5 ελληνικά brands με μεταξωτά μαντήλια

Οι έλληνες σχεδιαστές που απογειώνουν το πιο hot αξεσουάρ μόδας

Μεταξωτά μαντήλια και φουλάρια: Πού θα βρεις τα ελληνικά brands Georgia Nicodemou, m.k.e. textiles, MANTILITY, Grecian Chic, Zografos.

Georgia Nicodemou 
Η Γεωργία Νικοδήμου δημιουργεί στον υπολογιστή μαξιμαλιστικά σχέδια πλούσια σε χρώμα και συμβολισμούς και στη συνέχεια τα μετατρέπει σε εντυπωσιακά μαντήλια τα οποία τυπώνει σε εργοστάσιο μεταξιού. Πρόσφατα δημιούργησε και μια limited edition συλλογή εμπνευσμένη από τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

 

 

www.georgianicodemou.com


m.k.e. textiles
Η Μαγδαληνή Κλειώ Ευταξιοπούλου σχεδιάζει μερικά από τα αγαπημένα μας αξεσουάρ. Ανάμεσά τους είναι τα μεταξωτά φουλάρια με χρώματα και λεπτομέρειες που μας ταξιδεύουν, πότε στα πάρτι των παιδικών μας χρόνων, πότε στην παρθένα φύση της Πελοποννήσου, πότε στο αστικό καλοκαίρι της Αθήνας.

 

 

www.mketextiles.com


MANTILITY
Λιγότερο brand και περισσότερο online gallery μεταξωτών μαντηλιών είναι το Mantility και πίσω από την ιδέα κρύβεται η Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη. Εδώ θα βρεις πολλά σχέδια που δημιουργούνται από καλλιτέχνες με διαφορετικό ύφος, στιλ και τεχνοτροπία. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι κάθε σχέδιο διατίθεται σε περιορισμένα αντίγραφα με την υπογραφή του καλλιτέχνη, οπότε θα φοράς ουσιαστικά ένα μεταξωτό έργο τέχνης.

 

 

www.mantility.com


Grecian Chic
Η Έλενα Ζουρνατζή έχει ένα πολύ ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό στιλ που κάνει τα φουλάρια της αμέσως αναγνωρίσιμα. Στη σελίδα της θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε είδη φουλαριών –τετράγωνα, μεγάλα, twillys– με τρομερά χρώματα και φιγούρες. Με έμπνευση την ελληνική ιστορία, κουλτούρα και φυσική ομορφιά, η Έλενα δημιουργεί μεταξωτά φουλάρια που διηγούνται ιστορίες.

 

 

www.grecianchic.gr


Zografos
«Ήθελα να δημιουργήσω κάτι που θα δώσει κάποιος ως δώρο και να συμβολίζει την Ελλάδα, την παράδοση, την αγάπη, την αφοσίωση, την πίστη», έχει πει στο LOOKmag η σχεδιάστρια και δημιουργός του brand, Έλενα Ζωγράφου. Παστέλ χρώματα, συμβολικά μοτίβα και απαλό μετάξι είναι τα χαρακτηριστικά των μαντηλιών της, ενώ έμπνευσή της αποτελούν τα μουσεία και η πλούσια ιστορία της Ελλάδας.

 

 

zografosconcept.com

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice