Μοντέλα με μαγιό Sophie Deloudi Bianca Collection
Sophie Deloudi Bianca Collection
Shopping

Το μεγάλο λαμπερό καλοκαίρι της Σόφης Δελούδη

Βουτιά στη νέα συλλογή μαγιό της Σόφης Δελούδη για το καλοκαίρι του 2022!

Sophie Deloudi Swimwear: Η νέα συλλογή μαγιό και beachwear της Σόφης Δελούδη φέρνει το καλοκαίρι στην καρδιά μας.

Για έναν άνθρωπο που αγαπάει τη μόδα όπως η Σόφη Δελούδη, η προετοιμασία μιας συλλογής δεν αφήνεται στην τύχη. Ο προγραμματισμός, η εργατικότητα, η συνέπεια και ο επαγγελματισμός είναι τα απαραίτητα συστατικά που κάνουν όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη μόδα, αληθινούς σχεδιαστές. Μαζί με το ταλέντο. Η Σόφη διαθέτει όλα τα παραπάνω όμως μια ακόμη ποιότητά της την κάνει να ξεχωρίζει: η ενσυναίσθηση. Κάθε συλλογή σχεδιάζεται έναν χρόνο και πλέον πριν. Έπειτα δημιουργούνται τα δείγματα, δειγματίζονται οι προμηθευτές, παράγονται για να βρεθούν στην ώρα τους στις προθήκες των καταστημάτων και στην αποθήκη του e-shop της.

Μοντέλο με μαγιό Sophie Deloudi Lauren Collection
Sophie Deloudi Lauren Collection

Μοντέλα με μαγιό Sophie Deloudi Marisa Collection
Sophie Deloudi Marisa Collection

«Όταν σχεδιάζεις μια συλλογή σχεδόν ένα χρόνο πριν από την παρουσίασή της, δεν μπορείς ασφαλώς να προβλέψεις τις συνθήκες που θα επικρατούν στον κόσμο, όταν αυτή θα εμφανιστεί στο κοινό. Οι απρόβλεπτοι παράγοντες δεν στερούν τη χαρά της δημιουργίας, ωστόσο, στα χρόνια της πανδημίας σίγουρα η αγορά πέρασε τη δική της κρίση και θλίψη με κάθε τρόπο. Κανείς δεν μπορούσε όμως να φανταστεί ότι κατά την ύφεση της πανδημίας, τα πράγματα θα εξακολουθούσαν να είναι εξίσου τραγικά για την ανθρωπότητα. Και δυστυχώς, η ανυπομονησία της παρουσίασης της νέας μας συλλογής μάς βρίσκει με το βάρος που προκαλεί αυτός ο άδικος πόλεμος κοντά μας». Αυτά σκεφτόταν την ώρα που παρουσίασε τη συλλογή της.

Μοντέλα με μαγιό Sophie Deloudi Verouscha Collection
Sophie Deloudi Verouscha Collection

Μοντέλο με μαγιό Sophie Deloudi Grace Collection
Sophie Deloudi Grace Collection

«Είναι παράξενο να χαίρεσαι για κάτι, όταν υπάρχει τέτοιος πόνος δίπλα σου», συνεχίζει. «Όμως έχουμε δουλέψει τόσο πολύ και σε τόσο αντίξοες συνθήκες για τη συγκεκριμένη συλλογή, που θα ήταν άδικο να μην την παρουσιάσουμε με τη χαρά που της αξίζει, εκφράζοντας ίσως και μια μικρή αχτίδα ελπίδας για ένα μέλλον πιο ειρηνικό και φωτεινό, για ένα καλύτερο και πιο δίκαιο αύριο».

Μοντέλα με μαγιό Sophie Deloudi Twiggy Collection
Sophie Deloudi Twiggy Collection

Η συλλογή της για το καλοκαίρι του '22 είναι μια γιορτή, μια ωδή στα 70s, βουτηγμένη στη δωρικότητα και τη λιτή γοητεία της δημιουργικής της διάνοιας. Μαγιό και beachwear που ακροβατούν ανάμεσα στη θαλασσινή αύρα και την αστική προοπτική. Βλέπουμε λάμψεις που δεν έχουμε ξαναδεί, χρώματα όπως το σπασμένο κίτρινο και το πράσινο δίπλα στην παλέτα που αγαπάει και την ξεχωρίζει. Εμπριμέ με έντονα και διακριτικά μοτίβα, με χαρακτηριστικά γραμμικά σχέδια, ήλιος και θάλασσα σ' ένα ρούχο.

Μοντέλο με μαγιό Sophie Deloudi Bianca Collection
Sophie Deloudi Bianca Collection

Μοντέλα με μαγιό Sophie Deloudi Grace Collection
Sophie Deloudi Grace Collection

Κοψίματα που δεν «αλληθωρίζουν» στον αισθησιασμό, αλλά χαρίζουν λιτή θηλυκότητα. Το βελουτέ ύφασμα ακουμπά σαν χάδι πάνω στο σώμα και στεγνώνει αμέσως. Ασπρόμαυρα σύνολα, στα οποία αποτυπώνεται η μαεστρία της. Και τέλος, το beachwear: τα μανίκια. Τα ντραπαρίσματα. Τα μήκη. Οι ασυμμετρίες. Τα layers. Τα παιχνίδια της ανοιχτής και κλειστής προοπτικής μιας πρότασης – φόρα το όπως θες. Τα απαλά, ελεύθερα, σουπλαρίσματα. Οι αποχρώσεις του ήλιου που πυρακτώνεται και της λευκής-γκρι κομψότητας.

Μοντέλo με μαγιό Sophie Deloudi Lauren Collection
Sophie Deloudi Lauren Collection

Μοντέλα με μαγιό Sophie Deloudi Bianca Collection
Sophie Deloudi Bianca Collection

Γυναίκες δυνατές, με αυτοπεποίθηση, υγιείς, λαμπερές, ανεξάρτητες. Αυτές είναι οι πρωταγωνίστριες της Σόφης. Στη ζωή και στην ιστορία. Από τα ινδάλματά της πήρε έμπνευση για να δημιουργήσει τις 7 υποενότητες. Η Τουίγκι, η Γκρέις, η Τζέρι, η Βερούσκα, η Λόριν, η Μπιάνκα, η Μαρίσα. Πολαρόιντ μιας εποχής που έφυγε κι εκείνης που είναι πάντα στο προσεχές μέλλον, εκείνο που προσδοκούμε. Στο Κάπρι, στο Σεν Τρόπε, στην Πάτμο, στην Ύδρα, στον Μικρό Σωρό. Όπου υπάρχει ήλιος, υπάρχει ελπίδα. Όπως είχε πει και ο Andy Warhol: Όλοι έχουμε ανάγκη μια φαντασίωση.

Μοντέλο με μαγιό Sophie Deloudi Verouscha Collection
Sophie Deloudi Bianca Verouscha Collection

Μοντέλα με μαγιό Sophie Deloudi Jerry Collection
Sophie Deloudi Jerry Collection

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαδόπουλος, Styling: Κάτια Τρακαδά Make up: Αθηνά Καρακίτσου Μαλλιά: Daniel Babek Μοντέλα: Nadia Serlidou (D. Models Agency), Maryse (D. Models Agency), Santa (D. Models Agency), Dia (Ace Models), Ugne (Fashion Cult)

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice