MAMOΣ x Hermina: Η Κωνσταντίνα Παντελούς, δημιουργός του viral brand κοσμημάτων μας μιλάει για το πάθος της

«Το κόσμημα που επιλέγουμε αντανακλά την προσωπικότητά μας, είναι ιδιαίτερο, σαν υπογραφή»

Hermina: Η ιστορία του ελληνικού brand κοσμημάτων και η σύνδεσή του με την καμπάνια της μπύρας ΜΑΜΟΣ.

Κάποια brands κρύβουν ιστορίες που μπορούν να σε μαγέψουν και να σε εμπνεύσουν. Πώς το πάθος για δημιουργία μπορεί να οδηγήσει σε ένα επιχειρηματικό πρώτο βήμα; Το brand κοσμημάτων Hermina ξεκίνησε από την αγάπη της Κωνσταντίνας Παντελούς για το χειροποίητο κόσμημα και σύντομα έγινε ένα από τα αγαπημένα brand των γυναικών στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Μέσα από τη συνεργασία της με τη μπύρα Μάμος, μας δείχνει πως όπως ο Πέτρος Μάμος, ο δημιουργός της μπύρας που απολαμβάνουμε όλοι σήμερα, έτσι κι εκείνη βρέθηκε μπροστά στην απόφαση να κάνει το πρώτο βήμα και αποφάσισε να ακολουθήσει το πάθος και το ένστικτό της. Μεταφράστρια στο κύριο επάγγελμα για 16 χρόνια, ανήσυχο πνεύμα κατά τα άλλα, καταπιάστηκε με το κόσμημα από την ανάγκη της να εκφραστεί με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Δεν διστάζει να τα βάζει με τις προκλήσεις της ζωής, είναι και μητέρα δύο παιδιών, με ένα γεμάτο πρόγραμμα που σε αυτό χωρά αναμφισβήτητα η μεγάλη της αγάπη για το χειροποίητο κόσμημα. Μιλήσαμε με την ίδια για να μάθουμε περισσότερα.

Πώς ξεκινήσατε να ασχολείστε με το χειροποίητο κόσμημα;
Από πάντα είχα πάθος με το κόσμημα. Περισσότερο από τα ρούχα, τα παπούτσια,κ.λπ., βρίσκω πως το κόσμημα προσθέτει μια μοναδική αξία στην εμφάνισή μας. Το κόσμημα που επιλέγουμε αντανακλά την προσωπικότητά μας, είναι ιδιαίτερο, σαν υπογραφή. Πάντα ζυμωνόταν μέσα μου η ανάγκη να εκφραστώ και να δημιουργήσω κάτι, για εμένα. Η ενασχόληση αυτή εξυπηρέτησε αυτή την ανάγκη καθώς μετά τη γέννηση των δύο μου παιδιών περνούσα όλο τον χρόνο μου στο σπίτι.

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε στην απόφαση να ασχοληθείτε επαγγελματικά με αυτό;
Έχω επιχειρηματικό μυαλό: αμέσως κατάλαβα πως τα κοσμήματα που δημιουργούσα με μεράκι για την προσωπική μου ευχαρίστηση είχαν μεγάλη απήχηση και δε μου αρέσει να αφήνω καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη.

Hermina
Hermina

Ποια είναι η ιστορία πίσω από το όνομα του brand;
Καθώς η ιδέα του brand γεννήθηκε παράλληλα με την κόρη μου, ήθελα να υπάρχει μια ταύτιση μεταξύ των δύο, και έτσι έδωσα στην εταιρία το όνομά της, Ερμίνα. Παράλληλα, το Ερμίνα είναι η θηλυκή μορφή του ονόματος Ερμής. Στην αρχαιότητα, ο Ερμής ήταν ο αγγελιοφόρος μεταξύ θεών και θνητών, μετέφερε μηνύματα και πληροφορίες. H Hermina λοιπόν είναι ο δικός μου τρόπος επικοινωνίας. Πάντα είχα μια συστολή στη λεκτική έκφραση- όλα τα κοσμήματα μου εμπεριέχουν συμβολισμούς οι οποίοι μου επιτρέπουν να επικοινωνώ με τους ανθρώπους.

Η καμπάνια της μπύρας ΜΑΜΟΣ επικεντρώνεται στο να κάνουμε το πρώτο βήμαπρος τα όνειρά μας και να αψηφούμε τις όποιες φωνές μας αποθαρρύνουν. Πώς ταυτίζεται αυτό το μήνυμα με τη δημιουργία του Hermina; Ποια είναι τα σημεία σύνδεσης;
Όλοι έχουμε βρεθεί στη ζωή μας μπροστά στην απόφαση για το 1ο βήμα -όποιο είναι αυτό-, οπότε σκέφτηκα ότι μέσα από τη συνεργασία μου με την μπύρα ΜΑΜΟΣ και λέγοντας την ιστορία μου, μπορεί να εμπνεύσω και να δώσω θάρρος να το τολμήσουν και άλλοι. Στη δική μου περίπτωση δεν υπήρχε κάτι που να με αποθαρρύνει ουσιαστικά. Υπήρξαν κάποιες αμφιβολίες και δεύτερες σκέψεις στην αρχή αλλά είχα επιμονή και πίστη στον εαυτό μου.

Hermina
Hermina

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσατε δημιουργώντας ένα brand κοσμήματος;
Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισα ήταν να καταφέρω να συνδυάσω το να είμαι επιχειρηματίας με το να είμαι μητέρα. Να βρίσκω τον χρόνο και την ενέργεια να εκτελώ και τους δύο αυτούς ρόλους όσο πιο σωστά, σύμφωνα με τη δική μου ψυχοσύνθεση. Σε δεύτερη φάση, υπήρχαν κάποιες τεχνικές δυσκολίες καθώς δεν είχα καμία σχέση με τον χώρο του κοσμήματος. Ούτε γνώση αργυροχρυσοχοΐας είχα, ούτε γνώριζα πού να απευθυνθώ για πρώτες ύλες και προμηθευτές με αποτέλεσμα να χρειαστεί πολύ ψάξιμο (και περιπλάνηση) σε πολλά και διαφορετικά μέρη.

Υπάρχει κάποιο μότο που σας εμπνέει;
Τα μότο που ανέκαθεν με εξέφραζαν και με ενέπνεαν είναι δύο:
«Αξιοποιώ την κάθε ευκαιρία». Τα πάντα μπορούν να λειτουργήσουν σαν έμπνευση και τίποτα δεν πρέπει να μένει αναξιοποίητο».
«Βλέποντας και κάνοντας». Με μεθοδικά, μικρά βήματα, ακούγοντας τις φωνές που λένε «προχώρα», παραμένοντας ευέλικτη και διαμορφώνοντας τις κινήσεις μου ανάλογα με το αποτέλεσμα που έχει η κάθε απόφασή μου.

Αν έπρεπε να ξεχωρίσετε ένα κομμάτι από τις δημιουργίες σας, ποιο θα ήταν και γιατί;
Μια από τις αγαπημένες μου συγγραφείς, η Toni Morrison, έχει πει: Αν υπάρχει ένα βιβλίο που θέλεις να διαβάσεις αλλά δεν έχει γραφτεί ακόμη, τότε πρέπει να το γράψεις εσύ. Έτσι και εγώ, ήθελα να εντάξω στην προσωπική μου συλλογή κοσμημάτων ένα κρεμαστό/charm μάτι, αλλά κάτι που να διαφοροποιείται από το κλασσικό μοτίβο που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, και δημιούργησα το σήμα κατατεθέν της Hermina, το μάτι Kressida που έχει ένα πολύ ιδιαίτερο ύφος. Αυτό λοιπόν είναι και το κόσμημα που ξεχωρίζω.

Hermina

Όπως ο Πέτρος Μάμος, ο δημιουργός της μπύρας που απολαμβάνουμε όλοι σήμερα, αλλά και οι συμπρωταγωνιστές του στη νέα ταινία της ομώνυμης μπύρας, όλοι έχουμε βρεθεί στη ζωή μας ή και θα βρεθούμε μπροστά στην απόφαση να κάνουμε το πρώτο βήμα. Τι θα συμβούλευες κάποιον που έχει δεύτερες αμφιβολίες;
Η συμβουλή μου είναι να τολμήσει να κάνει την αρχή. Σε καθετί νέο ενυπάρχει ρίσκο και ο κίνδυνος του απρόοπτου. Αφότου κάνει την αρχή, να προχωρά με μεθοδικά και μικρά βήματα, να ακούει τις φωνές που λένε «τόλμα», διατηρώντας ευελιξία, πάθος και αίσθηση του χιούμορ- μια σπουδαία και συχνά υποτιμημένη αρετή.

Ποιο το ρίσκο του να ακολουθεί κανείς τα όνειρά του; Άξιζε τελικά το μέχρι τώρα ταξίδι;
Σύμφωνα με τη δική μου ιδιοσυγκρασία, το να ακολουθείς τα όνειρά σου και να κάνεις το πρώτο βήμα δεν είναι ρίσκο, αλλά δώρο και υποχρέωση απέναντι στην εξέλιξή σου στη ζωή. Άξιζε η κάθε στιγμή.

Ποιες αξίες πρεσβεύει το Hermina και τι μένει ακόμα να τολμήσετε;
Αυθεντικότητα, διαχρονικότητα, βιωσιμότητα, αγάπη για την παράδοση και τις ρίζες μας, αλλά και πάθος για καινοτομία και ανοιχτό μυαλό σε νέα concept.

Site ΜΑΜΟΣ
Instagram ΜΑΜΟΣ

 

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice