Το μεγάλο, ελληνικό καλοκαίρι των #greekdesigners

Μαγιό, ρούχα και αξεσουάρ από Έλληνες σχεδιαστές

Έλληνες σχεδιαστές: Χειροποίητα αξεσουάρ, ρούχα, μαγιό και ό,τι άλλο ψάχνεις για καλοκαίρι.

Χειροποίητες δημιουργίες για την πόλη, τις διακοπές, την παραλία, το σινεμά, τη βόλτα. Το καλοκαίρι στην Ελλάδα δεν είναι απλά εποχή αλλά κουλτούρα και δεν είναι λίγοι οι σχεδιαστές που εμπνέονται από αυτό για να δημιουργήσουν τις συλλογές τους. Βρήκαμε ρούχα, μαγιό, παπούτσια, αξεσουάρ από Έλληνες σχεδιαστές, που κατάφεραν να χωρέσουν όλη την ξεγνοιασιά και την ομορφιά του ελληνικού καλοκαιριού στις δημιουργίες τους.

Ancient Greek Sandals

Τα σανδάλια είναι το είδος παπουτσιού που αμέσως σου φέρνει στο μυαλό την Ελλάδα. Και τα σχέδια των AGS είναι ο ορισμός του ελληνικού, λαμπερού καλοκαιριού. Δερμάτινα, χειροποίητα σανδάλια σε κομψά σχέδια, έτοιμα να σε ταξιδέψουν σε κάθε πλακόστρωτο δρομάκι και παραλία. Η φετινή συλλογή είναι εμπνευσμένη από την έκθεση «Κάλλος. Η Υπέρτατη Ομορφιά» που φιλοξενήθηκε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Φίνα λουράκια, λεπτές εμαγιέ αλυσίδες, μεταλλικά studs και φτερά Μαραμπού αναμειγνύονται με την πλεκτή raffia, τον φελλό, τα δέρματα, το σουέντ και τα χειροποίητα κεντήματα, και δημιουργούν τα σανδάλια που δεν θα θέλεις να βγάλεις από τα πόδια σου τους επόμενους μήνες.
ancient-greek-sandals.com

Ancient Greek Sandals

Ancient Kallos

Το πρώτο ελληνικό αμιγώς resortwear brand παρουσιάζει πάντα ρούχα κομψά εμπνευσμένα από την πλούσια ελληνική παράδοση. Βαμβακερά και λινά υφάσματα, οργανικές ποπλίνες, αέρινα πατρόν και γεωμετρικά μοτίβα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του brand. Η Μύκονος των 70s, το πιο διάσημο ελληνικό νησί και ένα από τα ομορφότερα των Κυκλάδων, είναι πηγή έμπνευσης και πρωταγωνίστρια της συλλογής SS23 με καφτάνια, φορέματα σε Α γραμμή, τοπ και shirt dresses με απίθανα τυπώματα. «Μολυβιές που μετατρέπονται σε εκτυπώσεις ζωντανεύουν το περιβάλλον μιας τυπικής ταβέρνας στη Μύκονο του 1970 και αποτυπώνουν την έννοια της αυθεντικότητας, όπως συνοψίζεται σε ένα αεροπορικό εισιτήριο της τότε Ολυμπιακής Αεροπορίας», αναφέρουν η Λαμπρινή και η Στέλλα, δημιουργοί του brand.
ancientkallos.com

Ancient Kallos

M.k.e textiles

Η Μαγδαληνή Κλειώ Ευταξιοπούλου μάς μαγεύει κάθε χρόνο με τις ευφάνταστες δημιουργίες, τις υπέροχες υφές, τα μοναδικά της σχέδια. Κάθε συλλογή είναι εντελώς διαφορετική αλλά εξίσου εντυπωσιακή, και η φετινή δεν αποτελεί εξαίρεση. Η αγάπη της για τα λουλούδια και τα συναισθήματα που της δημιουργούσαν μετουσιώθηκε σε μια σειρά ασπρόμαυρων λουλουδιών σε χαρτί που στη συνέχεια εμπλουτίστηκαν με έντονα χρώματα και μετατράπηκαν σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα και συνθέσεις με επίπεδα και βάθος. Αυτά με τη σειρά τους έγιναν τετράγωνα μεταξωτά φουλάρια που φοριούνται όλο τον χρόνο, πετσέτες θαλάσσης σε πρακτικό μέγεθος και –το highlight της συλλογής– σκουλαρίκια. Τρία διαφορετικά στιλ που μπορούν να φορεθούν ανεξάρτητα ή να συνδυαστούν μεταξύ τους για ένα ιδιαίτερο, μοντέρνο look.
mketextiles.com

M.k.e textiles

Kamar

Δύο φίλες, η Κατερίνα και η Μαργαρίτα, δημιουργούν καπέλα που αντιπροσωπεύουν το ελληνικό πνεύμα. Τα καπέλα συνοδεύουν και ολοκληρώνουν τα outfit όλων των εποχών και όλες τις ώρες της ημέρας, από τις πρωινές βόλτες μέχρι τα βραδινά ποτά. Το brand Kamar δημιουργήθηκε για όσους επιλέγουν να φορέσουν καπέλο όχι μόνο για πρακτικούς λόγους, όπως η αντηλιακή προστασία, αλλά και για να εκφράσουν το στιλ τους. Τα καπέλα τους κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, και στη φετινή συλλογή θα βρεις έντονα χρώματα, μεταλλικά στοιχεία και γεωμετρικά μοτίβα που κάνουν κάθε καπέλο ξεχωριστό και ιδανικό για τις βόλτες σου στην πόλη, στην εξοχή, στο νησί.
kamarhats.com

Kamar

Amphora Collection

Η Ζηνοβία Αμπαριώτη, θέλοντας να ενώσει τη γλυπτική με τη μόδα, δημιούργησε το Amphora Collection αντλώντας έμπνευση από την ελληνική ιστορία και κουλτούρα και σχεδιάζοντας τσάντες που μοιάζουν με έργα τέχνης. Το brand ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Αθήνα, τον Ιούνιο του 2022, επιστρέφοντας στις βασικές ρίζες και την ουσία της. Η σειρά Luminosities για φέτος χρησιμοποιεί φωτεινά χρώματα, φινιρίσματα και εύπλαστες μορφές, δίνοντας μια αίσθηση ζωής και κίνησης. «Ο στόχος της συλλογής είναι να δημιουργήσει μοντέρνα και διακριτικά αντικείμενα που αποτίνουν φόρο τιμής στο παρελθόν, χαράσσοντας παράλληλα ένα μονοπάτι για το μέλλον», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η δημιουργός τους.
amphoracollection.com

Amphora Collection

Sophie Deloudi

Οι καθαρές, έντονες γραμμές των μαγιό της Σόφης Δελούδη είναι από τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά guilty pleasures. Ολόσωμα και μπικίνι που αγκαλιάζουν κάθε τύπο σώματος και μας συνοδεύουν στις πιο ξέγνοιαστες στιγμές μας. Στη συλλογή της για το 2023, η σχεδιάστρια εμπνέεται από τα παιχνίδια της παρέας, παιχνίδια με τα οποία έχουμε γελάσει, αλλά και παιχνίδια του νου που ακονίζεται διαρκώς, όπως το uno, το jenga, το σκάκι, το ντόμινο, το τάβλι, το tetris και πολλά ακόμη. Θα δούμε υπέροχα ντεκολτέ, αναπάντεχα κοψίματα, δυναμικά σχέδια σε μονόχρωμες παραλλαγές, δυνατές διχρωμίες και εμβληματικά γεωμετρικά prints που επιτρέπουν στη σύγχρονη, δυναμική γυναίκα να κάνει ένα… μακροβούτι στην προσωπική της ευτυχία.
sophiedeloudi.gr

Sophie Deloudi