Σαπούνια «Καμία μόνη» για την Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Τα έσοδα των αγορών θα υποστηρίξουν το έργο της ΔΙΟΤΙΜΑ

62222-137653.jpg
A.V. Team |

Το Soap Up Project σε συνεργασία με το Santo Belto δημιουργούν σαπούνια «Καμία  μόνη» για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

«Καμία μόνη» γράφει πάνω στη στάμπα του σαπουνιού που θα πωλείται ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών στο στέκι της Κυψέλης «Santo Belto». Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, η μέρα που καθιερώθηκε το 1999 από τον ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Soap Up Project σε συνεργασία με το Santo Belto διοργανώνουν από τις 19:00 έως τις 23:00 ένα event που σκοπό έχει την υποστήριξη των κακοποιημένων γυναικών.

KAMIA MONH

Παρότι η έμφυλη βία είναι καθημερινό φαινόμενο παραμένει αόρατο, καθώς το ποσοστό καταγγελιών, παγκοσμίως, είναι μικρό. Η πιο συχνή μορφή βίας προέρχεται από τον σύζυγο ή τον ερωτικό σύντροφο ενώ συγκεκριμένα, το 55%-95% των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας δεν καταγγέλλουν το πρόβλημα. 130 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια έχουν υποστεί ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων ενώ οι γυναίκες 15-44 ετών κινδυνεύουν περισσότερο από βιασμό ή ενδοοικογενειακή βία παρά από καρκίνο, τροχαία ατυχήματα, πόλεμο ή ελονοσία. Κόντρα σε όλα αυτά τα νούμερα και στην εξάλειψη της βίας πάνε η Κατερίνα από το Soap Up Project και η Έλλη από το Santo Belto αλλά δεν είναι μόνες, έχουν υποστηρικτές τους @cinergies@colabhousecoop@mustaki_nomad_brewing@sourmenabrew.

Soap up Project
Soap up Project

Τα έσοδα των αγορών θα δοθούν στο Κέντρο για τα έμφυλα δικαιώματα και την ισότητα, ΔΙΟΤIΜΑ οπότε αν θες και εσύ να… καθαρίσεις τη συνείδηση της κοινωνίας με το σαπούνι «Καμία μόνη» και να πιεις μία μπύρα στην υγεία όλων των survivors γυναικών που δεν διστάζουν να συνεχίζουν τις ζωές τους, ξέρεις ήδη τον προορισμό.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice