To «microcheating» ως μια νέα μορφή απιστίας;

Πώς ορίζεται

Newsroom |

Είναι το «microcheating» ένα νέο είδος απιστίας;

Η προοδευτική αλληλεπίδραση με αυτόν τον τρόπο με κάποιον εκτός της σχέσης σας μπορεί να μην είναι κάτι σημαντικό για εσάς. Για το σημαντικό σας άλλο πρόσωπο, ωστόσο, μπορεί να είναι microcheating, το οποίο ορισμένοι άνθρωποι θεωρούν μια μορφή απιστίας, επειδή μπορεί να περιλαμβάνει την οικοδόμηση ενός δεσμού με ένα emoji καρδιάς κάθε φορά.

«Αν και το να σπρώχνετε τα όρια του τι επιτρέπεται σε μια σχέση δεν είναι μια νέα έννοια, το θέμα της απιστίας έχει γίνει ακόμη πιο συνηθισμένο με την αύξηση της εξ αποστάσεως εργασίας», δήλωσε ο William Schroeder, θεραπευτής και ιδιοκτήτης των Just Mind Counseling centers στο Austin του Τέξας.

«Οι άνθρωποι έχουν περισσότερες διαδικτυακές σχέσεις, οπότε δημιουργείται κατά κάποιο τρόπο περισσότερος χώρος γι' αυτό», δήλωσε ο Schroeder. «Σε αυτό το περιβάλλον εργασίας από το σπίτι, μπορεί να συμβεί ακόμη πιο εύκολα, επειδή είναι πραγματικά χαμηλού κινδύνου».

Το microcheating, όρος που έγινε δημοφιλής από την Αυστραλιανή ψυχολόγο Melanie Schilling, θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε εκτός από μια σωματική ή συναισθηματική σχέση, αν περιλαμβάνει μια συμπεριφορά για την οποία δεν μπορείτε να μιλήσετε ανοιχτά με τον σύντροφο.

Εκτός από την κρυφή συνομιλία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι καθυστερείτε πολύ ώρα στον ψύκτη νερού για να μιλήσετε σε έναν συνάδελφο, ότι μοιράζεστε προσωπικές λεπτομέρειες της δικής σας σχέσης ή ότι ντύνεστε καλά αν ξέρετε ότι θα δείτε κάποιον.

«Απλώς του έχουμε βάλει μια νέα ετικέτα», δήλωσε η Abby Medcalf, ψυχολόγος στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια και οικοδεσπότης του podcast “Relationships Made Easy”. Αλλά η Medcalf σημείωσε ότι με τους περισσότερους ασθενείς της τα τελευταία χρόνια, το microcheating περιλαμβάνει γραπτά μηνύματα ή μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και αυτό μπορεί να είναι ένας ολισθηρός δρόμος.

«Είναι εξαπάτηση αν δεν αρέσει στον σύντροφό σας, ή δεν το γνωρίζει ή δεν θα του άρεσε αν το γνώριζε», είπε.

Ο Schroeder υποστηρίζει ότι κάθε σχέση έχει όρια, μερικά από τα οποία μπορεί να έχουν συζητηθεί και άλλα να υπονοούνται. Αυτές τις μέρες, η γκρίζα ζώνη είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

«Ιδιαίτερα αν ένα ζευγάρι γνωρίστηκε σε μια εφαρμογή γνωριμιών, είναι σημαντικό να συζητήσετε αν θα την απενεργοποιήσετε», είπε. Στη συνέχεια, ορίστε τι σημαίνει «αποκλειστικότητα», όπως το να μην βγαίνετε με άλλους ανθρώπους, να μην συνεχίζετε τις συζητήσεις μέσω μιας εφαρμογής ή να μην επιδιώκετε άλλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είπε ότι το microcheating συμβαίνει για πολλούς λόγους, αλλά συχνά είναι επειδή οι άνθρωποι απλά αναζητούν αυτή τη σπίθα που νιώθουν από μια νέα σχέση. Ορισμένοι ασθενείς που επιδίδονται σε μυστικοπαθή συμπεριφορά δεν ξεπερνούν ποτέ περαιτέρω όρια, αλλά ο Schroeder δήλωσε ότι το να παρατηρήσετε αν το κάνετε εσείς οι ίδιοι μπορεί να είναι διδακτικό.

Επίσης, δεν σημαίνει απαραίτητα το τέλος μιας σχέσης.

Πηγή: AP