Ikea: Αποκτά 7όροφο κτίριο στο κέντρο του Λονδίνου
To κτίριο της TopShop στο Oxford Circus © Getty Images/Ideal Image
Shopping

Το TopShop στο Λονδίνο γίνεται... IKEA

Στο Oxford Circus

62224-137655.jpg
Newsroom |

Την απόκτηση 7όροφου κτιρίου στο κέντρο του Λονδίνου, και συγκεκριμένα στο Oxford Circus, ανακοίνωσε η Ikea.

H IKEA, η μεγαλύτερη εταιρεία επίπλων στον πλανήτη, κατέληξε σε συμφωνία για την αγορά του πρώην εμβληματικού καταστήματος της βρετανικής αλυσίδας ένδυσης Topshop στο κέντρο του Λονδίνου, όπως έχει αναφερθεί από τον Σεπτέμβριο.

Η κίνηση εντάσσεται στην στρατηγική του σουηδικού ομίλου να ανοίξει καταστήματα εντός αστικών κέντρων.

Ο Krister Mattsson, επικεφαλής του επενδυτικού βραχίονα της Ingka Group η οποία είναι ιδιοκτήτρια των περισσότερων καταστημάτων IKEA, δήλωσε στο Reuters ότι τρεις από τους ορόφους του επταόροφου εμβληματικού εκινήτων στην Όξφορντ Στριτ, το οποίο αγοράζει έναντι τιμήματος 378 εκατ. στερλινών ή 520 εκατ. δολαρίων, θα φιλοξενήσει κατάστημα της IKEA το οποίο προγραμματίζεται να λειτουργήσει το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο του 2023.

«Η κίνηση συνάδει με την στρατηγική μας. Αποτελεί σημείο συνάντησης - είναι ένα από τα καλύτερα σημεία συνάντησης στην Ευρώπη, με ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό ανθρώπων να περνούν από εκεί κάθε εβδομάδα», πρόσθεσε ο Mattsson, διευθύνων σύμβουλος της Ingka Investment. 

Υπενθυμίζεται ότι Arcadia -η αυτοκρατορία λιανικού εμπορίου με τα 400 καταστήματα, τους 13.000 υπαλλήλους και δημοφιλείς φίρμες όπως οι Topshop, Topman, Miss Selfridge, Burton και Wallis- υπέβαλε αίτηση πτώχευσης τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους. 

Τον Ιούλιο, οι εκκαθαριστές της εταιρείας σε έκθεσή τους ανέφεραν ότι οι συνολικές απαιτήσεις των πιστωτών από την Arcadia ξεπέρασαν τα 2,4 δισ. δολάρια, στα οποία περιλαμβάνεται και το έλλειμμα ύψους 700 εκατ. δολαρίων του συνταξιοδοτικού ταμείου της εταιρείας για τους πρώην εργαζόμενους της.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice