Σε βλέπω και βγάζω συμπεράσματα

Πώς θα τεστάρεις σε χρόνο ρεκόρ ένα άτομο που θέλεις να βάλεις στη ζωή σου, αλλά δεν έχεις σιγουρευτεί πως μπαίνοντας αυτό δεν θα βγεις εσύ τρέχοντας

Η συγγραφέας Λένα Διβάνη γράφει για τα συμπεράσματα που βγάζουμε για τον άλλον όταν πηγαίνουμε μαζί του διακοπές

Έχω πειστεί λοιπόν, παίδες μου αγαπημένοι, ότι δύο τρόποι υπάρχουν για να τεστάρεις σε χρόνο ρεκόρ ένα άτομο που θέλεις να βάλεις στη ζωή σου, αλλά δεν έχεις σιγουρευτεί πως μπαίνοντας αυτό δεν θα βγεις εσύ τρέχοντας. Ο πρώτος και καλύτερος είναι να πας μαζί του ένα τριήμερο ταξιδάκι. Το πώς ξεβρακωνόμαστε ψυχικά όλοι και όλες άμα μας παρακολουθούν δυο διερευνητικά (και ευφυή) μάτια νύχτα και μέρα, είναι απίστευτο. Όλες οι μικρές ιδιορρυθμίες, τα τρελά γούστα, τα νεύρα, οι νευρώσεις, τα βίτσια –τα πάντα γενικώς– βγαίνουν χωρίς να το θέλουμε σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή και συμπληρώνουν άρον άρον τη ρετουσαρισμένη εικόνα που προσπαθούμε να δώσουμε πλασάροντας την αφεντιά μας στο άτομο στόχο.

Σε περίπτωση όμως που δεν έχεις τρεις μέρες ή τα φράγκα για Παρασκευοσαββατοκύριακο στη Σχοινούσα, καλείς το πρόσωπο για ένα μπανάκι στον Σχοινιά. Εκεί μαζί με τα ρούχα του θα βγάλει και μερικές μεγάλες αλήθειες στα φόρα.

Για εμπέδωση κοιτάξτε αυτές τις πρόσφατες φωτογραφίες: Η κυρία που ξάπλωσε να μαυρίσει στο κέντρο μιας τεράστιας πετσέτας καρπούζι νιώθω ότι νιώθει μεγάλη βεντέτα. Πειράζει που είναι μεγάλη φίρμα; Πειράζει; Όχι δεν πειράζει, θα διαβεβαίωνε ο αείμνηστος Φλωρινιώτης. Τώρα αν εσάς σας πειράζει, αν δηλαδή ψάχνετε να μοιραστείτε τη ζωή σας με ένα ταπεινό χαμομηλάκι, απομακρυνθείτε και αφήστε τη θεάρα για έναν πιο γκλαμουράτο τύπο.

Από την άλλη μεριά, όταν προσκαλέσεις άτομο να πάτε για μια βουτιά στην Κινέττα και το δεις να κουβαλάει μαζί του αυτό το τεράστιο φουσκωτό στρώμα για να χαλαρώνει μέσα και έξω από τη θάλασσα, καταλαβαίνεις ότι θα περάσεις ζωή και κότα πλάι του. Τζαμάικα. Ζόρι μηδέν. Μπίρα και τάβλι, μπρο. Η ζωή αποκλείεται να είναι η κοιλάδα των δακρύων μαζί του.

Υ.Γ. Καλό φθινόπωρο, παίδες μου. Για μας εύχομαι να βγουν εμπριμέ φλοράλ τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος γιατί τα πράσινα βγήκαν κόκκινα. Εύχομαι, επίσης, στους γεωργούς περισσότερη βροχή και στην αντιπολίτευση περισσότερους οπαδούς και λιγότερους προέδρους.

Το τελευταίο βιβλίο της Λένας Διβάνη «Για την καρδιά και το συκώτι του» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice