Ecolife, το ελληνικό, οικολογικό brand που μας βοηθάει να βγάλουμε το πλαστικό από τη ζωή μας

Μοναδικά παγούρια νερού, coffee thermos, μπιμπερό, ανοξείδωτα καλαμάκια και δοχεία φαγητού σε υπέροχα σχέδια

62222-137653.jpg
A.V. Team |

Το ελληνικό brand Ecolife είναι σύμμαχός μας σε μία καθημερινότητα χωρίς πλαστικό

Καλοκαίρι του 2010. Στη μέση ενός παρατεταμένου καύσωνα η Γκέλλυ Κακαβά ( Iδρύτρια της Εcolife) παρατηρεί κάτι που για τους περισσότερους είναι, τότε, μία απλή κι ίσως ανούσια λεπτομέρεια: συνειδητοποιεί ότι στη διάρκεια αυτών των καυτών ημερών αγοράζει πάρα πολλά πλαστικά μπουκάλια νερού και πως ακριβώς το ίδιο κάνουν όλοι οι άνθρωποι γύρω της. Αρχίζει, λοιπόν, να αναρωτιέται: «πού καταλήγει όλο αυτό το πλαστικό; Ποιες είναι οι επιπτώσεις του στο περιβάλλον και την υγεία μας; Μήπως υπάρχει κι άλλη λύση»; Και τότε της έρχεται η ιδέα. Ένα τέλειο (και κυρίως ασφαλές) παγούρι νερού που θα μπορούσε να γεμίζει ξανά και ξανά, χωρίς να επιβαρύνει την υγεία μας, ούτε να καταστρέφει το περιβάλλον μας.

Ecolife

Η Γκέλλυ αρχίζει τα ταξίδια. Επισκέπτεται εκθέσεις στο εξωτερικό, διαβάζει πολλές έρευνες, συγκρίνει υλικά. Και το 2011 δημιουργεί το Brand Ecolife και το πρώτο ελληνικό επαναχρησιμοποιούμενο παγούρι νερού. Το γεγονός ότι πρόκειται για ένα ελληνικό brand και όχι για ένα προϊόν εισαγωγής, καθιστά την τιμή του άκρως ανταγωνιστική, παρότι η ποιότητα του είναι κορυφαία. «Αυτός είναι και ο λόγος της επιτυχίας του brand», λέει η Γκέλλυ και συνεχίζει «όλα τα προϊόντα της Ecolife κατασκευάζονται από ανοξείδωτο ατσάλι. Κι αυτό γιατί το ανοξείδωτο ατσάλι είναι το πιο υγιεινό υλικό για την αποθήκευση τροφίμων και ποτών. Και δεν παθαίνει τίποτα! Μπορείς πραγματικά να το έχεις για πάντα».

Ecolife

Σήμερα, η Ecolife εκτός από παγούρια νερού για μικρούς και μεγάλους κατασκευάζει επίσης coffee thermos, μπιμπερό, ανοξείδωτα καλαμάκια, δοχεία φαγητού και custom made μπουκάλια (σ.σ. σκέψου πόσο μοναδικό είναι ένα παγούρι που γράφει πάνω του το όνομά σου ή ό,τι άλλο επιθυμείς), όλα τους οικολογικά ανοξείδωτα προϊόντα, φτιαγμένα έτσι ώστε να αντέχουν για μία ζωή. Η μεγάλη τους αντοχή σε συνδυασμό με την εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής και τα δεκάδες υπέροχα σχέδια έχουν κάνει τα προϊόντα Ecolife πραγματικά ανάρπαστα, έτσι που πλέον μπορείς να τα βρεις παντού, από βιβλιοπωλεία μέχρι μεγάλες αλυσίδες, και φυσικά στο e-shop της εταιρείας (www.lifegreen.gr).

Ecolife

Αλλά όλα αυτά δεν είναι καν η πιο σημαντική επιτυχία της Ecolife. Ακόμα πιο ουσιαστικό είναι ότι τα προϊόντα της μας βοηθούν να βγάλουμε τελείως το πλαστικό από τη ζωή μας, βοηθώντας όχι μόνο την υγεία μας, αλλά και το περιβάλλον. Αρκεί να σκεφτούμε ότι αν μόνο ένας άνθρωπος σταματούσε να αγοράζει εμφιαλωμένο νερό, θα ανακούφιζε το περιβάλλον από περίπου 200 πλαστικά μπουκάλια τον χρόνο! Κι αυτό είναι μόλις η αρχή…

Life Green, Αγίας Θέκλας 34, Αγία Παρασκευή, 2106083626, www.lifegreen.gr, Fb: Ecolife, Instagram: @ecolifebottles

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice