Oneiro: Η Ανθή Αγγελίδης Καλαθενού δημιούργησε την πρώτη βιώσιμη ταξιδιωτική σειρά προσωπικής περιποίησης

Τα προϊόντα είναι προσαρμοσμένα στο κλίμα των χωρών ενώ τα προετοιμάζουν και τα συσκευάζουν νεαροί με αυτισμό

Ανθή Αγγελίδης Καλαθενού, η δημιουργός του Οneiro που ζει στη Νέα Υόρκη μιλάει στην ΑΤΗΕΝS VOICE για τηνβιώσιμη ταξιδιωτική σειρά προσωπικής περιποίησης σε travel size

Τι μορφή έχουν τα όνειρα και πόσο ψηλά μας πάνε; Που κατοικούν; Τα όνειρα είναι μια σειρά από φανταστικές παραστάσεις, συναισθήματα ή αισθήματα που δημιουργούνται στη συνείδηση κατά τη διάρκεια του ύπνου -λέει ο Μπαμπινιώτης-. Έτσι και στην περίπτωση της Ανθής Αγγελίδης Καλαθενού που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τορόντο του Καναδά από Έλληνες ομογενείς που έφυγαν από την Ελλάδα, το όνειρο της δημιουργίας μιας πολυτελούς ταξιδιωτικής σειράς προσωπικής περιποίησης σε ταξιδιωτικό μέγεθος απόλυτα φυσικού, ελληνικού και βιώσιμου για κάθε ταξιδιώτη ήταν η σημαντική της επιδίωξη που την συνόδευε παντού. Σπούδασε Παιδοψυχολογία αλλά στα 50 της και έχοντας χάσει σε μικρή ηλικία τον αδερφό της τόλμησε να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα. Έφυγε από τον Καναδά το 1995 και από τότε μένει στην Νέα Υόρκη μαζί με την οικογένεια που δημιούργησε. Στην Ανθή αρέσει να περιπλανιέται στους δρόμους της μεγαλούπολης, να χαζεύει τους ουρανοξύστες και τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο που συνυπάρχουν αρμονικά. To χαμόγελο της είναι ιδιαίτερα φωτεινό και τα φουντωτά μαλλιά της που τα πειράζει συνέχεια μου φτιάχνουν αμέσως την διάθεση όταν τα κοιτάω μέσα από τη διαδικτυακή μας επικοινωνία.

Ανθή Αγγελίδης Καλαθενού

«Δεν έχουν όλοι άνθρωποι την ευκαιρία να ταξιδεύουν κάθε χρόνο, υπάρχουν άνθρωποι που ταξιδεύουν μόνο μία φορά στη ζωή τους και γι' αυτό αποφάσισα με τον τρόπο μου να τους παρέχω αξέχαστες διακοπές. Το 2008 λοιπόν πήρα την απόφαση να γίνω οικοδεσπότισσα και να χτίσω στα πάτρια εδάφη μου το “Oneiro Villas” στη Ρόδο, εκεί κατάλαβα ότι ο κόσμος όταν βρίσκεται σε διακοπές έχει την ανάγκη να αισθάνεται την ομορφιά και τη φρεσκάδα αφήνοντας πίσω του ότι τον βαραίνει. Κάπως έτσι, δημιουργήθηκε το Oneiro το 2021 εγκεκριμένο από το μέγιστο TSA σε ειδικά διαμορφωμένο τσαντάκι. Η ιδέα του όμως ξεκίνησε τέσσερα χρόνια πριν από το λανσάρισμα των προϊόντων. Ήθελα τα προϊόντα μου να έχουν μια μυρωδιά, η οποία θα παραμένει και θα καταγράφετε στη μνήμη των ανθρώπων. Σε όλο αυτό με έχει εμπνεύσει η Ελλάδα και οι δεσμοί με την οικογένειά. Ακόμη θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια στο χωριό να μαζεύουμε χόρτα, χαμομήλι και φρούτα με τον παππού και τη γιαγιά. Τότε ήταν κάτι που θεωρούσα σαν αγγαρεία κάτι ανώφελο. Τώρα όμως νιώθω ευγνωμοσύνη για όλα αυτά που μου δίδαξαν, για όλα αυτά που έχω την δυνατότητα να απολαμβάνω κάθε φορά που επισκέπτομαι τον τόπο μου και εκεί βασίζεται όλη η δημιουργία του εγχειρήματος μου που έχει άρωμα Ελλάδας» μου λέει γεμάτη περηφάνια. 

Oneiro

Το  Οneiro το χαρακτηρίζει μια διαφορετική πολυτέλεια αφού βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες βιωσιμότητα, υπευθυνότητα, ποιότητα και άνεση. «Η ιδιαιτερότητα των προϊόντων μας είναι ότι είναι ειδικά σχεδιασμένα και προσαρμοσμένα στο κλίμα των χωρών που ο ταξιδιώτης θα επισκεφθεί ενώ τα προετοιμάζουν και τα συσκευάζουν νεαροί με αυτισμό. Στο Oneiro είναι ήδη διαθέσιμη διαδικτυακά η αγορά του πακέτου Sunchasers dream pack of travel must haves, η οποία αποτελείται από σαμπουάν, μαλακτική κρέμα, αφρόλουτρο, κρέμα σώματος και σπρέι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πρόσωπο, το σώμα ακόμη και ως αρωματικό χώρου ή και κλινοσκεπασμάτων. Η σειρά είναι η μοναδική που δεν έχει δώσει μόνο έμφαση στα συστατικά των προϊόντων της προκειμένου να είναι φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον αλλά και σε όλα αυτά που την συνοδεύουν, τα μπουκαλάκια, οι ετικέτες, το τσαντάκι, οι συσκευασίες, είναι όλα βιώσιμα».

Τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι πίτουρo ρυζιού που προστατεύει το δέρμα από επιβλαβή ουσίες, σπόρους πιπεριού, οι οποίοι παρέχουν μια ευχάριστη φρεσκάδα στο δέρμα, βούτυρο καριτέ που λειτουργεί ως πανοπλία και προσδίδει έξτρα υγρασία στα μαλλιά κάνοντας τα πιο μαλακά ενώ μειώνει τον ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής χωρίς να κλείνει τους πόρους. Η καρύδα δίνει μια υγιή, φυσική γυαλάδα στα μαλλιά και όγκο ενώ χρησιμοποιούν ακόμη υλικά όπως βρώμη, καλέντουλα, λεβάντα, εσπεροειδή όπως το περγαμόντο, λεμονόχορτο, πορτοκάλι και το μανταρίνι. «Η ψυχολογία μας είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την μυρωδιά, αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε ωραίοι, νέοι και φρέσκοι και γι' αυτό επιλέξαμε μυρωδιές οι οποίες διαρκούν περισσότερο και διεγείρουν μέρη του εγκεφάλου μας ώστε να έχουμε μια μυρωδιά που θα θυμόμαστε για πάντα. Η ιδιότητα της μυρωδιάς είναι τόσο ισχυρή που μπορεί να μας μεταφέρει πίσω σε μια αγαπημένη μας ανάμνηση ή να μας προκαλέσει μια δυνατή οπτική εικόνα. 

Έχουμε αναθέσει σε ειδικούς δύτες στο Νew Jersey- όπου όλα τα προϊόντα μας κατασκευάζονται εκεί αποκλειστικά- τον καθαρισμό του Ωκεανού από τα απόβλητα έτσι ώστε όλα τα μπουκαλάκια και οι σωλήνες να είναι κατασκευασμένοι από ανακυκλωμένο πλαστικό. Η Γη δε μας ανήκει άλλωστε, εμείς ανήκουμε σε αυτήν. Έχουμε συνεργαστεί επίσης, με την κυρία Arlette, η οποία ήταν υπεύθυνη του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της εταιρίας Estée Lauder, την κυρία Milena που συνεργάζεται με την εταιρία Berlin, την Τζίνα Τόρκος που είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στον σχεδιασμό και την παραγωγή μπουκαλιών και συνεργάζεται με κολοσσιαίες εταιρίες οικιακού εξοπλισμού. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι φυσικά που έχει αγοράσει τα προϊόντα μας η Trump Νational. Η μεγαλύτερη φιλοδοξία μας είναι να συνεργαστούμε με το Hellenic Duty free και μετέπειτα με το DFS και Dufry.

Oneiro

Παράλληλα, με την δημιουργία των προϊόντων έχουμε ενωθεί γυναίκες κάθε κοινωνικής τάξης από όλο τον κόσμο Αμερική, Ινδία, Κίνα, Σιγκαπούρη, Ελλάδα, Ιταλία και από πολλές άλλες ώστε να πετύχουμε το στόχο μας και να διαδώσουμε την σημαντικότητα της βιωσιμότητας και για αυτό διδάσκουμε και σε πανεπιστήμια όπως το Columbia University, FIT and Lehigh για το Οneiro. Θέλω μέσα από αυτό να αποδείξω πώς ό,τι θέλεις στη ζωή σου μπορεί να το πετύχεις και τα μεγαλύτερα μαθήματα που μπορείς να δώσεις σε ένα παιδί και σε έναν άνθρωπο είναι με τις πράξεις σου. Γι αυτό φροντίζω οι πράξεις μου να έχουν νόημα.

Oneiro
Oneiro

Αμερική vs Ελλάδα

«O Καναδάς και ιδιαίτερα η Αμερική, μας παρείχαν και συνεχίζουν να μας παρέχουν απίστευτες ευκαιρίες για τις οποίες είμαστε ευγνώμων όλα αυτά τα χρόνια, μα η Ελλάδα μας ήταν, είναι και θα είναι για πάντα το σπίτι μας, το οποίο επισκεπτόμαστε κάθε χρόνο. Όταν έρχομαι στην χώρα απολαμβάνω τον ήλιο και τη θάλασσα κάνοντας συχνά μικρές εκδρομές με ένα σκάφος. Το φως που τη λούζει είναι μοναδικό, φωτίζοντας μυαλό, ψυχή, πνεύμα και σε κάνει να αισθάνεσαι  τη χαρά και την ευτυχία. Όσο για το απέραντο μπλε του ωκεανού σου δίνει μία μοναδική αίσθηση ελευθερίας, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη. Κάθε φορά που αναχωρώ από την Ελλάδα, παίρνω μαζί στις αποσκευές μου γεύσεις, χρώματα και αρώματα που προσπαθώ να ενσωματώσω στις δημιουργίες μου».

Oneiro
Oneiro

Για να καταλήξει: «Ένα πράγμα που με απασχόλησε από την αρχή ήταν η σκέψη "πώς θα αντιμετωπίσουμε κολοσσιαίες εταιρείες". Πίστεψα όμως τόσο πολύ στο προϊόν μας που τα καταφέραμε. Nιώθω μεγάλη ικανοποίηση όταν βλέπω τα πρόσωπα των ανθρώπων να λαμβάνουν την συσκευασία μας, χαμογελούν ακόμη και τα μάτια τους όταν ανοίγουν τα προϊόντα μας και μπορούν να ξεχωρίσουν το κάθε ελληνικό στοιχείο. Είμαστε ακόμη στην αρχή αυτού του πρωτότυπου εγχειρήματος βέβαια και ότι κάνουμε θέλουμε να γίνεται σωστά και φιλικά προς το περιβάλλον. Σε έξι μήνες από τώρα θα υπάρχει δυνατότητα λιανικής πώλησης στην Ελλάδα. Στην Αμερική, στον Καναδά και το Μεξικό μπορεί οποιοσδήποτε να προβεί σε παραγγελία ήδη ενώ ετοιμάζουμε μια καινούργια εποχιακή σειρά με πολλές εκπλήξεις. Οπότε μπορώ να πω ότι ζω το Oneiro μου και θα είμαι πολύ χαρούμενη εάν βοηθήσω με τα προϊόντα μου κι άλλους ανθρώπους, όσο το δυνατόν περισσότερους να ζήσουν το δικό τους Oneiro… Θα σας πω δύο λέξεις που έχουν ελληνική ρίζα και δεν μπορούν να μεταφραστούν σε άλλη γλώσσα που πραγματικά σαν Eλληνίδα έχουν χαραχτεί στην ψυχή μου "φιλότιμο και μεράκι". Αυτό είναι το μότο μου και αυτό έχω διδάξει στα παιδιά μου και βάζω μπόλικο από αυτά σε ότι δημιουργώ».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice