5 καθημερινά tips για υγιή και όμορφη επιδερμίδα

Δώσε στο δέρμα σου τη φροντίδα που του αξίζει

Cetaphil: Το απαλό καθαριστικό και η ενυδατική λοσιόν εξασφαλίζουν στην επιδερμίδα την κατάλληλη καθαριότητα και ενυδάτωση που χρειάζεται

Glass επιδερμίδα: ένα από τα κορυφαία beauty trends των φετινών fashion shows. Ωστόσο, πόσο δύσκολο είναι να πετύχουμε μία υγιή, λαμπερή και όμορφη επιδερμίδα με τις βλαβερές συνέπειες της ρύπανσης και των καθημερινών περιβαλλοντικών «επιθέσεων» να παραμονεύουν; Όπως θα διαπιστώσεις παρακάτω, ίσως, να μην είναι και τόσο δύσκολο. Στη συνέχεια, θα βρεις 5 καθημερινά tips για να μην απομακρύνεσαι από το όνειρο της αψεγάδιαστης επιδερμίδας.

1. Μην κοιμάσαι ποτέ με μακιγιάζ
Όλες έχουμε πάει για ύπνο –έστω και μία φορά– χωρίς να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ της ημέρας, όμως αυτή η κακή συνήθεια μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα μας ακόμα και αν γίνεται σπάνια. Γνώριζες ότι το make up όσο περνάει η ώρα συγκεντρώνει βακτήρια; Τα υποπροϊόντα που παράγει από την πολύωρη έκθεσή του στην περιβαλλοντολογική ρύπανση εμποδίζουν την ανανέωση των κυττάρων κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται το κολλαγόνο και να δημιουργούντα ρυτίδες και ακμή. Ακόμη, στις αρνητικές επιπτώσεις περιλαμβάνονται και τα εξανθήματα, όπως αναφέρουν πολλοί δερματολόγοι, αποκαλύπτοντας ότι ένα καλό ντεμακιγιάζ και ο σωστός καθαρισμός κυριώς το βράδυ είναι το μυστικό για ένα λαμπερό δέρμα.

2. Μην πειράζεις τα σπυράκια σου
Κάποιες εμφανίζουμε αυτό το ένα ενοχλητικό –και γιγάντιο– σπυρί πριν την περίοδο μας που δεν θα ησυχάσουμε αν δεν το αφαιρέσουμε και άλλες έχουμε εμμονή με το να πειράζουμε τα μαύρα στίγματα. Όμως, οι δερματολόγοι τονίζουν το ίδιο πράγμα εδώ και δεκαετίες: κάτω τα χέρια από τα σπυράκια! Ο λόγος είναι απλός: όταν πιέζουμε ένα σπυράκι, στην ουσία καταστρέφουμε το δέρμα μας. Προκαλείται βλάβη στο μολυσμένο τριχικό θύλακα και αυξάνεται η φλεγμονή, αφήνοντας έντονα σημάδια ακμής. Επίσης, η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί σε γειτονικές περιοχές του δέρματος. Η αυτοσυγκράτηση και υπομονή μπορεί να μας ανταμείψει.

3. Κατανάλωσε φρούτα και λαχανικά καθημερινά
Γνωρίζουμε πόσο νόστιμα μπορεί να είναι κάποια φαγητά υψηλά σε λιπαρά, ωστόσο για να είναι υγιής τόσο ο οργανισμός μας όσο και η επιδερμίδα μας, η ημερήσια κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι επιτακτική. Πανεπιστημιακές έρευνες έχουν δείξει ότι 3 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως, για περίοδο 6 εβδομάδων, είναι αρκετές να χαρίσουν μια λάμψη υγείας στην επιδερμίδα, ενώ με 4 μερίδες ημερησίως η όψη του δέρματος είναι ακόμη πιο ελκυστική. Ιδιαίτερα, το καρότο, το μπρόκολο, το λάχανο, το σπανάκι και το ακτινίδιο ενισχύουν την ελαστικότητα και δίνουν στο δέρμα μια υγιή λάμψη μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.

Τα σημαντικότερα στη λίστα, τα αφήσαμε για το τέλος

4. Σωστός Καθαρισμός Προσώπου και Σώματος
Το μυστικό για μία υγιή και όμορφη επιδερμίδα είναι ο διπλός καθαρισμός ημερησίως. Κυρίως το βράδυ, ο καθαρισμός της επιδερμίδας μας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα σχολαστικός, γιατί έτσι αφαιρούμε τους ρύπους της ατμόσφαιρας, σκόνη, σμήγμα και ιδρώτα που παράγει η ίδια η επιδερμίδα, καθώς και υπολείμματα από προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ που έχουμε χρησιμοποιήσει. Ένα προϊόν που καθαρίζει βαθιά τους πόρους της επιδερμίδας, χωρίς να τους φράζει και που συμβάλλει στη διατήρηση μίας υγιούς και όμορφης επιδερμίδας όλου του σώματος, είναι το Cetaphil Απαλό Καθαριστικό. Πρόκειται για μία ειδική σύνθεση που δεν εμπεριέχει σαπούνι και άρωμα, στοιχεία που ενδεχομένως προκαλούν τον ανεπιθύμητο ερεθισμό και που σέβεται το φυσικό φραγμό του δέρματος, διατηρώντας σταθερό το pH του. Είναι μια απαλή καθαριστική λοσιόν τόσο για το πρόσωπο όσο για το σώμα –τέλος στα πολλά μπουκαλάκια που γεμίζουν τα ράφια του μπάνιου μας– που απομακρύνει όλους τους ρύπους καθώς και το μακιγιάζ. Ανήκει στην κλασική σειρά της εταιρίας και απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών με ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα. Έτσι, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις εσύ, αλλά και το παιδάκι σου, άφοβα. Επίσης, το προϊόν είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση, καθώς προστατεύει το δέρμα κατά τη διάρκεια του συστηματικού καθαρισμού βοηθώντας το να διατηρήσει την αναγκαία ενυδάτωση για να είναι φρέσκο και λαμπερό. Επομένως, είναι ένα προϊόν που καθαρίζει το δέρμα ανακουφίζοντάς το από την αίσθηση του ερεθισμού, καταπραΰνει και αναπληρώνει την υγρασία της επιδερμίδας. Και για εμάς που αποφεύγουμε κάποιες φορές τον καθαρισμό προσώπου (ένοχοι!), επειδή ίσως βραχούν τα ρούχα μας ή τα χτενισμένα μας μαλλιά, το Cetaphil Απαλό Καθαριστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χωρίς νερό. Τοποθετούμε το προϊόν, κάνουμε απαλό μασάζ και το αφαιρούμε με ένα βαμβάκι – εξίσου αποτελεσματικό και με αυτή τη μέθοδο. Μάλιστα, είναι ιδανικό για να συμπληρώσεις συστηματικές αγωγές κατά της ακμής.

5.Ενυδάτωση του δέρματος
Η έλλειψη νερού κάνει το δέρμα, τόσο του προσώπου όσο και του σώματος λεπτό και ευάλωτο σε εξωτερικούς ρύπους, με αποτέλεσμα τη θαμπή του όψη και την επιτάχυνση της γήρανσης. Για αυτό το λόγο, χρειάζεται καθημερινή ενυδάτωση, για την οποία –στο εγγυώμαι– δεν θα αφιερώσεις πάνω από πέντε λεπτά. Για την σωστή ενυδάτωση του δέρματος, πρέπει να χρησιμοποιούνται προϊόντα που να διατηρούν το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας ώστε να παραμένει λεία, απαλή και να διατηρεί την ελαστικότητά της. Για να εξασφαλίσουμε τα παραπάνω, το ενυδατικό προϊόν που χρησιμοποιούμε πρέπει να αποτελείται από συστατικά υψηλής ποιότητας που θρέφουν το δέρμα, όπως η γλυκερίνη – ένα υγροσκοπικό μόριο που ενισχύει τη συγκράτηση νερού στο εσωτερικό της επιδερμίδας.

Την ολοκληρωμένη φροντίδα για το ευαίσθητο δέρμα, εμπεριέχοντας κατάλληλα συστατικά για την απαραίτητη ενυδάτωσή του, συμπληρώνει η Cetaphil Ενυδατική Λοσιόν. Η λοσιόν σώματος, κατάλληλη για ευαίσθητο, ξηρό αλλά και κανονικό δέρμα, προσφέρει ενυδάτωση για μεγάλο χρονικό διάστημα –διάρκεια 4 ημερών!– χωρίς να εμπεριέχει parabens και άρωμα. Ωστόσο, μη σκεφτείς ότι λόγω της μεγάλης διάρκειας της, η λοσιόν είναι λιπαρή και παχύρρευστη. Αντιθέτως! Η ελαφριά υφή της συμβάλλει στο να απορροφάται γρήγορα, αφήνοντας μία ευχάριστη αίσθηση απαλότητας και αναζωογόνησης. Η Cetaphil Ενυδατική Λοσιόν μπορεί να εφαρμόζεται στο σώμα καθημερινά, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος.

Προϊόντα Cetaphil που αφήνουν την επιδερμίδα απαλή, λεία και υγιή

Για περισσότερα από 70 χρόνια και με περισσότερες από 160 βραβεύσεις, η Cetaphil έχει δεσμευτεί να προάγει την επιστήμη του δέρματος για να μας παρέχει τις καλύτερες λύσεις για την ευαίσθητη επιδερμίδα και την αντιμετώπιση των πέντε σημαδιών της: ξηρότητα, ερεθισμό, τραχύτητα, αίσθημα τραβήγματος, διαταραγμένο δερματικό φραγμό.

Το Cetaphil Απαλό Καθαριστικό και η Cetaphil Ενυδατική Λοσιόν συνιστούν την τέλεια ρουτίνα καθαρισμού δέρματος που θα βοηθήσει το δέρμα και την διάθεσή μας να δυναμώσουν ταυτόχρονα. Πρόκειται για μη φαγεσωρογόνα προϊόντα, η φόρμουλα των οποίων περιέχει ειδικά επιλεγμένα συστατικά τα οποία δεν φράζουν τους πόρους, κατάλληλα για όλες τις επιδερμίδες και ιδανικά για αυτές που εμφανίζουν ερυθρότητα και διάσπαρτες κοκκινίλες. Έτσι, εάν έχεις ακμή, σπυράκια ή στίγματα, η χρήση μη φαγεσωρογόνων προϊόντων, όπως του καθαριστικού και της λοσιόν του Cetaphil, θα σε βοηθήσει να μειώσεις τα ξεσπάσματα της επιδερμίδας. Σημαντικό να τονισθεί ότι τα προιόντα της Cetaphil όχι μόνο είναι δερματικά ελεγμένα, αλλά συνίστανται από δερματολόγους. Τα Cetaphil μπορείς να τα προμηθευτείς στα φαρμακεία και στα καταστήματα Hondos Center από τη φαρμακευτική εταιρεία ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ.

Ξεκίνησε και εσύ το #CetaphilRoutine για μια πιο υγιή και όμορφη επιδερμίδα γιατί…

Κάθε δέρμα θέλει φροντίδα, κάθε ημέρα θέλει Cetaphil!