The Dudes
The Dudes, Ρενέ και Νίκος © Θανάσης Καρατζάς
Shopping

The Dudes: Street fashion από το Βερολίνο στην οδό Λέκκα

Attitude και t-shirts με ήρωες που τους αρέσει να τρώνε, να πίνουν, να κάνουν skate και να ροκάρουν.

Στους Dudes, το νέο street fashion μαγαζί που άνοιξε στην Αθήνα μετά το Βερολίνο, θα βρεις τα πιο ενδιαφέροντα t-shirts της πόλης.

Ένα χρόνο και λίγο παραπάνω από την αρχή της πανδημίας, των lockdown και του άνοιξε-κλείσε στο λιανεμπόριο (και όχι μόνο), υπάρχει μία αίσθηση ότι όλα αυτά θα αποτελέσουν σύντομα παρελθόν ή τουλάχιστον βιώνουμε την αρχή του τέλους. Οι μάσκες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν θα πάνε πουθενά, θα συνεχίσουν να υπάρχουν στις ζωές μας για τα επόμενα χρόνια αλλά όσο προχωράνε οι εμβολιασμοί τόσο πιο κοντά θα βρισκόμαστε στην κανονικότητα.

The Dudes
The Dudes © Θανάσης Καρατζάς


Όταν ανοίγεις ένα νέο μαγαζί αυτή την περίοδο δείχνει ότι έχεις πίστη στο project, υπομονή και βλέπεις μπροστά ή πολύ απλά δεν σκέφτηκες τόσο καλά τα πράγματα. Προφανώς, οι τρεις πρώτοι λόγοι υπερτερούν, η πανδημία δεν μπορεί να σταματήσει τις ζωές μας και ότι κάναμε μέχρι σήμερα. Το Dudes άνοιξε στον αριθμό 28 της οδού Λέκκα στο Σύνταγμα τον περασμένο Ιούλιο και «ξεφουρνίζει» μερικά από τα πιο «ζεστά» street fashion t-shirts, hoodies και αξεσουάρ που μπορείς να βρεις αυτή τη στιγμή στην Αθήνα. Η μικρή και ήσυχη οδός Λέκκα είναι έτοιμη να κάνει το δικό της restart μετά τα lockdown, τους περιορισμούς μετακίνησης, τα click-in-shop και τα click-away. Τους τελευταίους μήνες έχουν ανοίξει εκεί κάποια πολύ όμορφα μαγαζιά που συμπληρώνουν τα ήδη παλαιότερα… A tot, Marketta, Beautylab, Idiotech Design, Dora Mibow… Εν αναμονή και του ανοίγματος της εστίασης, φαίνεται ότι η οδός Λέκκα θα (ξανα)γίνει το hot σημείο του κέντρου.

Οι Dudes (οι φίλοι ή οι τυπάρες, αν το μεταφράσουμε πιο ελεύθερα στα ελληνικά) γεννήθηκαν το 2010 από μία παρέα βερολινέζων φίλων στην πρωτεύουσα της Γερμανίας και λίγο αργότερα ανέβηκε onboard σαν συνιδιοκτήτης και ο φοβερός γάλλος illustrator, street artist και μουσικός mcbess (aka Matthieu Bessudo). Το ιδιαίτερο στιλ του mcbess, με τους εικονογραφημένους καρτουνίστικους και αυθάδεις χαρακτήρες του, άρχισαν «με το καλημέρα» να χαρακτηρίζουν και τα ρούχα των Dudes. Ένα street fashion brand με σχέδια και χαρακτήρες που τους αρέσει να τρώνε, να πίνουν, να κάνουν skate και να ροκάρουν. Δέκα χρόνια αργότερα, οι Dudes ήρθαν και στην Αθήνα, το δεύτερο μαγαζί τους μετά το Βερολίνο, ενώ ήδη ετοιμάζονται να κατακτήσουν και το Λονδίνο (εκεί που τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα ο mcbess).

The Dudes
The Dudes, Ρενέ και Νίκος © Θανάσης Καρατζάς

The Dudes
The Dudes © Θανάσης Καρατζάς

The Dudes
The Dudes © Θανάσης Καρατζάς


Η Ρενέ Αυλωνίτη μας καλωσορίζει στους Dudes της Αθήνας –μαζί με το πιο νέο μέλος της ομάδας, τον Νίκο- και το πρώτο πράγμα που σου κάνει εντύπωση –πέραν της ψυχεδελικής μουσικής των Khruangbin που έπαιζε από τα ηχεία και των surf videos στις οθόνες- είναι η ζεστασιά και η αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε κάποιο spot της Νότιας Καλιφόρνια. Τα πάντα έχουν περάσει από τα χέρια της, η ίδια με εμπειρία χρόνων στο χώρο της μόδας και των action sports είναι το πρόσωπο πίσω από το αθηναϊκό flagship store. Μέχρι και τα ξύλινα πάνελ έκοψε, έστησε και βίδωσε η ίδια. Όσοι σύχναζαν στην οδό Λέκκα, ίσως θυμούνται ότι ο χώρος εκεί ήταν για χρόνια υπό εγκατάλειψη. Η προσωπική δουλειά όμως και το DIY πνεύμα έδωσαν φως σε ένα σκοτεινό σημείο της πόλης.

The Dudes
The Dudes, Ρενέ και Νίκος © Θανάσης Καρατζάς

The Dudes
The Dudes © Θανάσης Καρατζάς

The Dudes
The Dudes © Θανάσης Καρατζάς

The Dudes
The Dudes © Θανάσης Καρατζάς

The Dudes
The Dudes © Θανάσης Καρατζάς


Τα t-shirts και hoodies των Dudes είναι αυτά που ξεχωρίζουν και χαρακτηρίζουν το brand. Διαλέξαμε ανάμεσα σε δεκάδες σχέδια και θέματα για άνδρα και γυναίκα (ή συνήθως unisex), σε πολύ προσιτές τιμές, μαζί με αξεσουάρ, καπέλα και φοβερά πουκάμισα με floral και χρωματιστά prints. Sex, drugs, food and rock’n’roll. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώτος ambassador των αθηναίων Dudes είναι ο γνωστός και πολύ δραστήριος σεφ Άνταμ Κοντοβάς (Kobra στα Εξάρχεια κ.α.), ενώ το ερχόμενο διάστημα –με το άνοιγμα και της εστίασης-  θα ακολουθήσουν και κάποια bar και signature κοκτέιλ.

Όσοι αισθάνεστε ανεξάρτητα πνεύμα και –τώρα που καλοκαιριάζει- θέλετε να ανανεώσετε τη συλλογή σας με t-shirts, οι Dudes είναι η καλύτερη πρόταση.

The Dudes, Λέκκα 28, Σύνταγμα 210 8940 623

The Dudes
The Dudes © Θανάσης Καρατζάς

The Dudes
The Dudes © Θανάσης Καρατζάς

The Dudes
The Dudes © Θανάσης Καρατζάς

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice