Marphils
© Marphils
Shopping

Marphils: Η Μαρίνα Αργυρούλη μας προτείνει τα must blazer weather αυτού του φθινοπώρου

Leather, ριγέ, double breasted, oversized, colorful κατάλληλα για street style, formal ντυσίματα και casual πρωινά look

Η Μαρίνα Αργυρούλη δημιούργησε τη Marphils, μια online μπουτίκ casual, chic ρούχων και αξεσουάρ που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το φθινόπωρο.

«Τα ταξίδια είναι πάντα αρχή ιστοριών, και η Marphils δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει παρά με ένα ταξίδι». Η 25χρονη Μαρίνα Αργυρούλη, ιδιοκτήτρια της online εταιρίας ρούχων μεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου μια από τις 4 αδερφές της όπως και η μητέρα της περνάγανε τις ελεύθερες ώρες τους πάνω από μία αντίκα ραπτομηχανή Singer. Εκείνη εκεί να παρατηρεί ασταμάτητα με τις ώρες πώς περνούσαν τις κλωστές, με τί δεξιοτεχνία κεντούσαν, πώς γινόταν οι σούρες και να το απολαμβάνει. Έμπαινε στο μετρό και το αγαπημένο της παιχνίδι ήταν να κοιτάζει με λεπτομέρεια τα αξεσουάρ, το ντύσιμο των ανθρώπων και να δημιουργεί ιστορίες για τον προορισμό, την προσωπικότητα και την δουλειά τους. Ένα οικογενειακό ταξίδι στα 15 της ωστόσο, την έφερε στην Καστοριά όπου βλέποντας εκεί την απογοήτευση των ανθρώπων για τις μικρές επιχειρήσεις τους που παρακμάζανε, της δημιουργείται το «μικρόβιο» να παλέψει για κάτι δικό της τοπικό, συνοικιακό, μικρό, κάτι που εκτιμάνε ακόμη πολλοί όπως φαίνεται. Έτσι, στα 20 της επιστρέφει ξανά στην Καστοριά, με ένα στόχο μόνο, να μιλήσει γι ακόμη μια φορά με εκείνους τους ανθρώπους και να γυρίσει στην Αθήνα να υλοποιήσει το όνειρο της. Ξεκίνησε τις σπουδές της ως νηπιαγωγός, δούλευε, αποταμίευε, και λίγο πριν κλείσει τα 23 της έκανε το βήμα, ένα μικρό online κατάστημα μόνο με μαγιό και παρεό που τον τελευταίο χρόνο λειτουργίας του, εξελίχθηκε σε online μπουτίκ casual, chic ρούχων και αξεσουάρ.

Μαρίνα Αργυρούλη
© Marphils

Η Μαρίνα είναι από τις γυναίκες που έχουν έντονη προσωπικότητα, κομψή, σικάτη, γελάει ιδιαίτερα, της αρέσουν τα έντονα χρώματα και οι «φασαριόζοι» άνθρωποι. «Δεν είχε περάσει ούτε ένα 24ώρο απ’ όταν είχα δημοσιεύσει την Summer Memories Collection, την πρώτη μου συλλογή. Πήγαινα σε ένα γάμο και μου ήρθε ειδοποίηση στο κινητό ότι έλαβα παραγγελία. Δε μπορούσα να συγκρατήσω το χαμόγελο μου, έτρεμα, έλεγα αυτό ήταν; Και τώρα έτσι απλά θα μου έρχεται μία ειδοποίηση; Ήταν στιγμή ευτυχίας. Όλο αυτό το project το έκανα μόνη μου από το μηδέν. Η αποταμίευση για τόσο καιρό συνεχόμενα ήταν δύσκολη, αλλά και οι μήνες που ακολούθησαν. Δυστυχώς, το κράτος δεν στηρίζει τους νέους επαγγελματίες. Δύο δουλειές ταυτόχρονα και φυσικά τα προϊόντα, φωτογραφήσεις, οι παραγγελίες, τα social media, όλα τα κάνω μόνη μου. Πήγαινα σε βιοτεχνίες να μου ράψουν και με βλέπανε σαν τη "μικρή" που θα ξεγελάσουν. Αλλά αυτές οι πρώτες δυσκολίες έχουν περάσει και τώρα κυκλοφόρησε μόλις η συλλογή Fall collection ’22 με τίτλο “You” αφιερωμένη σε κάθε γυναίκα» μου λέει χαμογελαστή.

Marphils
© Marphils

Το λεγόμενο blazer weather είναι η απόλυτη τάση της φετινής σεζόν μιας και μπορείς να φοράς ένα σακάκι από το πρωί έως το βράδυ με άπειρους συνδυασμούς και να είσαι άνετη. Τα μακριά blazer της Μαρίνας που είναι αγαπημένο staple των it girls κάθε εποχή- η Emily Ratajkowski έχει δηλώσει φαν εδώ και καιρό- είναι σίγουρο πώς θα σε βοηθήσουν να κάνεις ξεχωριστή κάθε φθινοπωρινή σου εμφάνιση απογειώνοντας έτσι, την θηλυκότητα σου. Leather, ριγέ, double breasted, oversized, colorful, διαχρονικά, elegant και relevant σε συνοδεύουν σε κάθε περίσταση ενώ αρκετά από αυτά θα βρεις στη νέα συλλογή της κατάλληλα για street style, formal ντυσίματα, casual πρωινά look χωρίς περιορισμούς στους τρόπους με τους οποίους μπορείς να τα συνδυάσεις. «Φέτος θα πούμε ναι στο έντονο ροζ, μπλε και το λαδί.

Marphils
© Marphils
Μarphils
© Marphils
Μarphils
© Marphils

Τα πανωφόρια των Marphils ίσως είναι από τα ρούχα που έχω ξεχωρίσει, καθώς θεωρώ ότι μπορούν να τελειοποιήσουν το στυλ. Δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες και σίγουρα υπάρχουν κι αυτές που θα ήθελες να πας με πυτζάμες στην δουλειά αν γίνεται. Μπορείς να φορέσεις ένα απλό t-shirt και τζιν και προσθέτοντας το πανωφόρι να έχεις ένα stylish outfit. Έγιναν sold out στον πρώτο μήνα. "I think happiness is about letting go of what you thought your life was suppose to be and just embracing where you are now and how special it is”.

Στη μόδα με ενοχλεί και ταυτόχρονα μου αρέσει πως το ”άσχημο στο μάτι” μπορεί μέσα σε ένα μήνα να γίνει όμορφο. Δεν ξέρω ακριβώς πώς να το εξηγήσω. Με έχω πιάσει αρκετές φορές να έχω πει για κάποιο ρούχο ή παπούτσι ότι είναι "κακόγουστο" και μετά από μερικούς μήνες να το φοράω και να το θεωρώ ότι πιο στιλάτο.  Θέλω να συνεργαστώ με κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να αναδείξει το ταλέντο του. Που έχει μεράκι, που αγαπά να δημιουργεί».

Marphils
© Marphils

Το brand τονίζεται στο άλφα και έχει μέσα λίγο από το Μαρίνα. Το σκέφτηκε η αδερφή της και το λάτρεψε, μικρό και έντονο. «Η φιλοσοφία μου είναι, ότι, ό,τι αρέσει και βολεύει εμένα, δεν συμβαίνει το ίδιο και στους άλλους. Προσπαθώ να καλύπτω το «διαφορετικό». Απ’ όταν ξεκίνησα την εταιρεία, φυσικά δεν σταμάτησα την πρώτη μου δουλειά. Τα έκανα ταυτόχρονα, γιατί κανείς δεν σου υπόσχεται ότι θα πάει καλά. Μετά από δύο και, χρόνια λειτουργίας, είναι ο δεύτερος μήνας που η βασική μου δουλειά είναι μόνο η εταιρεία μου».

Marphils
© Marphils

Το Marphils ένα καθαρά διαδικτυακό κατάστημα που μπορείς να βρεις από must have ρούχα έως σχέδια Limited Edition με 1-2 κομμάτια ραμμένα αποκλειστικά που μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Στα Limited Edition προϊόντα επιλέγει πάντα το βαμβάκι, βισκόζη, λινό και το γνήσιο δέρμα. «Στα basic, κινούμαι ανάμεσα στα παραπάνω, αλλά μπορείς να βρεις ακόμη πολυεστέρα, για τα σατέν ρούχα, και δερματίνη. Το λινό είναι ένα ύφασμα που αγαπώ και από πάντα ξεχώριζα, γιατί έχει ύφος. Ήθελα να βάλω χρώματα, υφάσματα και σχέδια πολλά, φορέματα, πανωφόρια, παντελόνια, πουλόβερ και κάποιες τσάντες. Τα social media είναι βασική πηγή έμπνευσης για τα basic προϊόντα μου, ενώ για τη Limited Edition σειρά, εμπνέομαι από τους τουρίστες που έρχονται στα νησιά, από παλιές ελληνικές ταινίες και κυρίως από φωτογραφίες της μητέρας μου στα 20 της».

Marphils
© Marphils

Για να καταλήξει: «Το ελληνικό στοιχείο, σε κάθε του μορφή, είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Στο μέλλον σίγουρα θα δημιουργήσω μία καλοκαιρινή collection βασισμένη σε αυτό. Στέλνω δέματα σε μεγάλες πόλεις και νησιά αλλά και σε κάποια μικρά- μικρά χωριουδάκια. Κάθε μέρα, όσα δέματα κι αν κλείσω έχω την ίδια χαρά. Δεν συνηθίζω να κάνω μακρινά σχέδια, προσπαθώ να επικεντρώνομαι στο τώρα και να βελτιώνομαι. Όνειρα έχω όπως όλοι οι νέοι, γιατί χωρίς αυτά δεν προχωράμε και χάρη σε αυτά πετυχαίνουμε. Να τολμάτε, να ονειρεύεστε και αυτό που θέλετε να κάνετε στην ζωή σας, αλήθεια μπορείτε. Σίγουρα είναι στους στόχους μου ένα φυσικό κατάστημα- boutique. Έτσι όπως το σκέφτομαι θα ήθελα για αρχή ένα μικρό κατάστημα που θα μπορείς να μπαίνεις online και να δηλώνεις την ώρα που θέλεις να το επισκεφτείς, για να δοκιμάσεις, να παραλάβεις μία παραγγελία, να βγάλεις φωτογραφίες ή να πιούμε καφέ».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice