Έξυπνες ιδέες για να διακοσμήσετε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Αφού φέτος το γιορτινό τραπέζι θα είναι για λίγους, ας είναι όσο πιο όμορφο γίνεται

10 προτάσεις από την event planner Άννα Σουρμπάτη για να διακοσμήσετε όμορφα το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Η Άννα Σουρμπάτη είναι event planner και έχει την ικανότητα να παντρεύει υφές, κουλτούρες, τάσεις και επιρροές δημιουργώντας φανταστική ατμόσφαιρα, είτε πρόκειται για έναν γάμο στην Κέρκυρα, ένα πάρτι στην Αντίπαρο ή ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ειδικά για το τελευταίο, έχει πολλά να μας πει: ανατρέχει σε παλιότερα setup της και προτείνει.

Άννα Σουρμπάτη
Η event planner Άννα Σουρμπάτη

1. Όλα στο τραπέζι
Αφού στο τραπέζι θα καθίσουμε λίγοι, ας χρησιμοποιήσουμε όλο το σερβίτσιο: από το πιατάκι του ψωμιού, τα μαχαιροπήρουνα για τη σαλάτα, το κυρίως και το γλυκό, όλα. Σ΄ αυτήν την σύνθεση έβαλα σταφύλια και κάστανα ανάμεσα στα λουλούδια και μια χιονόμπαλα στο πιάτο κάθε καλεσμένου.

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

2. Θα μας φέρετε τον κατάλογο;
Τυπώστε ή ζωγραφιστέ το μενού για κάθε καλεσμένο, υποδεχτείτε τον μ’ ένα ποτό: ροζέ κρασί, προσέκο ή σαμπάνια. Μπορείτε σε κάθε ποτήρι να βάλετε ροδοπέταλα, berries ή μια φράουλα.

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

3. Το όνομά σας, παρακαλώ
Φτιάξτε ένα ταμπελάκι με το όνομα του καλεσμένου. Θα τον κάνετε να αισθανθεί όμορφα ότι έχετε φροντίσει που θα καθίσει.

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

4. Ρεσώ, πολλά ρεσώ
Εδώ είναι μια πρόταση χωρίς χρώμα αλλά με πολλή ατμόσφαιρα: αξιοποιήστε τα ποτήρια του ουσκι και του νερού και βάλτε μέσα ρεσώ. Το φως διαθλάται υπέροχα. Μπορείτε να πάρετε παιδικά παιχνίδια (ζωάκια, στρατιωτάκια), να τα βάψετε στο χρώμα που επιθυμείτε και να τα τοποθετήσετε σε κάθε σερβίτσιο ή να ακουμπήσετε το name tag.

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

5. Όλα είναι βάζα
Τα παλιά, μαντεμένια σκεύη της γιαγιάς όπως αυτή η τσαγιέρα μπορούν να γίνουν βάζα, όπως και οι σαμπανιέρες. Με την ευκαιρία να πω ότι μπορούμε να βάλουμε λουλούδια και μέσα στη σαμπανιέρα που θα χρησιμοποιήσουμε στη διάρκεια του δείπνου.

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

6. Το δικό σου αλατοπίπερο
Μ’ αρέσουν πολύ τα μικρά, ατομικά αλατοπίπερα που τοποθετείς μπροστά στον καθένα. Στη φωτογραφία βλέπουμε κεραμικά αλατοπίπερα της Μαρίτσας Τραυλού που μπορεί να μην είναι ατομικά, είναι όμως φανταστικά.

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

7. Mix and match
Χρησιμοποιήστε διαφορετικά ποτήρια: τα μικρά ποτήρια της γιαγιάς μαζί με μεγάλα, χρωματιστά ποτήρια του κρασιού. Φτιάξτε μικρά μπουκέτα με λουλούδια της εποχής και της γιορτής για κάθε σερβίτσιο.

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

8. Ψηλά κεριά
Μπορείτε να διακοσμήσετε το τραπέζι σας μόνο με ψηλά κηροπήγια, στα οποία μπορείτε να βάλετε χιόνι (αυτό που χρησιμοποιούμε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο) και καρπούς, ίλεξ ή κόκκους κόκκινου πιπεριού.

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

9. Όλα στο κόκκινο
Είναι το πιο αγαπημένο χρώμα της εποχής, το οποίο, μαζί με το καφέ και το μπορντώ μπορούν να δημιουργήσουν μοναδική ατμόσφαιρα: κόκκινα ψηλά κεριά, κόκκινα τριαντάφυλλα κι ένα δώρο για κάθε καλεσμένο, όπως ένα κερί με χριστουγεννιάτικο άρωμα.

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

10. Το τραπέζι της αγάπης
Απαραίτητη η σούπα κολοκύθας ή κάστανο, σαλάτα Waldorf, ένα ολόκληρο φιλέτο, το οποίο κόβεις μπροστά στους καλεσμένους σου (ή χοιρινό μπούτι) και πάβλοβα. Στρώστε τραπεζομάντηλα, ανάψτε κεριά, βάλτε φρούτα, γλυκά, τυριά, πιατέλες επάνω στο τραπέζι να γεμίσει χαρά. Καλά Χριστούγεννα!

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι


Δείτε περισσότερες ιδέες και πληροφορίες για την Άννα Σουρμπάτη στο site theeventcompany.gr και στο Instagram @the_event_co

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice