Γυναίκες ποζάρουν φορώντας ζακέτες
© instagram.com/ Chiara Ferrragni / Blair Eadie/ Inessa Azoidoy/ Blanca Miro/ Aimee Song
Shopping

Ξέρω τι θα φοράς συνέχεια αυτό τον χειμώνα

Ζακέτα. Να χαρεί κι η μανούλα σου που στο λέει τόσα χρόνια

Ζακέτες: Το fashion trend του χειμώνα προσφέρει ζεστασιά και στιλ. Διάβασε πώς μπορείς να συνδυάσεις τη ζακέτα με τα ρούχα σου.

Ζακέτα. Να χαρεί κι η μανούλα σου που στο λέει τόσα χρόνια. Η μόδα αγαπάει πολύ το ρετρό και αυτό φαίνεται από το πόσο συχνά επαναφέρει τάσεις περασμένων δεκαετιών εμπνέοντας τις νέες γενιές. Το τελευταίο trend που θα εγκρίνει σίγουρα και η γιαγιά σου είναι οι ζακέτες! Με αξιολάτρευτα μικρά λουλουδάκια, με πλεξούδες ή μονογράμματα, μακριές και oversized, cropped ή με μεγάλα κουμπιά, φουσκωτούς ώμους ή με βολάν στα μανίκια, η ζακέτα που σε κρατάει ζεστή όλο το χρόνο είναι ό,τι πιο fashionable θα δεις αυτές τις ημέρες. Έκανε την εμφάνισή της στις πασαρέλες της Miu Miu, της Chanel και του Hugo Boss, ενώ όλα τα αγαπημένα και οικονομικά brands έχουν να προσφέρουν πολλά σχέδια με ενδιαφέροντα μοτίβα ή χρώματα. Εξαιρετικά κομμάτια μπορείς να βρεις φυσικά και στα vintage καταστήματα της Αθήνας σε τιμές που θα αγαπήσεις.

Πώς θα τη φορέσεις

Οι μεγαλύτερες influencers μόδας την έχουν ήδη ενσωματώσει στο στιλ τους, οπότε μπορείς να εμπνευστείς από τις εμφανίσεις τους. Η Blanca Miró επέλεξε μια ζακέτα σε ουδέτερους τόνους που συνδύασε με μια δερμάτινη μακριά φούστα και αρβυλάκια, αλλά εσύ μπορείς να τη συνδυάσεις κάλλιστα και με ένα απλό τζιν, όπως η Jeanne Damas.

 

Με κλειστό κόψιμο και κουμπωμένη μέχρι πάνω φοριέται άνετα ως πουλόβερ, ενώ ανεξαρτήτως μήκους μπορείς να τη φορέσεις ανοιχτή πάνω από ένα απλό λευκό t-shirt ή το αγαπημένο σου πουκάμισο. Μια έξυπνη ιδέα είναι να παίξεις με τις υφές, συνδυάζοντας μια ανάγλυφη ριγέ ζακέτα με ένα καρό υφασμάτινο παντελόνι ή ένα πλεκτό cropped ζακετάκι πάνω από ένα καλοκαιρινό φόρεμα με τιράντες. 

 

Μια ζακέτα με φουσκωτά μανίκια είναι μια ωραία επιλογή για να φορέσεις με ένα τζιν σε στιλ καμπάνα (που επίσης επέστρεψε στη μόδα) και μποτάκια για μια casual χειμωνιάτικη εμφάνιση. Όταν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, όπως τις επόμενες ημέρες, δοκίμασε να βάλεις πάνω από ένα ζιβάγκο μια oversized ζακέτα – κατά προτίμηση με όμορφα κεντημένα λουλουδάκια. Ολοκληρώστε την εμφάνιση με στρώσεις από χρυσές αλυσίδες.

 

Εκμεταλλεύσου τις εκπτώσεις για να βρεις ζακέτες με μοναδικές λεπτομέρειες, όπως περλέ κουμπιά. Συνδύασε μια τέτοια ζακέτα με ψηλόμεσο τζιν δημιουργώντας μία French girl style εμφάνιση. Όπως θα δεις, την τιμητική τους έχουν και τα ταιριαστά μπλούζα-ζακέτα σετ, τα οποία συνδυάζονται εύκολα με denim ή φούστα σε ένα πολύ 90s ύφος.

 

Προσοχή!

Καλύτερα να αποφύγεις τον συνδυασμό μακριά φούστα, μακριά ζακέτα, αθλητικά παπούτσια και μαλλιά κότσο γιατί κινδυνεύεις να μοιάζεις τελικά με γιαγιά. Χρησιμοποίησε ένα κομμάτι από την ντουλάπα της κάθε φορά, ενσωματώνοντάς το στο δικό σου στιλ.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice