Kyklo - Slow Living & Zero Waste
Το Kyklο στην Ιπποκράτους έχει προτάσεις για μικρούς και μεγάλους © Ιωάννα Γκομούζα
Shopping

Kyklo κάνει η ζωή

Ένα καινούργιο μαγαζάκι στην Ιπποκράτους που ποντάρει… χύμα στην ανακύκλωση

Kyklo - Slow Living & Zero Waste, ένα νέο κατάστημα που αγαπά στο upcycling στην Ιπποκράτους

Πιστεύει πως τα πράγματα στη ζωή πρέπει να κάνουν τον… Κύκλο τους, στην κυριολεξία, ώστε να μην επιβαρύνουμε περαιτέρω με πλαστικά και απορρίμματα τον πλανήτη κι έτσι έβαλε μπροστά την ιδέα για το ομώνυμο κατάστημα που αγαπά την ανακύκλωση και πάει σε νέα εποχή την παλιά συνταγή του μπακάλη, δηλαδή το χύμα. Σε μια γωνιά στη Νεάπολη Εξαρχείων που μυρίζει Μεσόγειο και σπιτική φροντίδα, η Χλόη Κάρτσωνα φέρνει όλα εκείνα τα χρήσιμα και χρηστικά που έκαναν την καθημερινότητά της πιο εύκολη και όμορφη στο Παρίσι αλλά δεν έβρισκε διαθέσιμα στην Αθήνα, όπου έχει εγκατασταθεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Kyklo - Slow Living & Zero Waste
Χειροποίητα κεραμικά και γυαλικά από την Αίγυπτο και upcycle τσάντες από το Παρίσι στο Kyklo στα Εξάρχεια © Ιωάννα Γκομούζα

Δημιουργίες μικρών παραγωγών από την Ελλάδα, τη Γαλλία, το Μαρόκο και την Αίγυπτο βρήκαν τη θέση τους από τον Δεκέμβριο σ’ ένα 100% χειροποίητο μαγαζάκι στην Ιπποκράτους, που ασπάζεται τη φιλοσοφία του slowliving και του zerowaste και είναι ντυμένο με vintage έπιπλα και αντικείμενα που η Ελληνογαλλίδα ιδιοκτήτριά του βρήκε στον χώρο και μεταποίησε.

Kyklo - Slow Living & Zero Waste
Στο Kyklo στην Ιπποκράτους βρίσκουμε αγνά σαπούνια από την Προβηγκία και άργιλος ρασούλ από το Μαρόκο © Ιωάννα Γκομούζα

Γιατί να διαβείς το κατώφλι του; Για να πάρεις… μυρωδιά τα προβηγκιανά σαπούνια Mas du Roseau (που ευωδιάζουν πορτοκάλι, σανδαλόξυλο και whitemask) και το φυτικό σαμπουάν σε στερεή μορφή της Secrets de Provence. Εδώ θα βρεις, όμως, τα απαραίτητα και για το δικό σου οικιακό spa: φυσικό άργιλο Rhassoul από το Μαρόκο (χύμα, φυσικά, για να προμηθευτείς όσο χρειάζεσαι) και τους ενυδατικούς ορούς προσώπου της νεοσύστατης ελληνικής φίρμας Melioralab, με πολυφαινόλες σταφυλιού, βιταμίνες C & E και προβιταμίνη Β5 ή με ελαιόλαδο και υαλουρονικό οξύ. Μην πετάξεις το γυάλινο μπουκαλάκι τους· επιστρέφοντάς το όταν σου τελειώσει το σέρουμ, θα κερδίσεις ένα ευρώ και η συσκευασία θα πάει στην εταιρεία για να επαναχρησιμοποιηθεί.

Kyklo - Slow Living & Zero Waste
Αποψη από το Kyklo - Slow Living & Zero Waste στην Ιπποκράτους © Ιωάννα Γκομούζα

Με το βαζάκι σου ή με ένα γυάλινο που θα σου δώσει η Χλόη, θα πάρεις χύμα και τα απορρυπαντικά σου για τα ρούχα και το σπίτι (προϊόντα της ελληνικής εταιρείας egreeno, με αιθέρια έλαια ή χωρίς), αλλά και τη γλυκιά νοστιμιά σου: μέλι ανθέων από τη βολιώτικη μελισσοκομική Όλα Μέλι Γύρη, ζάχαρη καρύδας και τις fair-trade βιολογικές σοκολάτες της Kakau σε σκόνη.

Kyklo - Slow Living & Zero Waste
Ψάχνεις ζάχαρη καρύδας και fairtrade βιολογικές σοκολάτες σε σκόνη χύμα; Ραντεβού στο Kyklo © Ιωάννα Γκομούζα

Όταν θα έρθει η ώρα που θα ψάχνεις για γουστόζικα δώρα, τσέκαρε στο μεγάλο τραπέζι και τις ραφιέρες στα δεξιά και θα βρεις: υπέροχες τσάντες της Rive Droite Paris φτιαγμένες από περισσευούμενα ρετάλια υφάσματος –κόλλημα τα ντένιμ παιδικά σακίδια–, θήκες για το κινητό και το στρωματάκι της γιόγκα από επαναχρησιμοποιούμενες λινάτσες του νέου ελληνικού brand Kokkos Upcycle Project και τα χειροποίητα κεραμικά και γυαλικά της Take Caire που παντρεύουν τη γνώση των παραδοσιακών τεχνιτών της Αιγύπτου με τη σύγχρονη γαλλική αισθητική. Όλα τους tres chic και στη λογική του βιώσιμου ντιζάιν.

Kyklo - Slow Living & Zero Waste
Τσάντες και θήκες από το ελληνικό brand Kokkos Upcycle Project στο Kyklo © Ιωάννα Γκομούζα


KYKLO
Ιπποκράτους 126, Νεάπολη Εξαρχείων, 6947622949

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice