Viva Glam: Χρωματιστά φιλιά από τη ΜΑC και τον Keith Haring

Η M·A·C Cosmetics γιορτάζει 27 χρόνια προσφοράς με μια συλλεκτική σειρά

Η M·A·C Cosmetics γιορτάζει 27 χρόνια προσφοράς μέσω του κραγιόν Viva Glam με την κυκλοφορία μιας συλλεκτικής σειράς με έργα του Keith Haring.

Πεντακόσια εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Αυτό είναι το ποσό που έχει δωρίσει από το 1994 η M·A·C Cosmetics σε οργανισμούς που στηρίζουν γυναίκες και κορίτσια, την κοινότητα LGBTQIA+ και τα άτομα που πάσχουν από HIV/AIDS ή επηρεάζονται από αυτό. Με αυτήν την ενέργεια έχει χρηματοδοτήσει περισσότερους από 1800 οργανισμούς σε όλον τον κόσμο.

Πορτραίτο γυναίκας για τη νέα καμπάνια της MAC

Πρωταγωνιστής είναι το κραγιόν Viva Glam. Εφέτος, αποφάσισαν να γιορτάσουν με την pop μαγεία του Keith Haring, του ιδιοφυή καλλιτέχνη που μεγαλούργησε στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Μέσα από τα χρωματιστά του σκίτσα και τις άφυλες φιγούρες του, άφησε το στίγμα του στις επόμενες γενιές. «Χαίρομαι που είμαι διαφορετικός». Έφερε τη τέχνη του δρόμου στις μεγάλες γκαλερί. Ασυμβίβαστος, πολιτικός, αιχμηρός, στα λίγα χρόνια ζωής του, κατάφερε να κάνει τη φωνή του να ακουστεί δυνατά. Φίλος της Μαντόνα, του Αντι Γουόρχολ, της Vivienne Westwood και του Malcolm McLaren, έζησε στην πυρωμένη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’80 κι έφυγε όταν το πάρτι κόντευε να τελειώσει. Το Aids είχε νικήσει.

Κραγιόν MAC x Keith Haring

«Ο Keith Haring ήταν ένας καλοσυνάτος, ευφυής καλλιτέχνης και λάτρης των συμβολισμών. Οι απλές γραμμές του αποτυπώνουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης – συμβολισμοί που μπορούν να κατανοηθούν από τον καθένα» είχε πει για αυτόν η Debbie Harry, το ροκ κορίτσι και πρώην πρέσβειρα της M·A·C. «Η αισιοδοξία και το χιούμορ του ήταν πάντα εκεί, στις γραμμές που σχεδίαζε».

Κραγιόν MAC x Keith Haring

Εφέτος, το ίδρυμα Keith Haring συνεργάζεται με τη M·A·C. «Είναι το κοινό μας όραμα για ίσα δικαιώματα και ένα υγιές μέλλον για όλους, που αποτελεί το πιο ηχηρό μήνυμα της συνεργασίας M·A·C Viva Glam x Keith Haring», αναφέρει ο John Demsey, Πρόεδρος του M·A·C Viva Glam Fund και Executive Group President, The Estée Lauder Companies Inc. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που στην 27η επέτειό μας τιμούμε τον αείμνηστο καλλιτέχνη Keith Haring και συνεχίζουμε την αποστολή του, προκαλώντας θετική αλλαγή μέσα από τις εικόνες του, για όλους εκείνους που βρίσκονται σε ανάγκη. Ήταν ένας αληθινός οραματιστής που χρησιμοποίησε το ταλέντο του για καλό σκοπό. Ενώ δυστυχώς ο Keith Haring απεβίωσε κατά τη διάρκεια της επιδημίας του AIDS, είμαστε περήφανοι που η εμβληματική τέχνη και η φιλανθρωπία του, ζει μέσω του Viva Glam».

Πορτραίτο άντρα MAC x Keith Haring

Η συλλογή περιλαμβάνει τρια special-edition κραγιόν εμπνευσμένα από την εμβληματική χρωματική παλέτα του Keith Haring με Matte και Frost φινιρίσματα. Κίτρινο, μπλε και κόκκινο που αναμειγνύοντάς τα πετυχαίνεις το χρώμα που θέλεις.

Κραγιόν MAC x Keith Haring

Τα κραγιόν έρχονται ντυμένα με τα σχέδια του Keith Haring. Ακόμη κι αν δεν φορέσεις, αξίζει να το κρατήσεις κι αξίζει ακόμη πιο πολύ να το αγοράσεις: το 100% της τιμής πώλησης του Viva Glam κραγιόν που πωλείται στην Ελλάδα δωρίζεται σε τοπικούς οργανισμούς που αγωνίζονται για ίσα δικαιώματα για όλους και υποστηρίζουν τις γυναίκες και τα κορίτσια, της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας και των ανθρώπων που ζουν με ή επηρεάζονται από τον ιό HIV/AIDS.

Artist Keith Haring's Journals – ‘I’m Glad I’m Different’ | TateShots

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice