Αργυρόπουλος: Το μαγαζί για όλα τα DIY

Είδη για σταυροβελονιά, πλέξιμο και ράψιμο για τη χειροποίητη τσάντα ή και τα σανδάλια που θες να φτιάξεις

Αργυρόπουλος: Εκεί που θα βρεις υλικά για χειροτεχνίες

Το ιστορικό κέντρο είναι ο παράδεισος του χειροτέχνη. Στα χιλιάδες δρομάκια που εσύ μπορείς να κρίνεις και ως δαιδαλώδη, υπάρχει ο απόλυτος ειρμός της παλιάς συντεχνιακής αγοράς, όπως μας την έμαθαν τα παζάρια της Ανατολής: όλες οι κλωστές μαζί, όλα τα κουμπιά αλλού, όλα τα νήματα παρέα, αλλού τα χαρτιά περιτυλίγματος και αλλού οι κορδέλες. Τα μικρά μαγαζάκια που κατάφεραν να κάνουν το παρελθόν παρόν, είναι φωλιές που κρύβουν θησαυρούς. Έχουν βέβαια και τα δικά τους ήθη, τα οποία μπορεί και να ταράξουν το νευρικό σύστημα του μοντέρνου καταναλωτή, που έχει μάθει να έχει μπροστά του όλο το εμπόρευμα, σαν σε οθόνη, να μην τον ζαλίζει κανένας υπάλληλος, να βλέπει, να παίρνει, να πηγαίνει στο ταμείο. Στο παλαιού τύπου εμπόριο οφείλεις να περιμένεις να εξυπηρετηθούν πενήντα κυρίες πριν από σένα, πρέπει να σου ανοίξουν κουτιά αόρατα στα μάτια σου, να στριμώχνεσαι επικίνδυνα σε λιγοστά τετραγωνικά κι αυτό το «πλιζ κατεβάστε μου από το πιο ψηλό ράφι αυτό, όχι αυτό, το δίπλα, όχι το δίπλα το πλάι από το δίπλα» –δεν είναι κάτι που έχεις πάντα χρόνο να το διαχειριστείς.

Χειροτεχνίες

Ο Αργυρόπουλος, στο κομβικό τρίγωνο απέναντι από το Booze και τη Σχεδία, είναι όλη η χαρά, το άρωμα και η γεύση του παλιού εμπορικού αλλά σε καινούργιο. Ευάερο, ευήλιο και δεόντως απλόχωρο, το αγκαλιάζεις όλο με ένα βλέμμα. Ξέρεις με το καλημέρα κατά πού ορίζεται η γωνιά σου, ανάλογα με το τι πιάνουν τα χεράκια σου. Προσωπικά, ως κεντήστρα, το αγάπησα γιατί έχει το περιστρεφόμενο δειγματολόγιο με όλη την παλέτα των μουλινέ– κάτιπου σημαίνει ότι διαλέγω μόνη μου το χρώμα που θέλω έχοντας όλη την πανώρια γκάμα ζωντανή μπροστά μου, χωρίς να πρέπει να αφεθώ στα χέρια της πωλήτριας που με μαθηματική ακρίβεια θα μου δώσει τον λάθος τόνο γαλάζιου. Ό,τι χρειάζεται η κοπτική, η ραπτική, η κεντητική, η διακοσμητική, το πλεκτό, τρέσες, κορδέλες, κουμπιά, φούντες και σιρίτια, φόδρες και εργαλεία, όλα εδώ θα τα βρεις, σε μεγίστη ποικιλία μπροστά σου, να τα αγγίξεις, να τα νιώσεις, να πείτε και δυο κουβέντες πριν αποφασίσεις. Ταυτόχρονα, αν στέρεψες από ιδέες, εδώ θα βρεις πολλές και φαεινές. Βάσεις για κάθε λογής τσαντάκι, κλατς και τσαντικό, πάτοι για σανδάλια, ιδέες για πατρόν – ναι, εδώ υπάρχει τεράστια ποικιλία από πατρόν Burda και ένα ήσυχο καθιστικούλι να τα μελετήσεις, αν αναζητάς το ιδανικό μοντέλο για ένα φόρεμα κοκτέιλ ή ένα ταγιεράκι.

Χειροτεχνίες

Στα συν, η ποικιλία από μαλλιά DMC, που δύσκολα βρίσκεις αλλού: μαλακά σαν χάδι, ποιότης αρίστη, χρώματα γαλλικού chic και μια ποικιλία από μελανζέ που τύφλα να’χει ο Missoni. Αγαπημένος μου προορισμός, τα πανέρια με τις ευκαιρίες στην είσοδο. Αγοράζεις σε τιμές του «πουθενά αλλού» ό,τι βρεις και μη νοιάζεσαι, θα’ρθει η ώρα που θα το χρειαστείς. Το μοναδικό σούπερ μάρκετ για προκομένες, σου προσφέρει επίσης τιμές φθηνότερες από τα υπόλοιπα μικρά εμπορικά, ταχύτητα και σωστή εξυπηρέτηση από τις κοπέλες που εξειδικεύονται σε κάθε τομέα και πολύ θα χαρούν να δώσουν λύση στον κάθε κόμπο που θα συναντήσεις στο υπέροχο, χειροποίητο έργο σου.

Χειροτεχνίες

Αργυρόπουλος, Κολοκοτρώνη 58-60, 2103226007

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice