Χίμαιρα art & craft: Διαλεγμένα χειροποίητα αντικείμενα στη Σύρο

Ο Μάνος Μαστοράκης διαλέγει μοναδικά έργα τέχνης και χρηστικά αντικείμενα από έλληνες χειροτέχνες σε όλη την Ελλάδα

Χίμαιρα art & craft: Ο Μάνος Μαστοράκης διαλέγει μοναδικά έργα τέχνης και χρηστικά αντικείμενα από έλληνες χειροτέχνες σε όλη την Ελλάδα.

Στην καρδιά της Σύρου, πίσω από το θέατρο Απόλλων, θα βρεις ένα ιδιαίτερο κατάστημα με πλούσια συλλογή έργων τέχνης, χρηστικών αντικειμένων και κοσμημάτων που προέρχονται από Έλληνες χειροτέχνες και καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα. Το όνομα του: Χίμαιρα art & craft.

Χίμαιρα Art & Craft

Η Χίμαιρα συμβολίζει το απραγματοποίητο όνειρο, κάτι  το φανταστικό που αδυνατεί να πραγματοποιηθεί. Ο Μάνος Μαστοράκης όμως άφησε τη ζωή στην Αθήνα, εγκαταστάθηκε στη Σύρο και έκανε το όνειρό του πραγματικότητα δημιουργώντας ένα μέρος με δεκάδες χειροποίητα αντικείμενα, διαλεγμένα ένα προς ένα. Το χώρο, που διατίθεται επίσης για εκθέσεις και ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες, επιμελήθηκε ο αρχιτέκτονας Σπύρος Καπής. Φωτεινό, με καθαρές γραμμές και έντονα χρώματα που σου φτιάχνουν τη διάθεση, το Χίμαιρα art & craft σε καλεί στο εσωτερικό του να ανακαλύψεις τους θησαυρούς της ελληνικής τέχνης.

Χίμαιρα Art & Craft

Χίμαιρα Art & Craft

«Λατρεύω την ελληνική μυθολογία και πιστεύω ότι αυτό που αντιπροσωπεύει η τέχνη είναι Χίμαιρα» μου εξηγεί ο κ.Μαστοράκης, συμπληρώνοντας ότι «το νησί πρωταγωνιστεί στο θρυλικό μυθιστόρημα "Η Μεγάλη Χίμαιρα" του Μ.Καραγάτση οπότε ήταν σχεδόν αυτονόητο ότι αυτό έπρεπε να είναι το όνομα». Οι τουρίστες μαγεύονται τόσο από το όνομα, όσο και από τα μοναδικά αντικείμενα που μπορεί να βρει κανείς εκεί και δεν είναι λίγες οι φορές που επιστρέφοντας στη χώρα τους επικοινωνούν για να παραγγείλουν ξανά και ξανά δίνοντας στην ελληνική χειροτεχνία να αποκτήσει διεθνή φήμη. Άλλωστε κάθε αγορά δεν είναι η απόκτηση απλά ενός αντικειμένου αλλά μιας εμπειρίας δημιουργίας, μιας και ο κ.Μαστοράκης διαλέγει προσωπικά κάθε κομμάτι και διηγείται με μεγάλη χαρά την ιστορία που κρύβεται πίσω του.

Εργα τέχνης στο Chimera Art & Craft στη Σύρο

Εργα τέχνης στο Chimera Art & Craft στη Σύρο

Εδώ θα βρεις έργα γνωστών δημιουργών, όπως τα αγγειοπλαστικά είδη Λεμπέση από τη Σίφνο, αλλά και μικρών καλλιτεχνών που έχουν να δείξουν σπουδαία δουλειά στη σύγχρονη και παραδοσιακή κεραμική. Διακοσμητικά, κοσμήματα, φωτιστικά και χρηστικά αντικείμενα φτιαγμένα με φαντασία και μεράκι σε περιμένουν να τα επιλέξεις για να ομορφύνεις το σπίτι σου ή να κάνεις ένα ξεχωριστό δώρο στους αγαπημένους σου. Πρόσφατα το Χίμαιρα art & craft απέκτησε και το δικό του eshop, οπότε μπορείς να παραγγείλεις ό,τι θες όπου κι αν βρίσκεσαι.

Κοσμήματα στο Chimera Art & Craft στη Σύρο

Κοσμήματα στο Chimera Art & Craft στη Σύρο

Τώρα, αν επισκεφθείς τη Σύρο -και σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να το κάνεις γιατί είναι πανέμορφη- αξίζει να βάλεις στο πρόγραμμά σου μια επίσκεψη στο μικρό, προσεγμένο κατάστημα του κ.Μαστοράκη. Παράλληλα, μπορείς να επισκεφθείς κάποια από τις εκθέσεις που φιλοξενούνται στο χώρο -στις 17 Ιουλίου αρχίζει η έκθεση της Χριστίνας Μόραλη- ή να παρακολουθήσεις εκδηλώσεις «εκπαιδευτικού» περιεχομένου -όπως ένα μάθημα κεραμικής για μια πρώτη επαφή με τον πηλό.

Εργα τέχνης στο Chimera Art & Craft στη Σύρο

Εργα τέχνης στο Chimera Art & Craft στη Σύρο

Μάρτεν Νόρδεστρομ 10, Ερμούπολη, Σύρος, 2281301554, chimeracraft.gr, Fb: Chimera art & craft, Insta: chimera_artandcraft

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice