Ένα ελληνικό brand δημιουργεί τα πιο κομψά, άνετα και βιώσιμα σανδάλια του καλοκαιριού

Η σειρά Caryatis Greek Sandals κατασκευάζεται από φυσικά ελληνικά υλικά εξαιρετικής ποιότητας, με βιώσιμες διαδικασίες

Caryatis Greek Sandals: Χειροποίητα ελληνικά σανδάλια που φτιάχνονται από φυσικά υλικά και διαδικασίες που σέβονται το περιβάλλον.

Οι Καρυάτιδες, οι κόρες της θεάς Αθηνάς, στολίζουν εδώ και εκατοντάδες χρόνια το πιο ιερό σημείο της Αθήνας και η όψη τους ταξιδεύει σε όλες τις χώρες ως πρότυπο ομορφιάς και κομψότητας. Δε θα μπορούσαν λοιπόν παρά να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για πολλές δημιουργίες, ανάμεσά τους και το ελληνικό brand Caryatis Greek Sandals με χειροποίητα αρχαιοελληνικά σανδάλια.

Μοντέλο με λευκά ρούχα και σανδάλια ποζάρει με φόντο το μπλε ουρανό

Γυναικεία πόδια με σανδάλια σε φόντο λευκό τοίχο

«Με συστολή και σεβασμό, φαντασιώνουμε ότι ντύνουμε τα, κρυμμένα κάτω από το μαρμάρινο βαρύ πέπλο γυμνά πόδια των Καρυάτιδων, με τα Caryatis Greek Sandals, σανδάλια αληθινά κοσμήματα, κατασκευασμένα από φυσικά ελληνικά υλικά, εξαιρετικής ποιότητας, χρησιμοποιώντας βιώσιμες διαδικασίες. Τα διακοσμητικά είναι εμποτισμένα με ευγενή μέταλλα όπως χρυσό και ασήμι, έτσι ώστε να είναι ανθεκτικά σε διάβρωση και οξείδωση. Ο μαλακός, ανατομικός, εσωτερικός τους πάτος, σε συνδυασμό με την εύκαμπτη σόλα, θα ξεκουράσουν τον αιώνιο βηματισμό τους», αναφέρει η Μαίρη Τσιχλάκη, δημιουργός του brand.

Μοντέλο με λευκά ρούχα και σανδάλια ποζάρει με φόντο λευκό τοίχο σπιτιού

Γυναικεία πόδια με σανδάλια σε φόντο λευκό τοίχο

«Η ίδια μου η ζωή είναι απόλυτα συνυφασμένη με την υποδηματοποιία καθώς μεγάλωσα μέσα στην βιοτεχνία του πατέρα μου. Από μικρό κοριτσάκι αγάπησα την τέχνη της υποδηματοποιίας και παραλαμβάνοντας την σκυτάλη από τον πατέρα μου, μετά από πενήντα ολόκληρα χρόνια επαγγελματικής διαδρομής την παρέδωσα στους αγαπημένους μου γιους που συνεχίζουν επάξια την ανάπτυξη και παραγωγή ανδρικού και γυναικείου υποδήματος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό», θα πει σχετικά με την πολυετή εμπειρία της στη δημιουργία παπουτσιών.

Γυναίκα με μαύρα ρούχα κρατάει σανδάλι κοντά στο πρόσωπό της

Γυναίκα με καφέ ρούχα και σανδάλια ποζάρει καθισμ'ένη σε λευκό χτιστό παγκάκι

Αν και κυκλοφορούν πολλά σχέδια σανδαλιών, τα συγκεκριμένα φαίνεται να ξεχωρίζουν χάρη στην διαφοροποιημένη κατασκευή του πάτου που τα κάνει εξαιρετικά άνετα για όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας. Μάλιστα, χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό τους, τα χειροποίητα σανδάλια του Caryatis Greek Sandals έχουν καταφέρει να ταξιδέψουν στις αγορές πολλών χωρών του εξωτερικού μεταφέροντας μια σύγχρονη έκφραση της αρχαιοελληνικής ομορφιάς.

Γυναίκα με λευκά ρούχα και σανδάλια ποζάρει σε λευκό τοίχο

Γυναίκα με λευκά ρούχα και σανδάλια ποζάρει σε λευκό τοίχο

«Εδώ και χρόνια σκεπτόμουν να δημιουργήσω μια γυναίκεια σειρά με "άρωμα" Ελλάδας και κίνητρο ισχυρές αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία. Από την εποχή που μικρό κοριτσάκι ανηφόριζα στα σκαλοπάτια της Ακρόπολης κρατώντας σφιχτά το χέρι του πατέρα μου. Το μέρος που με μαγνήτιζε ήταν το Ερεχθείο. Εστίαζα τα αθώα παιδικά μου μάτια στα υπέροχα μαρμάρινα κορίτσια που στόλιζαν το ιερό, παρατηρώντας με δέος τις θρυλικές Καρυάτιδες. Φεύγοντας, ήμουν πάντα στενοχωρημένη διότι ήξερα ήδη ότι αρχικά ήταν έξι πολύ αγαπημένες αδελφούλες, αχώριστες για τουλάχιστον 2.300 χρόνια, μέχρι την στιγμή που ο Λόρδος Ελγιν "απήγαγε" μια από τις όμορφες αδελφές. Ρωτούσα με αγωνία τον πατέρα μου εάν κλαίνε κάθε βράδυ για την αδελφούλα τους και εκείνος μου επαναλάμβανε πως πράγματι θρηνούσαν και πως την περιμένουν να γυρίσει πίσω», περιγράφει όμορφα για την έμπνευση της συλλογής η κα Τσιχλάκη.

Γυναικεία πόδια με σανδάλια σε φόντο λευκό τοίχο

Caryatis Greek Sandals, Λευκάδος 4 & Ύδρας 11, Μοσχάτο, 2104917089, caryatis-greek-sandals.com, IG: caryatis_greeksandals

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice