Χειμερινές εκπτώσεις 2023: Βιτρίνα καταστήματος με το ποσοστό της έκπτωσης
© Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Shopping

Χειμερινές εκπτώσεις: Πότε αρχίζουν, ποια Κυριακή είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Το ωράριο και η διάρκεια

62224-137655.jpg
Newsroom |

Χειμερινές εκπτώσεις 2023: Η έναρξη στις 9 Ιανουαρίου, η τελευταία ημέρα και το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 15/1

Οι χειμερινές εκπτώσεις 2023 ξεκινούν από τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023 και θα διαρκέσουν έως την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023.

Κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων 2023 περιλαμβάνεται και μία Κυριακή κατά την οποία τα καταστήματα θα παραμείνουν προαιρετικά ανοιχτά. Πρόκειται για την Κυριακή 15 Ιανουαρίου και το προτεινόμενο ωράριο θα είναι από τις 11:00 το πρωί έως και τις 20:00 το βράδυ. 

Χειμερινές εκπτώσεις 2023: Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος εξέδωσε πρόσφατα έναν χρήσιμο οδηγό με τους 5 κανόνες, τους οποίους θα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για τις εκπτώσεις.

Αναλυτικά οι κανόνες έχουν ως εξής:

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα θα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσουν, δεν έχουν τη δυνατότητα αλλαγής.
  • Να ζητούν πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice