Διαλέγουμε πασχαλινά δώρα από το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη

Χειροποίητες λαμπάδες, ζωγραφισμένα στο χέρι κεραμικά αβγά, πρωτότυπα διακοσμητικά και κοσμήματα

Δώρα Πάσχα 2022: Ψωνίζουμε από το Μουσείο Μπενάκη λαμπάδες, κοσμήματα και διακοσμητικά για την οικογένεια, τους φίλους, τα βαφτιστήρια και το σπίτι.

Όσοι δεν έχετε ψάξει ήδη για δώρα, θα αρχίσετε να το κάνετε πολύ σύντομα. Το Πάσχα θα φτάσει πριν πεις κύμινο και οι αγαπημένοι που εορτάζουν πολλοί. Λαμπάδα για το βαφτιστήρι, ένα ωραίο κρεμαστό κολιέ για την Αναστασία, ένα διακοσμητικό αυγό για το σπίτι του Λάμπρου, ένα πασχαλινό κερί για το Γιώργο κι άλλο ένα για το αγόρι σου ή την κολλητή. Αυτή τη χρονιά μπήκαμε στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, διαλέξαμε τα αγαπημένα μας και σου προτείνουμε...

Λαμπάδα εμπνευσμένη από παραδοσιακές Ελληνικές φορεσιές. Δημιουργία της Νηματουργίας Μέντης-Αντωνόπουλος (ΝΗ.Μ.Α) του Μουσείου Μπενάκη

Χειροποίητες λαμπάδες από τη Νηματουργία Μέντης-Αντωνόπουλος (ΝΗ.Μ.Α) του Μουσείου Μπενάκη. Λαμπάδα εμπνευσμένη από παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές, €35, λαμπάδα με χειροποίητη παπαρούνα από μετάξι, €25.

Λαμπάδα διπλής χρήσης σχεδιασμένη από τους Studiolav και την Κωστάντια Μάνθου

Λαμπάδα διπλής χρήσης σχεδιασμένη από τους Studiolav και την Κωστάντια Μάνθου. Στην πασχαλινή της εκδοχή διαθέτει προστατευτικό χωνί από κερί. Μετά το Πάσχα, μετατρέπεται εύκολα σε διακοσμητικό κηροπήγιο. Απλά γυρνάς ανάποδα το κερί και σπας ό,τι εξέχει από τη βάση χρησιμοποιώντας την ειδική εγκοπή των σχεδιαστών, €20.

Χειροποίητο κεραμικό αβγό από το εργαστήριο «Τρεις Γραμμές» με σχέδια εμπνευσμένα από τη συλλογή κεραμικών του Μουσείου Μπενάκη

Χειροποίητο κεραμικό αβγό από το εργαστήριο «Τρεις Γραμμές» με σχέδια εμπνευσμένα από τη συλλογή κεραμικών του Μουσείου Μπενάκη, €20.

Λαμπάδα της Σοφίας Δαϊσπύρου με ξύλινο διακοσμητικό ζωγραφισμένο στο χέρι

Λαμπάδα της Σοφίας Δαϊσπύρου με ξύλινο διακοσμητικό ζωγραφισμένο στο χέρι σε θέματα εμπνευσμένα από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, €25.

Λαμπάδα με κολλάζ και ύφασμα της Νίκης Ορφανού

Λαμπάδα με κολλάζ και ύφασμα της Νίκης Ορφανού, €25.

Χειροποίητο κεραμικό αβγό της Δήμητρας Μάρκου με διακόσμηση εμπνευσμένη από το έργο του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα

Χειροποίητο κεραμικό αβγό της Δήμητρας Μάρκου με διακόσμηση εμπνευσμένη από το έργο του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, από €22.

Λαμπάδα της Ιόλης Λειβαδά με διακόσμηση από πορσελάνη

Λαμπάδα της Ιόλης Λειβαδά με διακόσμηση από πορσελάνη που αναπαράγει θέματα από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, €22.

Δημιουργία της Μαρίας Σαμίρκα. Κρεμαστά αβγά από ημιπολύτιμες πέτρες διακοσμημένα με επίχρυσα στοιχεία

Κρεμαστά αβγά από ημιπολύτιμες πέτρες διακοσμημένα με επίχρυσα στοιχεία που αναπαράγουν μοτίβα από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, δημιουργία της Μαρίας Σαμίρκα.

Λαμπάδα της Κατερίνας Χριστοφορίδη με χάρτινη διακόσμηση με τεχνική Origami

Λαμπάδα της Κατερίνας Χριστοφορίδη με χάρτινη διακόσμηση με τεχνική Origami, €25.

benaki1.jpg

Πορσελάνινο κουτί με φύλλα χρυσού, ζωγραφισμένο στο χέρι από την Ειρήνη Μιχαήλ με σχέδια εμπνευσμένα από τη συλλογή Νεοελληνικής Τέχνης του Μουσείου Μπενάκη, €90.

Λαμπάδα της Ηρώς Σακαρέλου διακοσμημένη με κεντημένο στο χέρι μαξιλαράκι λεβάντας

Λαμπάδα της Ηρώς Σακαρέλου διακοσμημένη με κεντημένο στο χέρι μαξιλαράκι λεβάντας, €32.

Διακοσμητικό αβγό από papier-mâché με διακόσμηση που εμπνέεται από άνθινη λεπτομέρεια από κέντημα της Άρτας, όπως το μετέφερε ως υδατογραφία σε χαρτί ο Baron D. Fredericks, το 1932

Διακοσμητικό αβγό από papier-mâché με διακόσμηση που εμπνέεται από άνθινη λεπτομέρεια από κέντημα της Άρτας, όπως το μετέφερε ως υδατογραφία σε χαρτί ο Baron D. Fredericks, το 1932, €15.

Λαμπάδα της Σοφίας Μαύρου με ζωγραφιστή διακόσμηση

Λαμπάδα της Σοφίας Μαύρου με ζωγραφιστή διακόσμηση σε θέματα εμπνευσμένα από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, €25.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice