Κατερίνα Αγγελίτσα, ιδιοκτήτρια του «Μrs Dalloway’s»
Κατερίνα Αγγελίτσα, ιδιοκτήτρια του «Μrs Dalloway’s» © Ευτέρπη Μουζακίτη
Shopping

«Μrs Dalloway’s»: Το νέο concept store που ενισχύει το κίνημα «Ι will buy the flowers myself»

Aποξηραμένα λουλούδια, handmade vegan candles, αρωματικά χώρου, σειρές περιποίησης χεριών, σειρές ειδικές για βρέφη είναι μερικά από όσα θα βρεις

Η Κατερίνα Αγγελίτσα, ιδιοκτήτρια του «Μrs Dalloway’s», μιλά στο LOOKmag για το νέο concept store με τα αποξηραμένα λουλούδια που έγινε τάση

«Mrs Dalloway said she would buy the flowers herself» γράφει πάνω σε κάθε μπουκέτο από αποξηραμένα λουλούδια με φυσικό τρόπο που πετυχαίνω δυο μήνες τώρα όπου σταθώ κι όπου βρεθώ στα Εξάρχεια. Λίγο πριν μπω στο νέο concept store «Μrs Dalloway’s» εμπνευσμένο από το βιβλίο «Οι ώρες» του Μάικλ Κάνιγχαμ που άνοιξε τις πόρτες του πρόσφατα στην Ιπποκράτους και αποτελεί το new entry της περιοχής στέκομαι να θαυμάσω την ιστορία ενός ευκαλύπτου και τις περιπέτειες του(by Γεωργία Κυριαζή) στον τοίχο που το περικλείει, όσο ρίχνω μια κλεφτή ματιά στην βιτρίνα του. Από kokedamas, pampas grass, αποξηραμένα τριαντάφυλλα, ροδάνθες, ελίχρυσα, στάχυα, ηλιοτρόπια, τριτικάλε, limonium μέχρι anafalis σε μπουκέτα-ψωμάκια σου κάνουν κλικ αμέσως. Ανοίγοντας την πόρτα ο χώρος μοσχομυρίζει γιασεμί, λεβάντα και γαρδένια ενώ ατμοσφαιρικές μελωδίες ακούγονται από το πικ απ. Μια ξύλινη σκάλα, βιβλία της Βιρτζίνια Γουλφ, ξύλινα καλάθια τριγύρω αποτελούν ονειρικό σκηνικό για να επιλέξει κανείς τα λουλούδια που θα αγοράσει στον εαυτό του-και όχι μονο- ενισχύοντας το κίνημα «Ι will buy the flowers myself». Η ηθοποιός Κατερίνα Αγγελίτσα με τα πορτοκαλί μαλλιά της με υποδέχεται με χαμόγελο ενώ δημιουργεί παράλληλα μια ιδιαίτερη σύνθεση που μου κεντρίζει την προσοχή.

Μrs Dalloway’s
© Ευτέρπη Μουζακίτη

«Ήμουν δασκάλα, τα παράτησα για να ασχοληθώ με την υποκριτική και μετά ήρθε η πανδημία και φρίκαρα. Αγαπούσα από μικρή τα λουλούδια αλλά δεν μπορούσα να κρατήσω ποτέ ζωντανές τις γλαστρούλες μου. Οπότε άρχισα να πειραματίζομαι μόνη μου μέσα από διάφορα tutorials στο youtube για να αποξηράνω διάφορα είδη λουλουδιών που μου άρεσαν. Πάντα ήθελα να δημιουργήσω το δικό μου spot με λουλούδια και καφέ-δυστυχώς- δεν βγήκε στην προκειμένη περίπτωση αλλά κάθετι γίνεται για κάποιο λόγο. Έψαχνα καιρό να βρω αποξηραμένα φυσικά λουλούδια ώσπου κατάλαβα ότι το κατάλληλο μέρος ήταν η Ολλανδία κι πλέον προμηθεύομαι αποκλειστικά από εκεί. Οι δυσκολίες ήταν πολλές και γνωστές, πρακτικής φύσεως κυρίως που καθυστερούσαν την ανακαίνιση του εγχειρήματος μου αλλά τα κατάφερα» μου λέει.

Μrs Dalloway’s
© Ευτέρπη Μουζακίτη
Μrs Dalloway’s
© Ευτέρπη Μουζακίτη
Μrs Dalloway’s
© Ευτέρπη Μουζακίτη

Ο χώρος δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο στυλ, έχει διαμορφωθεί αποκλειστικά από εκείνη, έχει ότι αγαπάει πραγματικά, λουλούδια, καλάθια και μια σκάλα, τα οποία συνδύασε με έναν τρόπο που θα τα συναντούσε κανείς στο σπίτι του. Εκεί θα βρεις ακόμη μεικτές προτάσεις-συνθέσεις που μοιάζουν με ψωμάκια που μόλις έχουν ... βγει από το φούρνο σε πολύ προσιτές τιμές με ειδικά γραμματοσήμα και σφραγίδα αποστολής περιτρυγυρισμένες από σπάγγο, αρωματισμένες, χειροποίητες αλλά κυρίως αυτοσχέδιες. Ρίχνοντας μια ματιά στο χώρο κολλάς στις παλ αποχρώσεις των twisted και handmade soy candles -που είναι εντελώς φυσικά- εμπνευσμεύνων από τις τέσσερις εποχές. Το φθινόπωρο έχει κάτι από νότες μελιού, ο χειμώνας μυρωδιά βαμβακιού, άνθη ροδακινιάς το καλοκαιρινό κερί και γαρδένια το ανοιξιάτικο. Τα ονόματα τους ωστόσο, άκρως ιδιαίτερα «When a pineapple asked a mango for a date, Vanilia de coco, Gardenia orgasm, Romantic Jasmine» κ.ά αποτελούν φαντασιώσεις της Μrs Dalloway’s ενώ τα αρωματικά χώρου σε κάνουν να τα μυρίζεις μια και δυο και τρεις φορές. Σειρές περιποίησης χεριών, σειρές ειδικές για βρέφη σε ειδικά διαμορφωμένα κουτάκια, κεριά κηροπηγίων, κεραμικά κηροπήγια με αγνό κερί μέλισσας και pillow mist μπορείς στη συνέχεια να ξεψαχνίσεις. Αν τώρα θέλεις ένα ιδιαίτερο δώρο για τους μικρούς φίλους υπάρχουν ιδέες για δώρα σε παιδιά από την ελληνική εταιρία Bluberry Kidsroom. Φυσικά προϊόντα για παιδιά όπως είναι οι οικολογικές πλαστελίνες χωρίς τεχνητά πρόσθετα με μοναδική απαλή σύσταση, φυσικό άρωμα αιθέριων ελαίων και ξεχωριστά χρώματα με τις οποίες μπορούν να παίζουν και να ενυδατώνουν παράλληλα τα χεράκια τους, ξύλινες σφραγίδες με τις οποίες μπορούν να κάνουν σχέδια, κεραμικές νεροσφυρίχτρες και τα ξύλινα λουλούδια που μπορούν να βάψουν με νερομπογιά ατελείωτες ώρες είναι διαθέσιμα.

Μrs Dalloway’s
© Ευτέρπη Μουζακίτη
Μrs Dalloway’s
© Ευτέρπη Μουζακίτη
Μrs Dalloway’s
© Ευτέρπη Μουζακίτη
Μrs Dalloway’s
© Ευτέρπη Μουζακίτη

Για να καταλήξει: «Μου αρέσει που ο κόσμος έρχεται απλώς να μου πει ένα γεια. Όταν μπαίνουν κυρίες μεγαλύτερης ηλικίας μου δείχνουν πρώτα τόσο τα αποξηραμένα λουλούδια που μάζευαν νέες και έβαζαν στα βάζα τους όσο και αυτά που προσπαθούν να αποξηράνουν σήμερα μόνες τους. Τα νέα άτομα πάλι μου λένε ότι έχει ομορφύνει η γειτονιά, ότι ο χώρος είναι ινσταγκραμικός, πόσο προτότυπο είναι όλο αυτό, καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι ότι χρειάζεται να κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας και το υιοθετούν. Ας κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας μόνοι μας, να στηριχτούμε στα πόδια μας και να πάμε παρακάτω. Έχω βάλει τα θεμέλια στο concept store, είμαι ανοιχτή όμως και θέλω να δω ο χρόνος και ο κόσμος που θα με οδηγήσουν. Μέσα από αυτή τη διαδικασία κατάβα ότι μου αρέσει να δημιουργώ, θέλω να αρχίσω να φτιάχνω διάφορα πράγματα handmade με αποξηραμένα λουλούδια, αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω για το μέλλον».

Μrs Dalloway’s
© Ευτέρπη Μουζακίτη

Μrs Dalloway’s, Ιπποκράτους 69, Εξάρχεια, 2114244934

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice