Kanken Art 2021 - Linn Fritz
Η animator & illustrator, Linn Fritz, με την τσάντα Kanken που σχεδίασε
Shopping

Kånken Art 2021: Μπορείς με ένα σακίδιο να σώσεις τους ωκεανούς;

Η Fjällräven συνεργάζεται με την Σουηδή animator Linn Fritz για αυτή τη limited edition συλλογή

Kånken Art 2021: Η limited edition συλλογή backpacks, δημιουργία της Σουηδής animator και illustrator, Linn Fritz για καλό σκοπό.

Τα Kånken, τα πολύχρωμα σακίδια πλάτης που βλέπεις παντού σήμερα είναι ένα από τα αγαπημένα και best-seller σχέδια της Fjällräven. Το σουηδικό brand ιδρύθηκε το 1960 και διαθέτει μια γκάμα ρούχων και αξεσουάρ για άνδρες και γυναίκες, αλλά και σακίδια πλάτης, σκηνές camping και υπνόσακους. Οι τσάντες Kånken δημιουργήθηκαν το 1978 για να βοηθήσουν στην πρόληψη των προβλημάτων υγείας στην πλάτη των σουηδών μαθητών. Σύντομα, αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους και έγιναν κομμάτι μιας πολύχρωμης καθημερινότητας.

Κεντρικός πυλώνας της φιλοσοφίας της Fjällräven είναι να δρα υπεύθυνα απέναντι στους ανθρώπους, τη φύση και το περιβάλλον και να ενθαρρύνει με τις δράσεις της τους ανθρώπους να αναπτύξουν ενδιαφέρον για δραστηριότητες στη φύση. Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής της δράσης λοιπόν, κάθε χρόνο κυκλοφορεί τη συλλογή "Kånken Art", μια σειρά από limited edition σχέδια που έχει επιμεληθεί ένας -διαφορετικός κάθε φορά- Σουηδός καλλιτέχνης.  Κάθε δημιουργός εμπνέεται από άλλο concept, αναδεικνύοντας όμως την ιδιαίτερη σχέση του brand με τη δύση και το περιβάλλον και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου απέναντι σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Kanken Art 2021 - Linn Fritz

Η σχεδιάστρια Linn Fritz

Η limited edition σειρά της Kånken για το 2021 έχει την υπογραφή της Σουηδής  animator και illustrator, Linn Fritz, τα animations της οποίας έχουν πολύ ιδιαίτερο στιλ. Η ίδια έχει εκμυστηρευτεί ότι  όταν ήταν μικρή ο πατέρας την προέτρεπε να ζει κοντά στη φύση και να τη φροντίζει. Η έμπνευσή της για τη συγκεκριμένη Kånken τσάντα προήλθε από διάφορα κομμάτια πλαστικού και από τα οποία διαμόρφωσε ένα αφηρημένο μοτίβο. Αποχρώσεις του μπλε και του γαλάζιου, τα χαρακτηριστικά χρώματα της θάλασσας και του ωκεανού, μπλέκονται στο μοτίβο της Fritz δημιουργώντας τα παιχνιδιάρικα σχέδια Ocean Surface και Ocean Deep που ταιριάζουν σε κάθε στιλ.

«Νιώθω εξαιρετικά προνομιούχα που μου δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσω ένα μοτίβο για την Kånken που θα δουν τόσοι άνθρωποι. Ήθελα να αυξήσω την ευαισθητοποίηση σε πολύ σημαντικά ζητήματα, όπως η προστασία των ωκεανών και του πλανήτη μας, οπότε το σχέδιό μου είναι ένα αφηρημένο μοτίβο εμπνευσμένο από κομμάτια πλαστικού», σχολίασε σχετικά η Fritz. Ακόμα, ανέφερε ότι ένιωσε ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέποντας το σχέδιό της τυπωμένο σε ένα προϊόν της Fjällräven γιατί ξέρει ότι το brand θα συνεργαστεί με οργανισμούς που ενημερώνουν και προωθούν το μήνυμα της προστασίας των ωκεανών.

Linn Fritz X Kånken Art | Fjällräven

Kånken Art 2021, όλοι μαζί για τους ωκεανούς

Η φετινή συλλογή έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας αφού αφορά το θέμα της προστασίας των ωκεανών και την απομάκρυνση πλαστικού από αυτούς. Ζώντας σε μια χώρα που η θάλασσα είναι βασικό χαρακτηριστικό της ομορφιάς, του τρόπου ζωής και της οικονομίας μας, δε μπορούμε παρά να αγκαλιάσουμε με αγάπη αυτό το σκοπό. Η επίσημη παρουσίαση της σειράς έγινε στις 8 Ιουνίου που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών, με τo brand να δεσμεύεται για την προστασία των υδάτων μέσω της στήριξης δύο περιβαλλοντικών οργανώσεων, της Leave No Trace Center και της 2 Minute Foundation, που έχουν ως έργο τους την εκπαίδευση για τη μείωση και τη σωστή διαχείριση των πλαστικών αποβλήτων και μακροπρόθεσμα τον σεβασμό και την προστασία της φύσης.

Kanken Art 2021 - Linn Fritz

Κάθε σακίδιο της συλλογής “Kånken Art 2021” έχει δημιουργηθεί κομμάτι κομμάτι, ενώ στα υλικά κατασκευής της περιλαμβάνεται το G-1000 HeavyDuty Eco S της Fjällräven, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πολυεστέρα και οργανικό βαμβάκι με διάρκεια ζωής πάνω από  30 χρόνια. Για κάθε αγορά μέσω site η επιλεγμένων καταστημάτων του εξωτερικού, προσφέρεται δώρο και μία τσάντα, ιδανική για τη συλλογή πλαστικού και άλλων απορριμμάτων από τη φύση. Παράλληλα, όλα τα προϊόντα του brand συνεισφέρουν με 1% κάθε αγοράς στην προστασία της Αρκτικής Αλεπούς.

Ίσως να μην μπορείς να σώσεις τους ωκεανούς με ένα και μόνο σακίδιο πλάτης, μπορείς όμως να συμβάλλεις και να παροτρύνεις και άλλους να κάνουν το ίδιο, ενώ διατηρείς το απαράμιλλο στιλ σου και διαδίδεις το μήνυμα για την προστασία των ωκεανών.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice