“MINAS UNCHAINED”, η νέα συλλογή κοσμημάτων των Minas Designs
© Costas Coutayar
Shopping

Minas unchained: Ένα πάρτι για μια βραδιά και μια πολυθεματική έκθεση στον ΟΛΠ Πειραιά

Mε αφορμή το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων του Minas Designs, ο κόσμος της μόδας και της φωτογραφίας ενώνεται με την street art με πρωταγωνιστή μια αλυσίδα

Minas Designs: η νέα συλλογή κοσμημάτων «MINAS UNCHAINED» και η έκθεση στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ στις 19 Μαΐου.

“I forge links between touch and sight, between past and future”. Είναι αυτό που εκφράζει η νέα συλλογή κοσμημάτων των Minas Designs, “MINAS UNCHAINED”. Φρέσκια, δυναμική και αχαλίνωτη αυτή η συλλογή μας εισάγει στη νέα εποχή των κοσμημάτων Minas που στέκεται γερά στα βασικά της θεμέλια, ενώ αγκαλιάζει την κληρονομιά της και την ορμή της για καινοτομία. Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται και παρουσιάζεται μια αλυσίδα που αντικατοπτρίζει τη σχεδιαστική φιλοσοφία του οίκου: κάθε χειροποίητος κρίκος ενώνεται με τον επόμενο με φωτιά και κόλληση, μέχρι να γίνουν μια αλυσίδα, ένας «σύνδεσμος» μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος.

 “MINAS UNCHAINED”, η νέα συλλογή κοσμημάτων των Minas Designs
 “MINAS UNCHAINED”, η νέα συλλογή κοσμημάτων των Minas Designs

Την Παρασκευή 19 Μαΐου το όραμα της Minas ταξιδεύει στην Πέτρινη Αποθήκη της ΟΛΠ, όπου εγκαινιάζεται η νέα καμπάνια. Μία έκθεση για μία μόνο νύχτα, όπου το design συναντάει τη φωτογραφία, η γλυπτική και το street art. Μία γιορτή δημιουργικότητας και εκδήλωση χειροτεχνίας από τους γιους πια του Μηνά, Αρίωνα και Προμηθέα. Στα 2.500 τ.μ. της Πέτρινης Αποθήκης του ΟΛΠ, η αδιάκοπη αλυσίδα που ενώνει γενιές και περιόδους, μορφές τέχνης και ανθρώπους βρίσκει εφαρμογή στη φωτογραφία μέσα από τη νέα καμπάνια Minas, καθώς και στη street art μέσα από τα έργα 12 καλλιτεχνών που εμπνέονται από την μεγάλη παρακαταθήκη Minas.

 “MINAS UNCHAINED”, η νέα συλλογή κοσμημάτων των Minas Designs
© Costas Coutayar
 “MINAS UNCHAINED”, η νέα συλλογή κοσμημάτων των Minas Designs

Παράδοξο να μιλάμε για αλυσίδες που μας καθιστούν ελεύθερους... Και όμως. Ένα συνεχές σύνολο κρίκων με το πριν να συναντά το μετά οδηγεί σε ένα δέσιμο που δεν στερεί στον κάθε κρίκο την ελευθερία της ύπαρξής του. Την ιστορία αυτή παρουσιάζει ο φωτογράφος Costas Coutayar. Πολιτισμοί, πόλεις και διαφορετικοί προσανατολισμοί συναντιούνται στον φακό του με πρωταγωνιστή τα κοσμήματα Minas. Από τη Νέα Υόρκη στο Τόκιο κι από εκεί στην Αθήνα, το Λονδίνο, τη Σαγκάη… οι άνθρωποι συγχρωτίζονται όπου και αν βρίσκονται και μια διαρκής ανταλλαγή προκαλεί τη φαντασία και αφυπνίζει τις αισθήσεις. Ο Coutayar στρέφει το βλέμμα του στο μέλλον και αποτυπώνει τις στιγμές που αφηγούνται ένα αδιάκοπο πλαίσιο, τη συνάντηση του πριν με το μετά. Κάθε φωτογραφία και μια ιστορία, κάθε κρίκος και μια εμπειρία.

 “MINAS UNCHAINED”, η νέα συλλογή κοσμημάτων των Minas Designs
© Costas Coutayar

Τα έργα τέχνης που θα πλαισιώσουν αυτή την ιδιόμορφη νύχτα:

Art dialogue: the skaters project.

Ο οίκος, αρχής γενομένης από τη φιλοσοφία και τη ζωή του ίδιου του πολυταξιδεμένου Μηνά, είναι ανοιχτός στον κόσμο, στους πολιτισμούς, στις κουλτούρες. Η street art, είναι αναμφισβήτητα η πιο αντισυμβατική και ανεξάρτητη τέχνη, μια unchained δημιουργική διαδικασία χωρίς περιορισμούς και όρια, κάτι που φανερώνεται και στο Art dialogue: the skaters project. 12 Έλληνες street artists κλήθηκαν να αποτυπώσουν πάνω στις σανίδες του skate την ταυτότητα Minas, όπως εκείνοι την αντιλαμβάνονται και την αισθάνονται. Δεν υπήρχαν περιορισμοί: η απόλυτη ελευθερία ήταν η μόνη απαίτηση. Το βράδυ της 19ης Μαΐου θα παρουσιάσουν τις «ατίθασες» δημιουργίες τους τιμώντας τη συνάντηση της τέχνης και του design με την ελευθερία του δρόμου.  

“Master tape” Exclusive: pre order the UNCHAINED pendant

«Η γραμμή στο άσπρο χαρτί, εκεί που γεννιούνται πράγματα». Από το αρχείο Minas παρουσιάζεται για πρώτη φορά το Unchained pendant. Ο exclusive και συλλεκτικός κρίκος είναι φτιαγμένος από 100% ανακυκλωμένο ασήμι και σχεδιάστηκε από τον Μηνά στα late 70s, στο εργαστήριό του στη Νέα Υόρκη. Είναι η πρώτη φορά που παράγεται σε περιορισμένο αριθμό και μόνο για τον οίκο Minas. Θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά και μόνο για το event: μπορείτε να κάνετε preorder στο site ή να το αγοράσετε εκείνη τη βραδιά. Μετά από το event το exclusive σχέδιο δεν θα ξαναβγεί σε παραγωγή και θα παραμείνει στο αρχείο Minas. Μπορείτε επίσης να το παραγγείλετε από το κατάστημα Minas στην Κηφισιά, Εμ. Μπενάκη 8,  τηλ. 2106233577. Το Unchained pendant βγαίνει σε ασήμι και κοστίζει 200€, ενώ σε χρυσό θα κυκλοφορήσουν μόνο τρία κομμάτια. 

 “MINAS UNCHAINED”, η νέα συλλογή κοσμημάτων των Minas Designs
 “MINAS UNCHAINED”, η νέα συλλογή κοσμημάτων των Minas Designs

The UNCHAINED sculpture 

«Το design είναι η ανάγκη που δημιουργήθηκε μετά τον κορεσμό από την παραγωγή ίδιων αντικειμένων. Ο κόσμος αναζητά κάτι που θέλει σκέψη». What’s next? Τα σχέδια Minas βρίσκουν εφαρμογή σε μη αναμενόμενα πεδία. Κάθε φορά κάτι νέο: είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται ένα γλυπτό μεγάλων διαστάσεων από σχέδιο του οίκου Minas, η φυσική συνέχεια του σχεδιαστικού αυτού κόσμου. Το έργο είναι 2,60 μέτρα άνοιγμα και 2,10 ύψος, από ανοξείδωτο ατσάλι και δεσπόζει στο κέντρο της Πέτρινης Αποθήκης του ΟΛΠ βυθισμένο πάνω σε μαύρο μάρμαρο που δίνει την αίσθηση του νερού. 

Join the UNCHAINED party 

Η μουσική πρωταγωνιστεί και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Στις 11 η ώρα ξεκινά το πάρτυ με πολύ χορό που θα προκαλέσουν οι αγαπημένοι dj’s ΑΜΧ και G Pal. 

Είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ για αυτή τη μία νύχτα.

Συντελεστές Campaign 2023

Photographer: Costa Coutayar, Assistant Photographer: Apostolis Koukousas, Digital Operator: Kostas Kokkonos, Videographer: Kostas Dimas, Styling: Nicholas Georgiou, Styling assistance Chrysa Chroni, Make up: Sophia Kossada, Hair Styling: Jose Quijano, Production: TEAM THIS, Models: Akito Mizutani: CREW Model Management, Jolie: DMODELS, Joseph Norris: UNIKO MODELS, MINAS TEAM

Πληροφορίες

“MINAS UNCHAINED”, Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ, Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023, 20:00

Περισσότερα στο minas-unchained.com

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice