Window shopping

Λεπτομέρειες που θα μας οδηγήσουν σε αυτό που λέγεται total style και πολλές από εμάς νομίζαμε ότι πρόκειται για μάρκα από γιαούρτι

Αντί προλόγου

Λοιπόν, κορίτσια , είτε έχει κρίση, είτε όχι, την Άνοιξη εμείς θα πάμε για ψώνια. Θα μπούμε στα μαγαζιά την Καθαρά Δευτέρα και θα βγούμε τα Χριστούγεννα. Οκ;

Τσάντα Dolce & Gabbana

Αρνούμαι να δεχτώ ότι μια τσάντα σε μια βιτρίνα της via Veneto με συγκλονίζει περισσότερο από ένα πίνακα του Τσαρούχη, αλλά το δέχομαι.

[Κεντρική φωτο: Ψάθινη τσάντα κεντημένη με γαλάζιο, κόκκινο και λευκό χόρτο]


Σορτσάκι Bershka

Είσαι 17 χρονών (ούτε μήνα παραπάνω), έχεις ωραία λεπτά πόδια, μέσα σου κρύβεις μια Kate Moss και θέλεις να πας στο φεστιβάλ στα χωράφια που παίζει το ροκ συγκρότημα του φίλου σου. Τι φοράς;n

Τζιν ξεβαμμένο σορτσάκι με κεντήματα (φοριέται άνετα με ή χωρίς χοντρό μαύρο καλσόν)


Μοκασίνια Tod's

«Μακάρι τα μοκασίνια σου να αφήσουν χαρούμενα ίχνη σε πολλά χιόνια και μακάρι το ουράνιο τόξο να αγγίζει πάντα τον ώμο σου» λέει μια παλιά ευχή της φυλής των Τσερόκι.

n

Μοκασίνια από δέρμα σουέντ, συνδυάζονται τέλεια με τζιν ή κάπρι παντελόνι


Καμπαρτίνα Desigual

Δεν αρέσει μόνο στη βασίλισσα το τουίντ και το λευκό. Eίναι η μάρκα που όλα τα κορίτσια του κόσμου θέλουν να έχουν στη ντουλάπα τους.

n

Καμπαρτίνα με σχέδια, εξώγαζα και prints


Καπέλο Accessorize

-Ποιο είναι αυτό το κορίτσι;

-Η Jane Birkin.

-Και γιατί είναι ΤΟΣΟ ασυνήθιστη;

-Γιατί φοράει τα πιο απλά πράγματα με τον πιο κομψό τρόπο.

n

Ψάθινο καπελάκι με κορδέλα


Μπικίνι Calzedonia

«Ναύτης βγήκε στη στεριά και μπροστά μου βγαίνει

Κύριε των δυνάμεων, τι χρωστώ η καημένη

Μου ’πε δυο γλυκόλογα, θέλει να κεράσει

μια βανίλια παγωτό και γλυκό κεράσι». (Στίχοι Μάνου Ελευθερίου, τραγούδι Βίκυ Μοσχολιού)n

Μπικίνι σε στυλ φίφτις, για σώματα χωρίς καθόλου καμπύλες


Τσάντα Hermès

Κάθε φορά που στέκομαι στις βιτρίνες αυτού του μαγαζιού, στο μυαλό μου έρχεται η ατάκα του Tommy Cooper (Αμερικάνος κωμικός): «Σήμερα έκανα window shopping. Αγόρασα τέσσερα παράθυρα». Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να μην αγαπήσεις αυτή τη φανταστικά φανταστική τσάντα που χωρίς κανένα πορνολογότυπο επάνω της σου φωνάζει από ανθυπομύρια χιλιόμετρα: «είμαι η πιο καλαίσθητη, καλοσχεδιασμένη και φίνα τσάντα του κόσμου, αλλά δεν το κάνω θέμα…».

n

Τσάντα-φάκελος (επανέκδοση από τα 70΄s) από δέρμα και καμβά (βγαίνει ακόμα σε μπλε και μαύρο δέρμα)


Φόρεμα Tezenis

Το ξέρεις βέβαια ότι το 2008 ο Dr. Peter Thompson από το Πανεπιστήμιο του York, ύστερα από πολλά χρόνια έρευνας, κατέρριψε ένα μύθο δηλώνοντας: «Οι κάθετες ρίγες σας δείχνουν ΠΙΟ ΠΑΧΙΑ ενώ οι οριζόντιες σας δείχνουν κατά 6% ΛΕΠΤΟΤΕΡΗ».

n

Φόρεμα με τρουά καρ μανίκι σε αξεπέραστο ασπρόμαυρο


Πλατφόρμες Ioanna Kourbela

Πάνω σε καυτό κόκκινο ρίξε λίγο ΜΠΛΕ να το δροσίσεις. Σε σκούρο ΜΠΛΕ δίνεις θηλυκή φινέτσα με σικάτο μεταλλικό γκρι. Αχ, το μπλε χρώμα…Φετίχ στις στολές, αριστοκρατική καταγωγή, ηρεμία, γαλήνη, πολύ ξύλο (μπλε μαρέν)!

n

Ανοικτές πλατφόρμες από σουέντ με λευκά κορδόνια, μοντέλο Paliria


Clutch Chanel

Παραφράζοντας τον Απίκιο προσαρμόζω έναν αφορισμό του: « Η μόδα είναι μια μορφή σύνθεσης που εμπεριέχει ιδέες, αρμονία, τεχνική και φαντασία και κατά τούτο είναι μακρινός συγγενής της Τέχνης».

n

Τσαντάκι έργο τέχνης από πλέξιγκλας, το φετινό «it» του Οίκου, για ροκ εμφανίσεις αρκεί να μπορείς να τις υποστηρίξεις, ε;


Φούτερ Pull & Bear

Όχι πια γατούλα. Αγριόγατα. Συνδύασε το μ ένα στενό μονόχρωμο παντελόνι και απόφυγε να φορέσεις παραπάνω από ένα ζώο τη φορά επάνω σου.

n

Βαμβακερό φουτερ με safari effect


Τσάντα Νine West

Το ξέρουν και τα μωρά παιδιά: Ποτέ ριγέ στην τηλεόραση. Τρεμοπαίζει η εικόνα.

n

Τσάντα θαλάσσης από ύφασμα, σκοινί και δέρμα


Εσπαντρίγιες Toms

50% κόκκινο + 50% κίτρινο= το χρώμα της ευτυχίας. Μερικά πορτοκαλί πράγματα που αγαπάμε: Η Ολλανδία / Το ηλιοβασίλεμα / Η φρεσκοστυμμένη πορτοκαλάδα / Η Golden Bridge στο Σαν Φραντσίσκο / Οι κολοκύθες / Το σήμα της Harley Danidson / Το βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου «Μέρες που έμοιαζαν με μανταρίνι» / / To ψαράκι Nemo / O χυμός καρότο/ Εσύ το καλοκαίρι σε ελληνική παραλία.

n

Υφασμάτινα παπούτσια σε διάφορα χρώματα για καλό σκοπό. Ένα ζευγάρι αγοράζεις εσύ, ένα παιδάκι στην Αφρική παίρνει δώρο άλλο ένα.

συνεχίζεται….

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice