m.k.e textiles: Η νέα καλοκαιρινή συλλογή αποδομεί την αρχαιοελληνική ομορφιά

Η συλλογή Apodomisi της Μαγδαληνής-Κλειώς Ευταξιοπούλου είναι άρτια συνδεδεμένη με την αρχαία Ελλάδα

m.k.e. textiles: Η νέα συλλογή "Apodomisi" της Μαγδαληνής-Κλειώς Ευταξιοπούλου συνδυάζει την αρχαιοελληνική ομορφιά με το σύγχρονο στοιχείο.

Για τις συλλογές της Μαγδαληνής Κλειώς Ευταξιοπούλου έχουμε γράψει πολλές φορές. Ευφάνταστες δημιουργίες, υπέροχες υφές, μοναδικά σχέδια. Είναι εντυπωσιακό όμως πώς καταφέρνει κάθε συλλογή m.k.e textiles να είναι εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη αλλά εξίσου ενδιαφέρουσα. Αυτό το καλοκαίρι, η Μαγδαληνή το υποδέχεται με τη συλλογή Apodomisi που συνδυάζει αρχαιοελληνικά και σύγχρονα στοιχεία. Μια σκέψη το καλοκαίρι του 2020 έξω από το μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας ήταν η αφορμή για τη δημιουργία αυτής της άρτια συνδεδεμένης με την αρχαία Ελλάδα συλλογής.

Μοντέλο με δημιουργίες m.k.e textiles

Μοντέλο με δημιουργίες m.k.e textiles

Εμπνευσμένη από τα αρχαιοελληνικά αγάλματα, τις πτυχές των χιτώνων τους, τους κίονες και τα χρώματα των μαρμάρων, δημιούργησε αρχικά μια συλλογή προσωπικών φωτογραφιών από αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδας εστιάζοντας σε λεπτομέρειες με υφές. Γεωμετρικά και ταυτόχρονα αφηρημένα επαναλαμβανόμενα μοτίβα σχηματισμένα από αυτές τις εικόνες, δημιουργούν ένα άκρως ψηφιακό αποτέλεσμα το οποίο ξεφεύγει από την αρχική του μορφή και επικεντρώνεται στην αντίθεση του τότε με το τώρα. Γίνεται μια αποδόμηση του αρχαιοελληνικού στοιχείου και με μέσο μόνο την τεχνολογία προκύπτει το τελικό, ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Μοντέλα με δημιουργίες m.k.e textiles

Μοντέλα με δημιουργίες m.k.e textiles

Η συλλογή περιλαμβάνει για πρώτη φορά αέρινα one size φορέματα και oversized unisex πουκάμισα. Τα συνοδεύουν φουλάρια που μετατρέπονται σε παρεό τις καλοκαιρινές μέρες στα νησιά, υφασμάτινες ζώνες που μπορούν να φορεθούν και ως unisex φουλάρια αλλά και clutches που είναι ένα δυναμικό αντικείμενο σε όλες τις συλλογές. Τα χρώματα παραμένουν γήινα με προσθήκες τις αποχρώσεις του γαλάζιου. Όλα αυτά τυπωμένα σε λινό ύφασμα και σε μια σύνθεση λινού με βαμβάκι για δροσιά μέσα στο ζεστό καλοκαίρι. Τα ονόματα τους δανείζονται από τα γράμματα της λέξης APODOMISI, αποδομώντας με αυτόν τον τρόπο την ίδια την λέξη.

Μοντέλα με δημιουργίες m.k.e textiles

Μοντέλα με δημιουργίες m.k.e textiles

Το concept της φωτογράφισης εστιάζει στο πάντρεμα του σύγχρονου τώρα, με την δύναμη της τέλειας ομορφιάς του αρχαίου ελληνικού στοιχείου. Το σύγχρονο προσδιορίζεται από την τοποθεσία της φωτογράφισης που έγινε σε έναν βιομηχανικό χώρο φυσικών πετρωμάτων  καθώς και από τα αντικείμενα της συλλογής και την μορφή των μοτίβων τους, ενώ η τέλεια ομορφιά παρουσιάζεται μέσα από τα φυσικά πετρώματα καθώς και από το στήσιμο των μοντέλων που παραπέμπουν σε αρχαία ελληνικά αγάλματα με μια μοντέρνα οπτική.

Μοντέλα με δημιουργίες m.k.e textiles

www.mketextiles.com

Concept φωτογράφισης: Μαγδαληνή Κλειώ Ευταξιοπούλου
Τοποθεσία: Ερμής Α.Ε
Φωτογραφίες: Φανή Τουμπουλίδου
Mua: Ειρήνη Γεωργοπούλου

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice