Diptyque: Επισκεφτήκαμε τη νέα μπουτίκ αρωμάτων στην οδό Βουκουρεστίου

Τα μυθικά γαλλικά αρώματα επιστρέφουν στη χώρα μας μετά από αρκετά χρόνια απουσίας

Η πρώτη Standalone boutique του οίκου Diptyque άνοιξε στην καρδιά της Αθήνας

Με άρωμα Γαλλίας, έφτασε φέτος τον Ιούνιο η πρώτη Diptyque boutique στην Αθήνα. Η ιστορία της ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν, από τον αριθμό 34 της Λεωφόρου Saint-Germain του Παρισιού. Εκεί, ο Desmond Knox-Leet, η Christiane Montadre-Gautrot και ο Yves Coueslant έκαναν το όραμα τους πραγματικότητα. Απέκτησαν ένα παλιό κατάστημα, το οποίο έμελλε να αποτελέσει τη ναυαρχίδα του οίκου Diptyque. Eκλεκτικό και κοσμοπολίτικο, ανήσυχο και ανοιχτό στην ομορφιά ολόκληρου του κόσμου. Και ήταν μόνο η αρχή για το εμβληματικό σημείο αναφοράς του στιλ και της γαλλικής αισθητικής. 

62 χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας του, το κατάστημα του Saint Germain, μαζί με την ιστορία, τη φιλοσοφία και την ιδιαίτερη αισθητική του εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Κάθε νέα boutique, ανά την υφήλιο, αντικατοπρίζει τα χαρακτηριστικά από το αρχικό κατάστημα-ορόσημο. Σε αυτά βασίστηκε και η νέα boutique της Αθήνας, αναδεικνύοντας την περιπλανώμενη φαντασία και την έντονη παρουσία της παραδοσιακής χειροτεχνίας και δεξιοτεχνίας, μερικές από τις βασικότερες πήγες έμπνευσης του Οίκου. Μέσα σε μόλις 21τ.μ., φιλοξενείται η αυθεντικότητα και η ποίηση, που χαρακτηρίζουν την Diptyque από την ίδρυσή της. 

Η είσοδος με τη χάλκινη χειρολαβή σμιλευμένη από το Γαλλικό εργαστήριο Forge Robert & Robert και το πλατύσκαλο που είναι φτιαγμένο από verre églomisé (επιχρυσωμένο γυαλί στο πίσω μέρος με εφέ καθρέφτη), το οποίο φιλοτεχνήθηκε από τη Γαλλίδα καλλιτέχνιδα και ζωγράφο Charlotte Bohn, είναι μόνο η αρχή ενός ιδιαίτερου ταξιδιού κουλτούρας και τέχνης. Στο εσωτερικό, υποβλητικά έπιπλα και αντικείμενα είναι τοποθετημένα τριγύρω, το καθένα με ξεχωριστό χαρακτήρα και ιστορία. Είμαι στο σπίτι ενός απαιτητικού συλλέκτη; Η ερώτηση που προκαλούν στους επισκέπτες οι χρωματιστοί τοίχοι και το δάπεδο από τερακότα, στοιχεία τα οποία δημιουργούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα κομψότητας. 

diptyque-athens

Ο σχεδιασμός της νέας boutique της Diptyque, βασίστηκε στη γαλλική αισθητική μέσα από του κώδικες της ελληνικής διακόσμησης. Από το χαρακτηριστικό λίκνο του οίκου και το αρχαϊκού στυλ λαβομάνο, που σμιλεύθηκε από το Γαλλικό εργαστήριο Bidal, έως τους τοίχους σε λευκό χρώμα και Μεσογειακό μπλε, αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν βρίσκεται εκεί τυχαία. Τέλος, η εντοιχισμένη βιβλιοθήκη, ντυμένη σε έντονη κυανή απόχρωση, οι ακανόνιστες πέτρινες κόγχες και τα μασίφ ξύλινα ράφια, δημιουργούν μια εντυπωσιακή αντίθεση με την μπρούτζινη κονσόλα της κεντρικής μονάδας. 

Στην καρδιά της Αθήνας, οι επισκέπτες της καλούνται να βιώσουν μια ξεχωριστή εμπειρία και να ανακαλύψουν τις συλλογές προϊόντων για το σπίτι, αρωματικά κεριά πλούσια σε floral, ξυλώδεις, πικάντικες ή ποώδεις νότες. Διατίθεται μια πλούσια συλλογή αρωμάτων, καθώς και η σειρά Art du Soin για το σώμα. Στα ράφια, συνδυαστικά με τη home collection, βρίσκουμε επιλογές με αξεσουάρ κεριών από τη συλλογή των διακοσμητικών αντικειμένων. Δημιουργίες που υπάρχουν απλά για να χαρίζουν ομορφιά στην καθημερινή μας ζωή, ξανά και ξανά. 

Πάντα με το ίδιο πάθος, το ίδιο ανήσυχο πνεύμα και την ίδια εφευρετικότητα ο οίκος Diptyque δημιουργεί κάτι παραπάνω από καταστήματα. Μια γαλλική όαση στο κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται στην οδό Βουκουρεστίου 6 και περιμένει να την ανακαλύψουμε. 

diptyque-athens

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice