοντας μια χαλαρή βόλτα στο ιστορικό της κέντρο. Εξερευνήστε τα γραφικά δρομάκια της Πλάκας, περπατήστε κατα μήκος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, θαυμάστε την ακρόπολη και όλα αυτά απολαμβάνοντας ένα ζεστό ρόφημα ή γιατί όχι, μια μπάλα παγωτό. Είτε ανακαλύπτετε νέα σημεία, είτε επισκέπτεστε εκ νέου γνωστά αγαπημένα, ο περίπατος χέρι-χέρι με τον άνθρωπό σας είναι η τέλεια ευκαιρία να εκτιμήσετε απλως ο ένας την παρέα του άλλου.

9+1 εναλλακτικά ραντεβού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Bethany Ferr on Pexels

Επισκεφθείτε μια γκαλερί ή ένα μουσείο
Η τέχνη, μεταξύ άλλων, χρωστάει σίγουρα πολλά στον έρωτα, οπότε αν έχετε καλλιτεχνικές ανησυχίες και ενδιαφέρεστε για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, μπορείτε να εξερευνήσετε μαζί μια τοπική γκαλερί ή ένα μουσείο. Περιπλανηθείτε σε νέες εκθέσεις, θαυμάστε έργα τέχνης που προκαλούν προβληματισμό και ξεκινήστε ατελείωτες συζητήσεις για ό,τι σας προκαλέσει εντύπωση. Είτε θαυμάζετε κλασικά αριστουργήματα είτε σύγχρονες εγκαταστάσεις, η εμπειρία αυτή μπορεί να εμπνεύσει ουσιαστικές συζητήσεις για την ομορφιά, τη δημιουργικότητα και φυσικά… τον έρωτα.

Ερευνήστε την αγαπημένη σας γειτονιά με lime ή ποδήλατο
Το να ξεναγήσεις το ενδιαφερόμενο πρόσωπο σε μια γειτονιά που αγαπάς, έχει από μόνο του έναν ανεξήγητο ρομαντισμό και μια νοσταλγία. Αν θες όμως να το πας σε άλλο λέβελ, πρέπει να το κάνεις εν κινήσει, δηλαδή σαν μια ποδηλατάδα ή μια βόλτα με πατίνι σε μια νέα γραφική γειτονιά. Μπορεί να ακούγεται τολμηρό και ασυνήθιστο αλλά σίγουρα θα διασκεδάσετε πολύ και να γυμναστείτε ταυτόχρονα, αρκεί να επιλέξετε δρομάκια χωρίς πολλά αυτοκίνητα ώστε να μην είναι επικίνδυνο.

Παρακολουθήστε ένα εργαστήρι ζωγραφικής
Αφού θαυμάσετε την τέχνη, μπορείτε να την δημιουργήσετε κιόλας. Και θα μου πείτε πώς δεν ξέρετε να ζωγραφίζετε, αλλά τι πειράζει; Για να εκφραστείτε δεν χρειάζεται κάποιο ταλέντο, γνώσεις, ούτε καν να έχετε ξαναπιάσει πινέλο στα χέρια σας, απλά να πειραματιστείτε με τα χρώματα και τις υφές, ακολουθώντας τις συμβουλές του δασκάλου φυσικά.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice