καλοκαιρινά ψώνια
© Instagram/ @katsika_tinos
Shopping

Πού να κάνετε τις καλοκαιρινές σας αγορές στο νησί

Κatsika στην Τήνο, Aneme στην Κύθνο, Rem στις Σπέτσες και άλλες ωραίες μπουτίκ για το σωστό island shopping

Καλοκαιρινές αγορές στα ελληνικά νησιά: 10 μπουτίκ και concept stores που αξίζει να ψωνίσετε

Ο Αύγουστος είναι στο πικ του και οι διακοπές συνεχίζονται. Όσο και αν έχουμε τιγκάρει τις βαλίτσες μας με τα καλοκαιρινά μας σύνολα, πάντα θα υπάρχει χώρος για κάτι ακόμη. Άλλωστε, ένας λόγος που αγαπάμε λίγο περισσότερο το καλοκαίρι, είναι οι boho -και πάντα σικ- επιλογές. Ο λόγος για αυτούς τους «θησαυρούς» που βρίσκουμε χαζεύοντας τα μαγαζάκια στα σοκάκια του νησιού- γιατί κάποιες αντί για μαγνητάκια και δαχτυλήθρες με λεζάντα “I love Skiathos”, αγοράζουμε για σουβενίρ, καφτάνια, ψάθινα καπέλα και σανδάλια. Παρακάτω θα βρείτε 10 αγαπημένες μας μπουτίκ σε ελληνικά νησιά που αξίζει να επισκεφτείτε.

10 μπουτίκ και concept stores στα ελληνικά νησιά που αξίζει να ψωνίσετε

Cucuca στη Σέριφο

Πέρα από τα ωραία μπαράκια και τις παραλίες, στη Σέριφο θα κάνεις και ενδιαφέρουσες αγορές. Η μπουτίκ Cucuca στο Λιβάδι της Σερίφου είναι γεμάτη με δημιουργίες ελλήνων σχεδιαστών, όπως του Γιώργου Ελευθεριάδη, αλλά και διεθνή brand. Συνδυάστε το look σας με τα ιδιαίτερα χειροποίητα αξεσουάρ που θα βρείτε στο μαγαζί.

Λιβάδι, Σέριφος, 698 975 7929

Aneme στην Κύθνο

Στο γραφικό λιμανάκι της Αγίας Ειρήνης, δίπλα στο φημισμένο εστιατόριο Άριας Γεύσεις, θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον μια boho γωνιά με ethnic χαλιά, γιρλάντες με φωτάκια και καφτάνια να αιωρούνται. Αυτή είναι η artistic boutique Aneme με ρούχα και αξεσουάρ «για ελεύθερες, bold και artistic ψυχές», όπως αναφέρεται στην σελίδα του μαγαζιού στο Instagram. Αναζητήστε brands όπως Vassia Kostara, Nidodileda, Arpyes, Individual και Sun.set.go. Συνδυάστε το καλοκαιρινό σας σύνολο με δερμάτινα αξεσουάρ -φανταστικές ζώνες- με ροκ αισθητική. Εκεί θα συναντήσετε την Άρια και τον Νικόλα, που θα σας δώσουν τις εύστοχες στιλιστικές συμβουλές τους.

Αγ. Ειρήνη, Κύθνος, 694 551 4540

Katsika στην Τήνο

Μία ακόμη μπουτίκ που αξίζει να επισκεφτείτε είναι η Katsika στην Τήνο. Θα μαγευτείτε από τα μεταξωτά φουλάρια της Nathalie Lete και τα ιδιαίτερα καπέλα Lorna Murray που θυμίζουν βεντάλια. Μεταξύ πολλών, θα βρείτε και μια ποικιλία boho ενδυμάτων από Ουκρανούς σχεδιαστές.

Δρόσου 3, Τήνος, 2283 023466

Rem στις Σπέτσες

Στο κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού που κάθε καλοκαίρι δίνει ραντεβού το διεθνές τζετ σετ, θα βρείτε πολλά μαγαζάκια που θα σας κάνουν να αφιερώσετε λίγο παραπάνω χρόνο στα ψώνια σας. Ένα από αυτά είναι το Rem στη Ντάπια, με πολλές stylish ενδυματικές επιλογές και ιδιαίτερα αξεσουάρ -εδώ θα βρείτε τα καλύτερα pouch bags για την παραλία. Όποιο Kashish παρεό και αν έχετε βάλει στο μάτι, αυτή η μπουτίκ θα το έχει. Κοσμήματα με υφάσματα και μακραμέ κεντημένα με ημιπολύτιμους λίθους έχουν την τιμητική τους. Αδύνατο να μη βρεις κάτι να σου αρέσει εκεί μέσα.  

Ντάπια, Σπέτσες, 

Everybody Knows στην Ύδρα

Το κατάστημα Everybody Knows στο λιμάνι της Ύδρας δίπλα στο γνωστό καφέ και σημείο συνάντησης Παπαγάλος είναι ένα lifestyle concept store με μοναδικά κομμάτια από Έλληνες και ξένους σχεδιαστές, καθώς και οίκους μόδας. Στις πιο artsy δημιουργίες συγκαταλέγονται οι πρωτότυπες κεραμικές δημιουργίες από ταλαντούχους εικαστικούς καλλιτέχνες, ιδανική επιλογή για το σπίτι σας- must visit.

Ανωνύμου 1, 180 40, Λιμάνι της Ύδρας, 2298054050

Θ-έρως στη Σκιάθο

Ανεβαίνοντας την Παπαδιαμάντη, τον κεντρικό δρόμο της Σκιάθου, συναντάμε το Θ-έρως. Στη μπουτίκ αυτή ξεχωρίζουν τα boho κοσμήματα Yiyo με τις λεπτομέρειες με τα φτερά, οι bold δημιουργίες Aleema, οι τσάντες Kooreloo και τα χειροποίητα καπέλα Soreno. Αν ο δρόμος σας φέτος το καλοκαίρι σας βγάλει στις Σποράδες, κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και επισκεφτείτε το Θ-έρως, η αλήθεια είναι ότι θα πάθετε έρωτα.  

Παπαδιαμάντη 18, Σκιάθος, 694 589 0202

Mylos στα Κουφονήσια

Έχετε ψωνίσει ποτέ μέσα σε μύλο; Αν όχι, τώρα μπορείτε στα Κουφονήσια. Μέσα σε αυτό το ιδιόμορφο κτίριο, θα βρείτε πολλούς θησαυρούς, όπως κομμάτια Ancient Kallos, Stefania Frangista, Nadia Rapti, Zebras & Libras, milkwhite κ.ά. Iδιαίτερες τσάντες που φοριούνται πολύ από πέρυσι είναι οι Love for Waves. Ρίξτε μια ματιά στα κοσμήματα που έχουν δημιουργηθεί με αγάπη για να αντανακλούν στο μαυρισμένο κορμί μας τον καλοκαιρινό ήλιο. Στα αγαπημένα μας συγκαταλέγονται τα Marivee και τα Hermina Athens.

Άνω Κουφονήσι, 697 869 3413

Αρζαντιέρα στην Κίμωλο, Αίγινα και Σίφνο

Βολτάροντας στην όμορφη χώρα της Κιμώλου, το μάτι σας θα πέσει πάνω σε δύο τιρκουάζ καρέκλες με «χορδές» (όπως τις αποκαλώ εγώ). Εκεί είναι  η Αρζαντιέρα, ένα ψαγμένο μαγαζάκι με πολύ ωραίες επιλογές και υπέροχα κεραμικά. Δύσκολα το προφέρεις, εύκολα σε εντυπωσιάζει. Την μπουτίκ θα βρεις επίσης στην Αίγινα και τη Σίφνο.

Αγορά κάστρο, Κίμωλος, 2287 051588

Αιακού 2, Αίγινα, 2297 500818

Απολλωνία, Σίφνος, 694 517 2977

All We See is the Sea στην Πάρο

Ένα διαφορετικό concept store είναι αυτό της Χριστιάννα Οικονόμου στη κοσμοπολίτικη Νάουσα της Πάρου. Τ-shirts, φούτερ, παρεό, πετσέτες, καπέλα, τσάντες και pouch bags, καθώς και χρηστικά κεραμικά που μας φέρνουν στο μυαλό κάτι από την Ελλάδα του χθες προσαρμοσμένο στο σήμερα και το αύριο. Υπάρχει κάτι καλύτερο από το να «κουβαλάμε» τη χώρα μας πάντα και παντού και μάλιστα με αυτόν τον τόσο καλαίσθητο τρόπο; Προλάβετε τα limited edition Friulane shoes “SEA YOU”.

Επαρχιακή Οδός Νάουσας-Μάρπισσας, 694 743 9422

Παντός Καιρού στα Χανιά Κρήτης

Στο Παντός Καιρού θα βρείτε φανταστικά υφασμάτινα καπέλα, καταπληκτικά σχέδια σε παρεό και πολύ ωραία πορτοφόλια παραλίας ή και τσάντας. Όλα φτιαγμένα στο χέρι από μια τρομερά καλαίσθητη γυναίκα. 

Καπέλο από το μαγαζί Παντός Καιρού στα Χανιά
Καπέλο από το μαγαζί Παντός Καιρού στα Χανιά

Σκούφων 14, Ενετικό Λιμάνι, 2821057037

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice