Γυναίκες ποζάρουν με oversized παλτό
© instagram.com
Shopping

Έχει κρύο και εκπτώσεις, ας ψωνίσουμε oversized παλτό

Θυμάσαι τότε που η μαμά σου έπαιρνε δύο νούμερα μεγαλύτερο το παλτό για να σου κάνει και του χρόνου;

Oversized παλτό: To trend του χειμώνα και πώς να το φορέσεις. Ιδέες για να εμπνευστείς και στιλιστικά tips.

Πόσες φορές έχεις σκεφτεί να βγεις από το σπίτι φορώντας το πάπλωμα σαν πανωφόρι; Ειδικά όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές (όπως αυτές τις ημέρες) υποθέτω ότι το σκέφτεσαι καθημερινά. Λοιπόν με την κουβέρτα σου πιθανόν να μην μπορείς να βγεις αλλά το επόμενο καλύτερο πράγμα που μπορείς να φορέσεις είναι ένα oversized παλτό. Θυμάσαι τότε που η μαμά σου έπαιρνε δύο νούμερα μεγαλύτερο το παλτό για να σου κάνει και του χρόνου; Ε λοιπόν τώρα αυτό είναι από τα μεγαλύτερα fashion trends της σεζόν!

Μη σε πιάνει πανικός, είναι πιο εύκολο απ' όσο φαντάζεσαι να το συνδυάσεις ώστε να δείχνει κομψό και όχι άχαρο. Η εμβληματική fashion editor Carine Roitfeld εμφανίστηκε στους δρόμους της Νέας Υόρκης με ένα πραγματικά πελώριο παλτό συνδυασμένο με φούτερ, κολάν και αρβυλάκια, σε total black στιλ, και μας άρεσε τρελά. Φυσικά, η πιο απλή λύση είναι να φορέσεις μια ζώνη για να δημιουργήσεις μια σιλουέτα που θα βασίζεται στο πιο λεπτό σημείο του κορμού σου, τη μέση.

Τα βασικά ή ουδέτερα χρώματα είναι ένας εύκολος τρόπος να δείχνεις κομψή μέσα σε ένα μεγάλο παλτό.

 

Αν θες να δώσεις θηλυκότητα στο ντύσιμό σου μπορείς να φορέσεις από μέσα ένα μίνι φόρεμα ή φούστα και χαμηλά μποτάκια ώστε να φαίνονται τα πόδια σου ή να παίξεις με ένα χρωματιστό καλσόν.

 

Η τάση με τα oversized ρούχα έχει τις ρίζες της στο «φόρεσα τα ρούχα του αγοριού μου», επομένως μπορείς άνετα να συνδυάσεις ένα oversized παλτό με ένα boyfriend τζιν ή ένα φαρδύ φούτερ με κουκούλα. Επίσης, να θυμάσαι ότι οι λεπτομέρειες σε ένα τέτοιο παλτό μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

 

Προσωπικό μου αγαπημένο είναι τα μεγάλα παλτά σε έντονα χρώματα που απογειώνουν πραγματικά κάθε ντύσιμο -για παράδειγμα ένα πράσινο παλτό μπορεί να αλλάξει τελείως το στιλ της γκαρνταρόμπας σου.

 

Το βασικό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι ένα ογκώδες παλτό μπορεί να συνδυαστεί με τα πάντα, αναλόγως τη διάθεσή σου, και να σε κρατήσει ζεστή όταν ο καιρός το απαιτεί. Είναι ένα ρούχο που δε θα μείνει στην ντουλάπα και δεν θα αναρωτιέσαι «τι να το κάνω» την επόμενη σεζόν. Α, και θα συνεχίσει να σου κάνει αν βάλεις 2-3 κιλά παραπάνω οπότε το λες και αντιστρές!

Ψώνισε το trend:

Tommy Hilfiger Κόκκινο καρό παλτό

TOMMY HILFIGER
Μάλλινο παλτό με καρό μοτίβο €278,94

Falconeri Λευκό παλτό με λεπτομέρεια γούνα στο μανίκι

FALCONERI
Δίχρωμο Παλτό από Κασμίρι με Μανσέτες από Βιζόν €1,498

TED BAKER Μωβ γούνα

TED BAKER
Γούνινο παλτό €385

MANGO Γκρι μακρύ παλτό

MANGO
Παλτό ζασπέ μάλλινο €79,99

ΒΕΝΕΤΤΟΝ Ροζ παλτό

ΒΕΝΕΤΤΟΝ
Ροζ παλτό με γιακά σάλι €103,20

KARL LAGERFELD Γκρι παλτό με κουκούλα

KARL LAGERFELD
Παλτό με κουκούλα και logo print €395

Falconeri Καφέ-γκρι παλτό

FALCONERI
Παλτό από Cashmere με Υφή Γούνας Ζιμπελίνας €998

NEMA Γαλάζιο παλτό

NEMA
Σιέλ oversized παλτό

Benetton καρό μακρύ puffer παλτό

BΕΝΕΤΤΟΝ
Καρό μακρύ puffer παλτό €339

SISLEY Μπεζ παλτό διπλής όψης με κουκούλα

SISLEY
Εκρού παλτό διπλής όψης με κουκούλα 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice