Η Αθήνα παθαίνει Βαλεντίνο

Μπάκουρες κι ερωτευμένοι στην ιντερνετική ζωή

Έρωτας στα χρόνια της ιντερνετικής χολέρας. Πολύ κλισέ ή πολύ πραγματικό. Το φλερτ, που δεν ήταν ποτέ προβλέψιμο, έχει καταλήξει να μη μας ξαφνιάζει καθόλου. Τι τολμηρό να κάνει κανείς στο Facebook; Ζω επικίνδυνα, κάνω scroll down στο timeline του ενώ το χέρι μου έχει παγώσει ακίνητο στο ποντίκι και μου έχει πάει ΝΑ μην πατήσω like καταλάθος σε κανένα παλιό ποστ. Έκσταση. Αυτή η ζωή είναι γεμάτη σασπένς.

Είμαι Πέμπτη βράδυ σε γαμάτο μπαράκι στο κέντρο με μικρά λαμπιόνια που κάνουν την ατμόσφαιρα σέξι, υπάρχουν κουλ κορίτσια που μυρίζουν ροδάκινο και μουσάτα αγόρια που γελάνε πολύ, οι Σιξπένς τραγουδάνε το «Kiss me» και θα περνούσαμε πολύ ωραία αν δεν κοιτάγαμε όλοι τα κινητά μας. Δέκα άνθρωποι σε μια σταλιά μπαράκι, περίπου 20 και περίπου γαμάτοι, με φωτισμένα πρόσωπα, λες και είμαστε ο καθένας σπίτι του αλλά όλοι μαζί. Και δεν έρχονται σφηνάκια, μόνο pokes. Σπρωχνόμαστε στο Facebook. Από μακριά και με ασφάλεια. Ανώδυνα, αναίμακτα, ανιαρά. Βγες και λίγο έξω, τι έχεις κολλήσει στον υπολογιστή, μου ’λεγε η μάνα μου στο λύκειο. Κι η ζωή έξω είναι ίδια, φίλε. Χωρίς πυροτεχνήματα. Μόνο request.

Αλλά τι τα θες, έτσι είναι φτιαγμένος αυτός ο κόσμος, η νέα πραγματικότητα δεν είναι πια νέα. Παλιώνει με ραγδαίους ρυθμούς και γίνεται ένα άγριο κατεστημένο. Μαθαίνουμε τα νέα online, γκομενίζουμε online, βλεπόμαστε με check in και φωτοαλληλογραφία στο newsfood. Το ίντερνετ κόλλησε combo με την κρίση. Δεν βγαίνουμε, μπαίνουμε φουμπού. Στο «άλλο», δικό μας μπαράκι, κλειστού τύπου, μ’ αυτούς που διαλέγουμε εμείς να είναι μέσα. Πορτιέρηδες και πελάτες μαζί. Φλερτάρουμε σαν ήρωες ηλεκτρονικού παιχνιδιού. Ο χρήστης τάδε σε προσκάλεσε/σου έστειλε/σου έκανε like/request. Όπως στις μικρές αγγελίες. Σπουδάζει στο Καποδιστριακό, πηγαίνει στο Hoxton τα Σάββατα, δεν έχει γκόμενα και ακούει Morrissey. Αν γουστάρεις, κάνεις like. Σαν να του χαμογέλασες στην κανονική ζωή. Φτιάξε τον παίκτη σου όσο καλύτερο μπορείς. Κάνε τα καλά να φαίνονται πολύ καλά και τα κακά άσ’ τα για όταν γνωριστείτε. Τα έχει πει πριν από σας για σας, σε ακαταμάχητη μαντινάδα που έγινε χιτ, ο Θανάσης Γλυνός: «Σε γνώρισα στο Facebook και σου ’κανα και like, μα όταν σ’ είδα από κοντά είδα το χάρο live».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice