Μεταξωτά φουλάρια της Γεωργίας Νικοδήμου.
Μεταξωτά φουλάρια της Γεωργίας Νικοδήμου.
Shopping

Τα μεταξωτά φουλάρια της Γεωργίας Νικοδήμου

Σχέδια αφιερωμένα στην επέτειο της ελληνικής επανάστασης, ένα από αυτά επιλέχθηκε για να γίνει η εικόνα του εξώφυλλου της Athens Voice.

Η ταλαντούχα Γεωργία Νικοδήμου «κρύβει» μια ιστορία μέσα σε κάθε μεταξωτό φουλάρι που σχεδιάζει. Αυτήν την εβδομάδα δείτε ένα από αυτά στο εξώφυλλο της A.V.

Αναγεννησιακά κορίτσια, μια πεταλούδα, μια Αφροδίτη που κραδαίνει έναν καθρέφτη. «Η Αφροδίτη αναδύεται από την αιωνιότητα και εμφανίζεται μέσα από ένα κοχύλι. Είναι  σκεπτόμενη και συμβολίζει την αιώνια, διαχρονική ομορφιά», θα μου εξηγήσει η Γεωργία Νικοδήμου μέσω Instagram. Παρατηρώ τα μαντήλια της, τα επικά, μαξιμαλιστικά σχέδια: χορταίνεις χρώμα, έμπνευση και μια ιστορία που μέσα από κάθε ένα φουλάρι θέλει να διηγηθεί. Ένα κλαδί αμυγδαλιάς που θα ανθίσει πρώιμα στον λαιμό εκείνης που θα το φορέσει, μια βεντάλια, μια χρυσή κορνίζα. Μέσα από τα μεταξωτά φουλάρια της Γεωργίας, βουτάμε στο χρωματιστό της σύμπαν. «Δεν μπορώ να πω πως έχω κάτι αγαπημένο ή κάτι συγκεκριμένο που να κάνω σε όλα τα φουλάρια μου. Όλα είναι διαφορετικά μεταξύ τους, όμως επικρατεί το μαξιμαλιστικό στοιχείo». 

Ζει στην Κύπρο κι αναρωτιέμαι αν θα μετακόμιζε για να ζήσε σε κάποια μητρόπολη της μόδας: «μια designer, πόσο μάλλον όταν ασχολείται με το ψηφιακό κομμάτι, μπορεί να δουλέψει και να συνεργαστεί το ίδιο παραγωγικά και εποικοδομητικά όπου κι αν είναι η βάση της. Με σπουδές στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών και στο σχέδιο μόδας στην Pansik, είναι προφανές ποιο μονοπάτι καριέρας επέλεξε. Παρακολουθώντας σεμινάρια στο στο London College of Fashion σιγουρεύτηκε. «Αν πιστεύουμε στον εαυτό μας και σε αυτό που κάνουμε, τίποτα δεν είναι αδύνατο. Με πίστη, αφοσίωση και υπομονή όλα μπορούν να γίνουν». Σε κάθε της φουλάρι αντανακλάται το ταλέντο της: μετά την έρευνα της, σχεδιάζει τα prints της στον υπολογιστή για να ακολουθήσει το τύπωμά τους σε εργοστάσιο μεταξιού. «Ο ρόλος ενός φουλαριού στη ζωή μιας γυναίκας είναι εξαιρετικά σημαντικός. Είναι η πινελιά ενός outfit. Ένας κώδικας αναγνώρισης μιας κοινής αισθητικής».

Μεταξωτά φουλάρια της Γεωργίας Νικοδήμου.
Μεταξωτά φουλάρια της Γεωργίας Νικοδήμου.
Μεταξωτά φουλάρια της Γεωργίας Νικοδήμου.
Μεταξωτά φουλάρια της Γεωργίας Νικοδήμου.
Μεταξωτά φουλάρια της Γεωργίας Νικοδήμου.

Γεωργία Νικοδήμου
Η σχεδιάστρια Γεωργία Νικοδήμου.

Η Γεωργία Νικοδήμου σχεδίασε το εξώφυλλο της ATHENS VOICE που κυκλοφορεί. Την ευχαριστούμε πολύ.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice