Μίλα μου βρόμικα: Mε αγχώνουν οι διακοπές

Έχω κλείσει εισιτήρια για Αστυπάλαια για 5 μέρες με μια φίλη και ειλικρινά σκέφτομαι τα μύρια όσα που μπορεί να συμβούν.

Μίλα μου βρόμικα: Mε αγχώνουν οι διακοπές

Αν σου πω ότι με αγχώνουν οι διακοπές, θα με πιστέψεις; Έχω κλείσει εισιτήρια για Αστυπάλαια για 5 μέρες με μια φίλη και ειλικρινά σκέφτομαι τα μύρια όσα που μπορεί να συμβούν. Έχω –ούτως ή άλλως– άγχος στην καθημερινότητά μου, αλλά μέσα σε αυτό τουλάχιστον νιώθω μια ασφάλεια. Είναι το σπίτι μου, η δουλειά μου, η comfort zone μου. Τώρα εκεί, δεν ξέρω το μέρος, πάω πρώτη φορά, τι θα συναντήσουμε, αν θα μου αρέσει, αν θα νιώθω άνετα, όλα μαζί. Παρ’ όλα αυτά θέλω να πάω. Σκέφτομαι από Σεπτέμβρη να ξεκινήσω και ψυχοθεραπεία. 

Και πολύ καλά το σκέφτεσαι. Για μένα είναι ένα από τα σημαντικότερα δώρα που έχω κάνει στον εαυτό μου. Μάλλον, το σημαντικότερο. Μια σταθερή βάση επαφής με το συναίσθημά μου και μια γλυκιά στιγμή κατανόησης. Έχει και πολύ πόνο, βέβαια, δεν λέω! Τώρα για τις διακοπές, θα σου έλεγα, αφού μου λες ότι θέλεις να πας, μπορείς να το δοκιμάσεις, να είσαι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένη για τα ενδεχόμενα που σε προβληματίζουν, να δεις εκεί πώς θα αισθάνεσαι, να είσαι «δίπλα σου» κάθε στιγμή, να ενημερώσεις και τη φίλη σου για τις σκέψεις σου και πραγματικά αν δεις ότι δεν θέλεις άλλο, απλά γυρίζεις. Λίγο λίγο και χωρίς πίεση. Αν δεις πάλι, ότι δεν σου βγαίνει καθόλου, και πάλι καμία πίεση. Μπορείς να κανονίσεις και στην πόλη σου ωραίες δραστηριότητες και εξορμήσεις. Κάθε εμπειρία, κάτι θα σου δώσει! Σου εύχομαι να απολαύσεις ό,τι και αν κάνεις! 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice