Φωτογραφίες γυναικείων ποδιών με σανδάλια και φωτογραφία πορτραίτο της Σοφίας Μαντά
© Γιώργος Καλφαμανώλης
Shopping

Η Σοφία Μαντά φτιάχνει λαμπερά σανδάλια στο Ναύπλιο

Σανδάλια με χαρακτήρα, πολύ Ελληνικά με την επωνυμία Sofia Manta Creations

Sofia Manta Creations: Η Σοφία Μαντά βρίσκεται πίσω από το ελληνικό brand στο Ναύπλιο με τα λαμπερά σανδάλια. Αυτή είναι η ιστορία της.

Τα σανδάλια (όπως βλέπετε στις φωτογραφίες) είναι τσαχπίνικα, με χάντρες, στρας, διακοσμήσεις, σχέδια και χρώματα, ανεβαστικά και πρωτότυπα σανδάλια που φωνάζουν ή μάλλον τραγουδάνε «καλοκαίρι». Θυμίζουν ελληνικά νησιά, σοκάκια, αμμουδιές, μπιτσόμπαρα και διακοπές – σε φέρνουν σε τέτοια διάθεση, καλοκαιρινή/διακοπίστικη, όταν τα βλέπεις, πόσο μάλλον όταν τα φοράς.

Γυναικεία πόδια με σανδάλια Sofia Manta Creations
© Γιώργος Καλφαμανώλης

Η Σοφία Μαντά, που τα σχεδιάζει και τα υπογράφει (Sofia Manta Creations) ξεκίνησε την καριέρα της ως οικονομολόγος. Το χόμπι της, από το 2009, ήταν να παίρνει κοινά, δερμάτινα καφέ σανδάλια από το Μοναστηράκι και να τα στολίζει, να τα αλλάζει, να τα διακοσμεί μετατρέποντάς τα σε μικρά έργα τέχνης, το κάθε ζευγάρι διαφορετικό από τα άλλα μέχρι που, το 2011, κι αφού είχε φτιάξει σανδάλια για όλες τις φίλες της, παράτησε την εταιρική δουλειά της και γύρισε στην πατρίδα της το Ναύπλιο αποφασισμένη να ασχοληθεί επαγγελματικά με το χόμπι της.

Γυναικεία πόδια με σανδάλια Sofia Manta Creations
© Γιώργος Καλφαμανώλης

«Ο (σκηνογράφος) Γιώργος Ασημακόπουλος με ώθησε να πάρω την απόφαση», μου λέει, «ένα πρωί άνοιξα το μαγαζί στο Ναύπλιο, έφτιαξα εργαστήριο-εκθετήριο κι άρχισα να δουλεύω με σανδάλια, κάποια σκέτα, που αγόραζα και στόλιζα, κάποια δικά μου σχέδια. Πήγα σε μια έκθεση με τα σανδάλια μου κι έγινε πανικός, και μετά το ένα έφερε το άλλο… Φορούσα από μικρή σανδάλια αλλά δεν έβρισκα στα μαγαζιά αυτά που ήθελα, δεν έβρισκα κάτι που να μου ανεβάζει την ψυχολογία. Έτσι άρχισα να βάζω έναν καλλιτεχνικό χαρακτήρα στα σανδάλια μου. Εμπνέομαι από τα πάντα, από την Ιστορία, την Μυθολογία, από ένα όνειρο, οι δέκτες μου είναι ανοιχτοί πάντα. Προσπαθώ να σχεδιάζω για κάθε τύπο γυναίκας, από την κοπελίτσα μέχρι την κυρία. Το χόμπι μου έγινε επάγγελμα και η επιτυχία είναι που με σπρώχνει – η εταιρεία κάθε χρόνο κλείνει με θετικό πρόσημο ανάπτυξης, οι δημιουργίες μας ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Γυναικεία πόδια με σανδάλια Sofia Manta Creations
© Γιώργος Καλφαμανώλης

Μου τα λέει στο τηλέφωνο, μιλάνε μαζί με τον Γιώργο, αδερφό και συνεργάτη της: ξεκίνησαν από ένα εργαστηριάκι 25 τετραγωνικών, και σήμερα έχουν ολόκληρη βιοτεχνία που στεγάζεται σε ένα χώρο 600 τ.μ., λίγο έξω από το Ναύπλιο. Το μαγαζί της βρίσκεται στην Παλιά Πόλη και είναι ένα ακόμα αξιοθέατο σε μια από τις πιο αξιοθέατες πόλεις της Ελλάδας. Όσο για τα σανδάλια της, γεμάτα λάμψη και καλοκαιρινά χρώματα, ορίστε που πάνε παντού.

«Sofiamantacreations», Πλαπούτα 4, Παλιά Πόλη, Ναύπλιο, 2752300306

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice