Γιατί φεύγουμε από τα μαγαζιά με το λάθος ρούχο
© Unsplash
Shopping

Το κόλπο που μας κάνει να ψωνίζουμε το ακατάλληλο ρούχο

Δεν έχει να κάνει μόνο με το μέγεθος ή τη σούπερ τιμή που το πετύχαμε στις εκπτώσεις

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Έχει τύχει σε όλους, τουλάχιστον μια φορά στην ενήλικη αγοραστική τους ζωή: να φύγουν από ένα κατάστημα με το λάθος ρούχο. Το πρόβλημα δεν ήταν ακριβώς με το μέγεθος ή την τιμή. Το πρόβλημα ήταν ότι αυτό το συγκεκριμένο ρούχο στο κατάστημα έδειχνε τέλειο επάνω μας. Το προβάραμε μπροστά στον καθρέφτη και έδειχνε υπέροχο.

Ωστόσο, όταν φτάσαμε στο σπίτι, το ίδιο ρούχο μπροστά στον δικό μας καθρέφτη, έδειχνε, αν όχι κακό, τουλάχιστον σίγουρα κάτι άλλο από αυτή την τελειότητα που αντικρίσαμε στον καθρέφτη του καταστήματος. Τελικά, τι κάναμε λάθος και καταλήξαμε με ένα φόρεμα, μία μπλούζα, ένα παντελόνι που δεν μας κολακεύει ακριβώς και που θα καταλήξει στη δική μας προσωπική «χωματερή» ρούχων που μπορεί και να μη βάλουμε ποτέ;

Στον καθρέφτη φαίνεται καλύτερο το ρούχο; Ε, να ένα μικρό τρικ της αγοράς
© Unsplash

Οι καθρέφτες του καταστήματος! Δηλαδή; Την επόμενη φορά που θα σας ξετρελάνει ένα ρούχο και θα το προβάρετε μπροστά στον καθρέφτη του μαγαζιού, σιγουρευτείτε ότι αυτός ο καθρέφτης δεν είναι... επικλινής. Δεν γέρνει λίγο προς τα πίσω. Αυτό το μικρό κόλπο δείχνει τη σιλουέτα μας πιο μακρόστενη, πιο κομψή και το ρούχο ένα όνειρο πάνω μας: είναι σα να μας φωτογραφίζει κάποιος από κάτω προς τα πάνω, με αποτέλεσμα να δείχνουμε πιο ψηλές ή ψηλοί, πιο αδυνατισμένες /-οι με αποτέλεσμα να μας «πείθει» για την αγορά πολύ πιο εύκολα. Είναι ένα αθώο τρικ, το οποίο όμως μας αφήνει πίσω με ένα ρούχο το οποίο δεν μας ταιριάζει –τελικά- και τόσο πολύ!

Οπότε, την επόμενη φορά, σε εκπτωτική περίοδο ή όχι, σιγουρευτείτε ότι αυτό που βλέπετε, είναι αυτό που πραγματικά είστε και τσεκάρετε ξανά τα μεγέθη και το τελικό αποτέλεσμα. Και καλά ψώνια!

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice