Το νέο must στην προετοιμασία του γάμου είναι το ψηφιακό ρεκτιφιέ
Ξέχνα τις δίαιτες και τις μάσκες ομορφιάς! Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα extreme make over στα social media.
Όταν μια σχέση σοβαρεύει, ο καλλωπισμός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι απαραίτητος.
Βγαίνεις με κάποιον/α που σου φαίνεται πολύ καλός/ή. Έχει υπέροχη προσωπικότητα, ωραίο σώμα και φάτσα, χιούμορ, όλα τα καλά. Θα μπορούσες να τον/την γνωρίσεις στους φίλους σου, ακόμα και στους γονείς σου, το πάτε σοβαρά το πράγμα. Υπάρχει όμως ένα προβληματάκι, που είναι πολύ καινούργιο, πολύ της σημερινής εποχής. Η παρουσία του/της στα social media είναι μαύρο χάλι, κριντζ, ντροπιαστική λέμε!
Δηλαδή; Δηλαδή έχει μονοψήφιο αριθμό ακολούθων, οι selfies του/της είναι για τα μπάζα, οι μισές φωτογραφίες του/της είναι θολές και αυτός/ή γελοίος/α, τα ποστ του/της είναι τίγκα στα ορθογραφικά, το βιογραφικό του/της είναι ανεκδιήγητο, είναι «καλημεράκιας», βρίζει κόσμο και κοσμάκη και λοιπά και λοιπά. Σκεφτείτε όλα τα ευτράπελα που βλέπουμε όταν κατασκοπεύουμε προφίλ ανθρώπων που μας κάνουν αίτημα φιλίας και λέμε «πού πας, ρε Καραμήτρο, που μου θες και φιλίες!».
Παλιά, πριν οι άνθρωποι επισημοποιήσουν τη σχέση τους παρουσία γονέων, έκαναν ένα ρεκτιφιέ στον σύντροφο. Τον πήγαιναν οδοντίατρο και κομμωτήριο, του έκαναν καμιά γρήγορη δίαιτα, του αγόραζαν κάνα κοστούμι, καμιά γραβάτα ή κανένα καλό φουστάνι, για να κάνει καλή εντύπωση στο σόι. Τώρα, που η ζωή σε URL και IRL συμβαδίζει, οι άνθρωποι κάνουν πρωτίστως ρεκτιφιέ στα social και την ψηφιακή παρουσία του συντρόφου τους. Γιατί; Γιατί αν οι φίλοι ή οι γονείς τους ψάξουν τον/τη σκορδόπιστο/η στο Google, να μη σχηματίσουν κακή εντύπωση!
Το σενιάρισμα των προφίλ περιλαμβάνει συνήθως μερικές απλές διορθωτικές κινήσεις, πέρα από το σβήσιμο ντροπιαστικών εικόνων στο Facebook και το instagram. Συνήθως, σβήνεται ο αριθμός τηλεφώνου και γράφονται όλα τα επαγγελματικά «κατορθώματα» στο LinkedIn. Τα social media είναι ένα είδος βιογραφικού, ένας τρόπος να αυτοσυστηθείς. Και όταν συστήνεσαι, δεν λες βλακείες ούτε κάνεις πλακίτσες. Δηλαδή, όλα μπορείς να τα πεις και να τα κάνεις, αλλά δε σημαίνει πως θα σου βγει και σε καλό.
Ζούμε σε μια εποχή που κάθε πτυχή της ζωής μας την ζούμε εις διπλούν, και στην πραγματική ζωή και στη διαδικτυακή. Τη δε διαδικτυακή ζωή μας την προσέχουμε περισσότερο, την επιμελούμαστε καλύτερα (σκέψου φίλτρα).
Πώς θα καταλάβεις αν ο/η σύντροφός σου εγκρίνει τη σοσιαλμιντιακή σου παρουσία; Αν σου κάνει tag. Αν δεν σε ταγκάρει, κάτι δεν του/της αρέσει, κάτι τον/την χαλάει. Και όταν σοβαρέψουν τα πράγματα μεταξύ σας, θα σε βάλει να σβήνεις και να γράφεις. Πώς έλεγαν παλιά: «Μέχρι και μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις». Ε σήμερα λένε: «Μέχρι και τις selfies θα σε βάλει να σβήσεις».