Λίστα αναμονής για τις πολυτελείς τσάντες Birkin και Kelly
Kelly bag © Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Image
Shopping

Hermes: Λίστα αναμονής για τις τσάντες Birkin και Kelly

Aνεβαίνουν οι τιμές

62224-137655.jpg
Newsroom |

H Hermes International δεν μπορεί να καλύψει την προσφορά για προϊόντα της, όπως οι τσάντες Birkin και Kelly λόγω υψηλής ζήτησης.

«Υπάρχει υψηλή ζήτηση και έχουμε ένα προϊόν που είναι χειροποίητο», είπε ο εκτελεστικός πρόεδρος Axel Dumas σε δημοσιογράφους την Παρασκευή. Μια τσάντα Hermes χρειάζεται 15 ώρες για να φτιαχτεί. «Δυστυχώς μερικές φορές, υπάρχει λίστα αναμονής».

Oι τσάντες Kelly καθίστανται ακόμα πιο δύσκολο από το κανονικό να βρεθούν στα καταστήματα. Αυτή η κατηγορία προϊόντων είναι η πηγή σχεδόν των μισών εσόδων της εταιρείας.

Η Hermes είπε ότι θα ενισχύσει την παραγωγική της ικανότητα με νέες εγκαταστάσεις στις γαλλικές πόλεις Louviers, Sormonne και Riom μέχρι το 2024, ενώ τον Σεπτέμβριο άνοιξε μία σχολή κατεργασίας δέρματος.

Ακολουθώντας τα χνάρια και άλλων εταιρειών του κλάδου, η Hermes αύξησε τις τιμές των προϊόντων τον περασμένο μήνα 3,5% κατά μέσο όρο παγκοσμίως, έναντι αύξηση 1,5% πριν από ένα χρόνο. 

Τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις έφτασαν τα 8,98 δισ. ευρώ έναντι 9 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές και έναντι 6,88 δισ. ευρώ που είχαν σημειωθεί το 2019, προ της πανδημίας.

Οι πωλήσεις της Hermes στην Ασία για το 2021 αυξήθηκαν πάνω από 50% σε σχέση με το 2019, ενώ οι πωλήσεις στην Ευρώπη ενισχύθηκαν 4,3%, παρά το ότι υποχώρησαν στην αγορά της Γαλλίας.

Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε θα προτείνει μέρισμα 8 ευρώ ανά μετοχή στη Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα γίνει τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice