Chora Mykonos Barefoot Luxury Living: Ο «ναός» της εκλεπτυσμένης διακόσμησης και χαλαρής κομψότητας

Ένα brand από τη Μύκονο σχεδιάζει τα πιο chic luxury έπιπλα και διακοσμητικά που θέλουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη

Chora Mykonos Barefoot Luxury Living: Τα luxury έπιπλα, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, διακοσμητικά και φωτιστικά τόσο στο επίσημο κατάστημα όσο και στο branch store της Χώρας που ξεχωρίζουν

Ποιες σκέψεις έρχονται στο μυαλό μας όταν ακούμε τη λέξη Μύκονος; Κατάλευκα σπίτια, φημισμένες παραλίες, λιθόστρωτα σοκάκια, ανεμόμυλοι, υψηλή γαστρονομία, ολονύκτια parties αλλά κυρίως ντιζαϊνάτοι χώροι με ιδιαίτερα έπιπλα. Μια βόλτα τόσο στις παραλίες όσο και στα σοκάκια της Χώρας έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό, εντυπωσιακά έπιπλα και ξεχωριστά είδη διακόσμησης με ιδιαίτερες δημιουργίες που το καθένα έχει την δική του διαφορετική ιστορία από την ομάδα του Chora Barefoot Luxury Living που με φαντασία και μεράκι δημιουργεί και κάνει τον κόσμο σου λίγο περισσότερο σαν το όνειρό σου. Θυμάμαι χαρακτηριστικά να φτάνω σε χρόνο ρεκόρ, για τα δεδομένα μου, στον «ναό» όπως τον αποκαλούν ντόπιοι και μη στο νησί. Ανοίγοντας την πόρτα σε ένα χώρο 2,5 χιλ. τετραγωνικών μέτρων που συνεχώς ανανεώνεται, το μάτι μου καρφώνεται για αρχή στα μοναδικά φωτιστικά του χώρου από σχοινί. Η μυρωδιά τους σε παρασύρει σε καλοκαιρινές αναμνήσεις ενώ η βιτρίνα και ο χώρος τους θα μπορούσε να είναι installation σε κάποια έκθεση μοντέρνας τέχνης του εξωτερικού. Τριγύρω μου κομμάτια επίπλων και διακοσμητικών σε γήινα χρώματα με καλοκαιρινή διάθεση και κομψό κυκλαδίτικο στυλ μου προκαλούν ηρεμία και δέος. Όλα προσεκτικά τοποθετημένα για να αναδεικνύει το ένα την ομορφιά του άλλου. Κάθομαι σε έναν αναπαυτικό καναπέ πίνοντας το Dry Martini μου -που σου προσφέρει η φουλ εξυπηρετική τους ομάδα- χωρίς καμία πίεση για να απολαύσω τη βόλτα μου στο χώρο, να πάρω decoration ideas και να συνειδητοποιήσω τι συμβαίνει γύρω μου. Let’s start!

© Chora Mykonos Barefoot Luxury Living

Το δημιουργικό ταξίδι του Chora Mykonos Barefoot Luxury Living ξεκίνησε το 2006 με στόχο να διατηρήσει αλλά και να απογειώσει το χαρακτήρα της Μυκόνου σε έπιπλα και διακόσμηση «Επιλέξαμε την επωνυμία Barefoot Luxury Living για να αποτυπώσουμε την κληρονομιά του νησιού, ενός τόπου αντιφάσεων. Η Μύκονος συνδυάζει την πολυτελή ζωή με τις πιο παρθένες παραλίες και τοπία που μπορούν να προσφέρουν οι Κυκλάδες. Πάντα εκτιμώντας και σεβόμενοι τη φύση, στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε τα καλύτερα υλικά σε μοναδικά έπιπλα, διακοσμητικά και φωτιστικά» μου αναφέρουν βασικά μέλη της ομάδας.

© Chora Mykonos Barefoot Luxury Living

Οι συλλογές, οι οποίες εμπλουτίζονται συνεχώς με νέα σχέδια και καινοτομίες, αποτελούνται από πρωτότυπα χειροποίητα κομμάτια, προσεκτικά επιλεγμένα στην Ελλάδα και σε διάφορες περιοχές του κόσμου, καταδεικνύουν τη μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, το πάθος για την ομορφιά και την αγνή αφοσίωση των ειδικευμένων τεχνιτών και μπορεί να τις εξερευνήσει κανείς τόσο στο επίσημο κατάστημα του Chora όσο και στο Branch Store στη Χώρα που λειτουργεί ως Boutique. Kάθε εμβληματικό κομμάτι τους επιλέγεται από τα βάθη της Άπω Ανατολής, της Ινδίας, της Ταϊλάνδης, της Ινδονησίας, του Μπαλί, του Αφγανιστάν, καθώς και της Ευρώπης. Ο «κοσμογυρισμένος χαρακτήρας» αποτυπώνεται σε κάθε έπιπλο τους, όπως αντικρίζει με την πρώτη ματιά ο επισκέπτης. Όλα μαζί συγκεντρώνονται για να παρουσιάσουν μια ανθολογία με τα καλύτερα είδη διακόσμησης σπιτιού που αναδεικνύουν την ελευθερία που μπορεί να προσφέρει το Barefoot Luxury Living, ως φόρο τιμής στην ομορφιά του κόσμου. Το Chora δίνει μάλιστα έμφαση και στα έπιπλα κήπου και βεράντας, ιδανικά για να διαμορφώσεις τους εξωτερικούς χώρους σου, αποτελεσματικά και καλαίσθητα, ώστε να μπορείς να τους απολαύσεις όπως πάντα επιθυμούσες.

Ανάμεσα στα σύγχρονης αισθητικής, εξαιρετικά σε ποιότητα, σχεδιασμό και καινοτομία, έπιπλα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και τα διακοσμητικά από όλο τον κόσμο, τα προϊόντα που είναι το σήμα κατατεθέν τους είναι τα σχέδια από σχοινί, -one of the kind-. «Χρησιμοποιούμε κυρίως αληθινό βαρύ ξύλο τeak, σουάρ, ρίζες, σχοινί και πάντα μια ποικιλία ποιοτικών επιλογών. Ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο, επιλέγουμε τα ξύλα, δίνουμε εμείς τα σχέδια, συνδυάζουμε τα υλικά και τις ιδέες, τα κατασκευάζουμε, δημιουργώντας έτσι, inspirations για το ντύσιμο του κάθε σπιτιού. Προσφέρουμε ακόμη υπηρεσίες σχεδιασμού, βοηθάμε τον κόσμο που έχει επιλέξει κάποιο έπιπλο μας, όπου κι αν βρίσκεται και θέλει να κάνει μια ανακαίνιση στο χώρο του, να το αναδιαμορφώσει με την συμβολή μας».

© Chora Mykonos Barefoot Luxury Living

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα άρχισαν να πειραματίζονται ακόμη περισσότερο, ο κόσμος να αγκαλιάζει κι άλλο το εγχείρημα τους και εκείνοι να αποκτούν πολυάριθμα βραβεία για τη σχέση ποιότητας – τιμής για τα προϊόντα τους από σχοινί π.χ για τις καρέκλες, τα πουφ, τα μαξιλάρια, τα φωτιστικά τους που κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Ελλάδα από βαμβάκι και πυρήνα πολυεστέρα, με αποτέλεσμα να μην χάνουν ποτέ το σχήμα τους.

Το Chora Mykonos Barefoot Luxury Living αναλαμβάνει πολλά έργα παγκοσμίως, το ξέρουν άλλωστε όλοι αυτό. Σπίτια, εστιατόρια, ξενοδοχεία και όχι μόνο, είναι μερικά από αυτά που μετατρέπονται σε ένα μαγικό μέρος με special χαρακτήρα. «Έχουμε ντύσει μαγαζιά, σπίτια και ξενοδοχεία τόσο στη Μύκονο όσο και σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Από μια βίλα στο Κατάρ μέχρι οικίες στο Χάμπτονς αλλά και στο Μόντε Κάρλο…παντού. Μια από τις πιο ιδιαίτερες παραγγελίες μας ήταν σίγουρα το τραπέζι ειδικών διαστάσεων που ξεπερνούσε τα 7 μέτρα, το οποίο στάλθηκε με πολύ προσοχή και φροντίδα. Νιώθουμε μεγάλη χαρά που άνθρωποι από κάθε γωνιά μας στέλνουν αμέτρητα μηνύματα admiration, μας τηλεφωνούν και κάνουν παραγγελίες αποκλειστικά από εμάς χρόνια τώρα. Πέρα από το eshop μας ο κόσμος επιλέγει και να δει και να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει ακόμη και μέσα από τα social media. Δεν ήταν λίγες οι φορές που κάναμε βιντεοκλήσεις με ανθρώπους μέσω εφαρμογών για να παρακολουθήσουν ζωντανά και να επιλέξουν».

Στις σημαντικές διακρίσεις που έχει λάβει τo Chora προστίθενται μάλιστα και η ευρωπαϊκή κατοχυρωμένη πατέντα για την καλύτερη ποιότητα των ομπρελών του ενώ οι τρεις διεθνείς διακρίσεις: “Interior Design Award”, “Seven Stars Luxury Home and Hotel Decoration Supplier” και “Seven Stars Luxury Home and Hotel Decoration” δεν λείπουν από την “συλλογή” του.

Μετατρέποντας κάθε περιβάλλον σε έναν εκ νέου εφευρεμένο βιότοπο με δημιουργίες που παραπέμπουν σε μια εκλεπτυσμένη αλλά χαλαρή κομψότητα συνεχίζει σε κάθε σημείο του χάρτη με το μοναδικό του σκοπό μέχρι και σήμερα.

Κεντρικό Κατάστημα: Άγιος Ταξιάρχης (κεντρικός δρόμος προς Άνω Μερά), 2289071107, 6936622009

Branch store: Φλώρου Ζουγανέλη 43, 2289079363, 6936622009