Vintage Love σε τιμές της χαράς, στην Ιπποκράτους

Μια σταλιά απόλυτης τρέλας, κρεμάστρες και σωροί από θησαυρούς

Στο Vintage Love της Ιπποκράτους θα βρεις υπέροχα vintage ρούχα σε οικονομικές τιμές

Εμείς οι παλιότερες, το vintage και το second hand το θυμόμαστε σε κάτι αχανείς αμερικάνικες, όπου έπρεπε να έχεις το μάτι γαρίδα για να ξετρυπώσεις το κελεπούρι μέσα από σωρούς στο ύψος του Έβερεστ, με αποφορά αδιόρατης μούχλας και υγρασίας, το είχαμε σαν λύση ανάγκης όταν είμασταν άφραγκες, το είχαμε για τα πάρτι στα Καρναβάλια, το είχαμε γιατί μόνο εκεί έβρισκες gap μακό πριν έρθουν επισήμως στην Ελλάδα. Τα καινούρια παιδιά, το βίντατζ ντύσιμο το αντιλαμβάνονται ως μονόδρομο, αντίσταση στις πολυεθνικές, αντίσταση στο γιούνιφορμ στιλ-στολή-φοράμε όλοι τα ίδια, νοιάξιμο για την ανακύκλωση και τον πράσινο πλανήτη, αναγκαιότητα στον βασικό μισθό που δεν φτάνει ούτε για πατατάκια αλλά και αγάπη για τις αυθεντικές καμπάνες στα τζιν και τις βάτες των έιτις που η νέα γενιά δεν έχει ταυτίσει με την Αλέξις Κόλμπι στη Δυναστεία – και γι’ αυτό της φαίνονται ολόφρεσκες.

Ανηφορίζοντας την Ιπποκράτους, μια κρεμάστρα με πολύχρωμες νοστιμιές παρελθόντων καιρών θα σε ειδοποιήσει ότι μόλις έφτασες στο Vintage Love, το όνομα του οποίου σε ενημερώνω εγώ διότι δεν έχει ακόμη ταμπέλα και δεν βιάζεται να αποκτήσει. Εσύ θα το ξεχωρίσεις από τον πολυέλαιο –αυτόν που είχε σπίτι της η γιαγιά σου – και τα ανάλογα ταμπλό με τις χρυσές κορνίζες. Μια σταλιά απόλυτης τρέλας, κρεμάστρες και σωροί από θησαυρούς, ρούχα, παπούτσια, κοσμήματα, τσάντες, αξεσουάρ και κάπου μέσα στο χαμό, μια γλυκύτατη Άννα (Ρηγοπούλου). Η οποία σπούδασε μηχανολόγος, επάγγελμα το οποίο ακόμη εξασκεί, μαζί με την αγάπη της για ό,τι έρχεται από τα παλιά. Χιλιάδες ευρήματα συσσωρεύτηκαν σε σπίτια και αποθήκες, όταν ένιωσε ότι δεν χωρούσε πουθενά, το πρώτο Vintage Love άνοιξε στον Ν. Κόσμο, για να μετακομίσει εσχάτως στα Εξάρχεια.

Βιντατζάδικα υπάρχουν πλέον πολλά, εδώ όμως κάτι ξεχωρίζει. Το γούστο της Άννας που ξέρει να ξετρυπώνει τις παλιές, χειροποίητες τουαλέτες –το ράψιμό τους «μιλάει» που έλεγε και η γιαγιά μου– από γνωστούς, παλιούς, ελληνικούς οίκους, ξεχωριστά θετράλε βραδινά για σπέσιαλ εμφανίσεις, ρούχα από τα τοπ μαγαζιά που λατρέψαμε όσες προλάβαμε τα 80s (Acrobat, Dynamo, Sotris), σακάκια με απίστευτο ράψιμο αλλά και παλιά Zara, αφού η Άννα βλέπει το θέμα δημοκρατικά και σφαιρικά, να βρει ο καθένας αυτό που θα αγαπήσει και να μην πάρει κάτι που δεν το χρειάζεται.

Σ’ αυτό συμφωνούν και οι τιμές αφού όλα εδώ κοστίζουν από 3 ως 30 ευρώ. Στα νέα παιδιά κάνει καλύτερες τιμές, καθώς αυτό που τη μέλλει πρωτίστως είναι να δίνει χαρά με τα ρούχα της, κόντρα στη μιζέρια που βιώνουμε. Κάθε φορά που νιώθω μια μαυρίλα, εδώ θα έρθω να διώξω τα σύννεφα. Γιατί θα συναντήσω την περσόνα ενδυματολόγο Μάγδα Καλορίτη, γνωστές και άγνωστες φίλες, να ντύνουμε η μια την άλλη, σε ένα ενήλικο παιχνίδι χωρίς Μπάρμπι αλλά με εμάς βασίλισσες, που πάντα καταλήγει με κοκτέιλ στη διπλανή Lulu.

INFO: Vintage Love, Ιπποκράτους 57, 6989943876