AFTERMATH, το πρώτο resell store στην Ελλάδα άνοιξε στην καρδιά της Αθήνας
AFTERMATH, το πρώτο resell store στην Ελλάδα άνοιξε στην καρδιά της Αθήνας
Shopping

AFTERMATH: Το πρώτο resell store άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας

Jordan, Nike Dunk και exclusive sneakers για τους λάτρεις των συλλεκτικών παπουτσιών

AFTERMATH: Ο 19χρονος Νίκος Λαμπριανός άνοιξε το πρώτο exclusive resell store της Ελλάδας, στο κέντρο της Αθήνας

Είναι μόλις 19 χρονών και όμως, ο Νίκος Λαμπριανός κατάφερε να εκπληρώσει το όνειρό του και να ανοίξει το πρώτο resell store στην Ελλάδα, στην καρδιά της Αθήνας. Το AFTERMATH, που ξεκίνησε τη λειτουργία του επίσημα στις 19 Δεκεμβρίου, είναι το πρώτο κατάστημα με exclusive sneakers που απευθύνεται σε λάτρεις των συλλεκτικών παπουτσιών.

Ο Νίκος με υποδέχεται στο νέο του κατάστημα στην Καρύτση και με ξεναγεί στον χώρο, που η μίνιμαλ αισθητική του αποπνέει ένα χαλαρό και οικείο vibe. Στα ράφια των τοίχων είναι τοποθετημένα τα exclusive sneaker που διαθέτει το AFTERMATH. Παρατηρώ τα λευκά - γαλάζια Air Jordan της Nike, που όπως μου λέει ο Νίκος, ήταν μια συνεργασία της Nike με τον διάσημο σχεδιαστή μόδας Virgil Abloh, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. «Ήταν ένα από τα πρώτα κομμάτια που απέκτησα, ταξίδεψα μέχρι τη Μύκονο για να καταφέρω να τα αγοράσω, οπότε έχουν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία».

Συλλεκτικό κομμάτι του AFTERMATH, μια συνεργασία της Nike με τον Virgil Ablox.
Συλλεκτικό κομμάτι του AFTERMATH, μια συνεργασία της Nike με τον Virgil Ablox.

«Το κυνηγούσα από μικρός. Ξεκίνησα από 15 χρονών. Από πάντα είχα ένα πάθος για τα παπούτσια και τα ρούχα. Σιγά σιγά ξεκίνησα να ασχολούμαι όλο και περισσότερο. Είχα βάλει στόχο να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση, το οποίο κατόρθωσα εν τέλει».

Αν και στην αρχή αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες με τον χρόνο που μπορούσε να διαθέτει λόγω του σχολείου, με τη στήριξη της οικογένειάς του, που κατανόησε τις φιλοδοξίες του, των φίλων του και της κοπέλας του, κατάφερε να φτάσει πιο κοντά στον στόχο του. «Η έναρξη μιας τέτοιας επιχείρησης ήταν μεγάλο ρίσκο. Η κατάσταση δεν είναι σταθερή λόγω κορωνοϊού. Ήταν το όνειρό μου, ήταν ο στόχος μου από μικρός να κάνω το δικό μου μαγαζί και να είμαι ο πρώτος που θα το καταφέρει. Χρειάστηκε πολλή δουλεία, χρειάστηκε να αφιερώσω πολλές ώρες και να κάνω πολλές θυσίες. Ως νέος, θυσίασα πράγματα που θα έβαζα ως προτεραιότητες. Για μένα, προτεραιότητα ήταν η δουλειά. Και η σκληρή δουλειά απέδωσε. Νιώθω πολύ χαρούμενος που το κατάφερα αυτό, αλλά δεν επαναπαύομαι» μου λέει συγκινημένος.

Ο Νίκος Λαμπριανός.
Ο Νίκος Λαμπριανός.

Εξηγεί δε, πως η Ελλάδα είναι ακόμα μια νέα αγορά, που σιγά σιγά ξεκινά να γνωρίζει τον κόσμο του resell, των exclusive και συλλεκτικών sneaker. Σε άλλες χώρες υπάρχει εδώ και χρόνια αυτή η τάση. Ωστόσο, υπάρχει ήδη κοινό που έχει δείξει θετική ανταπόκριση αυτό το εγχείρημα. «Υπήρχε κοινό, υπήρχε ζήτηση. Θεωρούμε ότι θα έχει μεγάλη εξέλιξη. Είναι τάση το sneaker πλέον, το λανσάρουν σε πασαρέλες μόδας μεγάλων οίκων μόδας, το φορούν μπασκετμπολίστες, ηθοποιοί μέχρι και τραγουδιστές».

Το κατάστημα του AFTERMATH, στην Καρύτση 3.
Το κατάστημα του AFTERMATH, στην Καρύτση 3.

Εκτός από την ενασχόλησή του με την επιχείρηση, είναι δευτεροετής φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του ΕΚΠΑ. Όμως το reselling είναι το πάθος του. Μου περιγράφει πως σε αυτόν τον κόσμο μπήκε τυχαία, όταν ήταν ακόμα δευτέρα γυμνασίου, έχοντας καταφέρει να αγοράσει μια συλλεκτική μπλούζα και στη συνέχεια να την μεταπουλήσει. «Ξεκίνησα να αφιερώνω χρόνο για να ψάχνω κομμάτια, μια διαδικασία αρκετά χρονοβόρα αλλά και μια εμπειρία ιδιαίτερα εντυπωσιακή και δυνατή».

Ο Νίκος Λαμπριανός εξυπηρετεί πελάτες στο AFTERMATH.
Ο Νίκος Λαμπριανός εξυπηρετεί πελάτες στο AFTERMATH.

Ο Νίκος μου περιγράφει ότι έχουν υπάρξει φορές που έχει περάσει έξω από ένα κατάστημα πάνω από 48 ώρες για να μπορέσει να είναι ανάμεσα στα άτομα που θα πάρουν το συλλεκτικό προϊόν. Μαζί με την παρέα του, που τον στήριζε κάθε φορά σε αυτή τη διαδικασία, εξοπλίζονταν με καρεκλάκια, καλή διάθεση, υπομονή και «στήνονταν» έξω από το εκάστοτε κατάστημα, πάντα από τους πρώτους και η αναμονή ξεκινούσε. Οι ώρες που περίμεναν αμέτρητες, οι ιστορίες και τα αστεία περιστατικά ακόμα περισσότερα. Το αποτέλεσμα πάντα ικανοποιητικό. Ήταν εκεί από τους πρώτους, δεν υπήρχε περίπτωση να γυρίσουν πίσω χωρίς το συλλεκτικό κομμάτι.

«Χριστουγεννιάτικο δέντρο» από συλλεκτικά παπούτσια.
«Χριστουγεννιάτικο δέντρο» από συλλεκτικά παπούτσια.

Μελλοντικός στόχος της ομάδας του AFTERMATH είναι να δημιουργήσουν τη δική τους ιστοσελίδα και να μπορεί ο καθένας από την Ελλάδα να έχει πρόσβαση στα προϊόντα. «Θέλουμε να γίνουμε συνώνυμο του exclusive sneakers στην Ελλάδα».

AFTERMATH, Καρύτση 3, 10561, Αθήνα. Instagram: afterm_ath

Το κατάστημα του AFTERMATH, στην Καρύτση 3.
Το κατάστημα του AFTERMATH, στην Καρύτση 3.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice