Είσαι και εσύ sneaker lover; To No1 φεστιβάλ έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Στο Sneakerness, θα βρεις νέες κυκλοφορίες, limited edition μοντέλα και σπάνια κομμάτια

Το Sneakerness Athens θα πραγματοποιηθεί στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι στις 11-13 Οκτωβρίου

Από τα γήπεδα και τα γυμναστήρια, κάποια βγήκαν στους δρόμους των πόλεων και άλλα ανέβηκαν στην πασαρέλα των μεγαλύτερων οίκων μόδας. Τα sneakers έχουν αδιαμφισβήτητα αφήσει το στίγμα τους ως πολιτιστικά προϊόντα και σύμβολα της εποχής μας, αποκτώντας –και όχι άδικα- φανατικό κοινό. Converse, Adidas και Nike, είναι τα σημαντικότερα brands που έχουν διαμορφώσει την εξέλιξη του sneaker από σπορ παπούτσι, σε αντικείμενο του στιλ.

Η ιστορία έχει ως εξής: Το 1918, ο μπασκετμπολίστας του NBA, Chuck Taylor, ξεκίνησε να φορά τα Converse All Star και μέχρι και το 1990, η εταιρία προμήθευε με παπούτσια όλους τους παίκτες του NBA. Πώς όμως έγιναν mainstream και εκτός γηπέδου; Από τη δεκαετία του 1950 και μετά, όλοι οι σταρ άρχισαν να φορούν All Star. Το αποκορύφωμα ήταν με τον Kurt Cobain και τους Nirvana, που τα έκαναν σήμα κατατεθέν ολόκληρης της υποκουλτούρας που ανήκαν.Και κάπως έτσι οι πωλήσεις εκτοξευτήκαν. Μπαίνοντας στις δεκαετίες του 2000 και 2010, είδαμε να φοριούνται πλέον από όλους: από τον Harry Potter, την Christian Stewart μέχρι τη Michelle Obama. Αντίστοιχo buzz έκαναν τα adidas και τα Nike. Τα adidas Samba έγιναν σύμβολο του «football casual» και από τη δεκαετία του 70 και του ‘80, δίπλα στα adidas Gazelle, κατέκτησαν τους δρόμους της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ αυτό που έκανε τα sneakers βιομηχανία με τζίρο πολλών δισεκατομμύρια ευρώ παγκοσμίως, είναι τα Nike Air που διαφήμισε σε ολόκληρο τον πλανήτη ο Μάικλ Τζόρνταν.

Ο Μαίκλ Τζόρτζαν φορώντας τα Nike Air σε αγώνα μπάσκετ © Photo by Focus on Sport via Getty Images

Ο κινηματογράφος, έπαιξε κι αυτός με τη σειρά του τον ρόλο του. Είδαμε τα Nike Cortez του Τομ Χανκς στο Forrest Gump, τα Onitsuka Tiger Mexico 66 της Uma Thurman στο πρώτο Kill Bill του Tarantino, τα Adidas Samba Super του Ewan Mac Gregory στο Trainspotting, τα Reebok Alien Stompers της Sigourney Weaver ως Ellen Riple στο Alien.

Τα Onitsuka Tiger Mexico 66 της Uma Thurman στο πρώτο Kill Bill του Tarantino © Photo by David Livingston/Getty Images

Sneakerness Athens στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι στις 11-13 Οκτωβρίου

Συμπέρασμα; Λατρεύουμε τα sneakers και το έχει δείξει η ιστορία. Αποδίδοντας φόρο τιμής, λοιπόν, στο πιο διάσημο στυλ παπουτσιού όλων των εποχών, αυτό το ΣΚ, το πρόγραμμα έχει Sneakerness. To No1 φεστιβάλ sneakers έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και εμείς δίνουμε το ραντεβού μας στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου, σε ένα τριήμερο αφιερωμένο στην αυθεντική κουλτούρα των sneakers και του streetwear. Το Sneakerness είναι  μια ξεχωριστή γιορτή μόδας, τέχνης και μουσικής, που πραγματοποιείται για πάνω από δέκα χρόνια στις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης: Ζυρίχη, Ρότερνταμ, Άμστερνταμ, Μιλάνο. Σκέψου μία μεγάλη φιέστα στο ναό των sneakers. Είσαι μέσα;

Τι θα βρούμε στο Sneakerness Athens

Σε έναν χώρο πάνω από 4000τ.μ., θα βρεθούν τα κορυφαία διεθνή sneaker brands, όπως η adidas και επιλεγμένα ελληνικά streetwear labels το οποίο σημαίνει τρία πράγματα: νέες κυκλοφορίες, όπως η  νέα σειρά του Καναδέζου super star του NBA, Shai Gilgeous-Alexander από την Converse, limited edition μοντέλα και σπάνια κομμάτια. Εμείς με τη σειρά μας θα έχουμε την ευκαιρία να τα δούμε, να τα θαυμάσουμε, να τα δοκιμάσουμε και γιατί όχι να τα αγοράσουμε.

To fun part συνεχίζεται. Κορυφαίοι Έλληνες και διεθνείς “sneakerheads” θα διαμορφώσουν το πρόγραμμα του Sneakerness Zone, με συζητήσεις, battles και παρουσιάσεις exclusive προϊόντων, ενώ θα γνωρίσουμε διεθνείς συλλέκτες και resellers. Θα είναι εκεί και το viral sneaker icon, ο 78χρονος Γερμανός fashion guru, Gramps. Σίγουρα τον έχεις πετύχει TikTok να λανσάρει κάποιες πολύ ιδιαίτερες στιλιστικές επιλογές.

Επίσης, θα παρακολουθήσουμε ζωντανά το Custom Bespoke Shoe Designing από τη Sneakerschool της Ολλανδίας, καθώς και τα Sneaker Battles & Drops από το OG Market- δίνονται δώρα ζευγάρια sneakers (!), το Sneakerdom και τον Φώτη Κουρούπη. Το stage και το Creative Lounge της Τhe Athlete’s Foot, impact partner του φεστιβάλ, θα φιλοξενήσει workshops και challenges χορού από την ομάδα Follow The Waack και το GΕΤ ΑP Studio.

Θα υπάρχει και DIY section, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε τα αγαπημένα μας καπέλα και sneakers της Lacoste, παίρνοντας μέρος στο customization workshop του street artist Yiakou. Στα highlights, είναι ακόμη και το Τhat Gorilla Brand που παρουσιάζει τον διεθνώς αναγνωρισμένο sneaker expert KishKash από το Λονδίνο ο οποίος θα αναλάβει τα decks του Sneakerness με ένα ξεχωριστό DJ set. 

Η καρδιά του Αμαξοστασίου θα χτυπά και τις τρεις ημέρες “μπασκετικά” καθώς το ειδικά διαμορφωμένο Sneakerness Basket Court by ΔΕΗ θα φιλοξενήσει 3Χ3 Τournament- και με πολλές άλλες δράσεις.

Αλλά επειδή το σωστό street look, ζητάει και μία συνολική athleisure εμφάνιση, στο Sneakerness Athhens θα είναι εκεί και το Marketplace, όπου σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπορούμε να ανακαλύψουμε και να αγοράσουμε ρούχα και αξεσουάρ από 30 καταξιωμένα και ανερχόμενα ελληνικά streetwear brands που αφήνουν το δικό τους στίγμα στη μόδα και δημιουργούν δικές τους τάσεις.

Δώρα, δώρα και πάλι δώρα

Άκουσες κάτι για giveaway; Καλά άκουσες! Στο φεστιβάλ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να λάβει μέρος σε giveaways, διαγωνισμούς και fun activations όπως το Κυνήγι Θησαυρού από τη Sprite για να κερδίσει πολλές δωροεπιταγές και το Pacman Tournament από τη My Arcade. Παρούσα θα είναι και η Crep Protect με τον εμβληματικό θρόνο της και τις δωρεάν υπηρεσίες καθαρισμού sneakers αλλά και τη ψηφοφορία Crop Or Flop και τα Sneaker Olympics με πολλά βραβεία για το κοινό.

Φυσικά όπως κάθε γιορτή, δε μπορεί να λείπει η καλή μουσική, το καλό ποτό και το ακόμη καλύτερο φαγητό. Καλλιτέχνες της hip hop και rap σκηνής, κοκτέιλ, mocktails, γρανίτες, burgers, hotdogs, τηγανητό κοτόπουλο, Belgian fries. Αυτά και άλλα πολλά.

Extra info: Stay tuned για τη δημοπρασία 10 exclusive προϊόντων!

Αγόρασε το εισιτήριό σου εδώ.