Η Ειρήνη, η Ema και οι σκυλολιχουδιές
Η Ειρήνη, η Ema και οι σκυλολιχουδιές ©Ema's House
Lifestyle

Ema’s House: Η Ειρήνη Ιγνατιάδου μαγειρεύει υγιεινές λιχουδιές για σκύλους στη Θεσσαλονίκη

Η Ειρήνη Ιγνατιάδου, oι τούρτες φυστικοβούτυρο, τα pupcakes, τα cupcakes, οι λιχουδιές με μοσχάρι, κοτόπουλο και μπέικον ειδικές για σκύλους

Ema’s House: Η Ειρήνη Ιγνατιάδου δημιουργεί υποαλλεργικές, φρέσκιες και υγιεινές λιχουδιές για σκύλους στη Θεσσαλονίκη

Tούρτα φυστικοβούτυρο, cupcake, λιχουδιές με μοσχάρι, κοτόπουλο και μπέικον, τραγανές λιχουδιές με παντζάρι, και νάτσος, όχι δεν είναι για εσάς φίλοι μου –κάτω τα χέρια σας παρακαλώ, μην τα λιγουρεύεστε είναι καλοκαίρι- αλλά για τους σκυλίσιους φίλους. Όλα ξεκίνησαν όταν μπήκε στη ζωή της Ειρήνης και της Μαρίας Ιγνατιάδου, η μικρή Σκιαθίτισσα Έμα που σήμερα αποτελεί έμπνευση για κάθε υγιεινή σκυλολιχουδιά που φτιάχνουν στην Θεσσαλονίκη. Εκεί τις γνώρισα και εγώ σε μια βόλτα στην Νέα Παραλία, η 4χρονη ημίαιμη σήμερα Έμα κοντά στην σκυλομαμά της να κουνάει χαρούμενα την ουρά της αποζητώντας χάδια και πάντα πρόθυμη να σε γεμίσει με φιλιά και τρίχες. Δεν μπορείς να μην την πλησιάσεις, της αρέσει να εξερευνά νέα μέρη, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα δάση και την θάλασσα αλλά το νερό αν και νησιώτισσα δεν το προτιμά, να τα λέμε κι αυτά. Η σκυλομαμά Ειρήνη μας διηγείται την ιστορία πίσω από τις γευστικές και υγιεινές λιχουδιές σκύλων που φτάνουν σήμερα σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό σε χώρες όπως το Βέλγιο, η Ελβετία και Σουηδία.

H Ειρήνη Ιγνατιάδου και η Εma
© Ema's House

Η ιστορία της Έμας, της σκυλίτσας από τη Σκιάθο

«Η αδερφή μου, η Μαρία, είναι ο λόγος που πήραμε την Έμα εξαρχής. Το όνομα της Έμας είναι από τα αρχικά των δικών μας ονομάτων (Ε-ιρήνη/Μα-ρία), γι’ αυτό και γράφεται με ένα “μ” και όχι με δυο. Τη βρήκαμε με την αδερφή μου στη Σκιάθο όταν ήταν λίγων μηνών και την φέραμε μαζί μας στη Θεσσαλονίκη. Παρατηρήσαμε από νωρίς στην εκπαίδευσή της πώς την ενοχλούν πολλές απο τις λιχουδιές εμπορίου που της δίναμε. Έτσι, μετά απο συνεννόηση με τον κτηνίατρό μας, ξεκινήσαμε να της φτιάχνουμε φρέσκα σνακ στο σπίτι. Με τον καιρό αρχίσαμε να μοιράζουμε λιχουδιές σε φίλους και γνωστούς, μέχρι που πήραμε απόφαση να το κάνουμε επαγγελματικά, μιας και δεν υπήρχε αντίστοιχη επιχείρηση στην Θεσσαλονίκη. Από το 2019 ο στόχος μας είναι να φτιάχνουμε φρέσκιες λιχουδιές, χαμηλές θερμιδικά και υποαλλεργικές, για να είναι κατάλληλες για όλα τα σκυλάκια».

Η Ειρήνη έχει σπουδάσει Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων αλλά και Επικοινωνία και Διαφήμιση. Όλα αυτά είναι σίγουρα μακριά από την μαγειρική, όμως την έχουν βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στο στήσιμο της επιχείρησης και στην εξυπηρέτηση πελατών όπως λέει. Όσον αφορά στο μαγειρικό κομμάτι κάνει σεμινάρια διατροφολογίας ζώων και συμβουλεύεται πάντα τον κτηνίατρό της Έμας πριν την ολοκλήρωση μιας συνταγής.


Η Έμα και η Ειρήνη παραδίνουν οι ίδιες τις κατ’ οίκον παραγγελίες της Θεσσαλονίκης και η αντίδρασή των σκυλάκων είναι πάντα υπέροχη. «Βουτάνε τη μουσούδα τους στη σακούλα με τις λιχουδιές και χοροπηδάνε από χαρά. Όσο για τις παραγγελίες που γίνονται από την υπόλοιπη Ελλάδα, παίρνουμε συνέχεια βίντεο και φωτογραφίες από αφοσιωμένα πρόσωπα που περιμένουν να πάρουν λιχουδιά. Η ικανοποίηση των σκυλογονιών έρχεται συχνά και από τη δική τους εμπειρία, καθώς δοκιμάζουν και οι ίδιοι τις λιχουδιές μας  αφού περιέχουν μόνο υλικά που έχουμε όλοι στο ψυγείο μας και είναι 100%  χωρίς συντηρητικά». Σημαντικό είναι ακόμη, ότι η επιχείρηση έχει βραβευτεί από τα Greek Awards με το πιστοποιητικό ικανοποίησης πελατών με βαθμολογία 9.3/10, βασισμένη στις ηλεκτρονικές κριτικές.

Ema’s House: Ποιες λιχουδιές μπορεί να βρει κανείς 

Λιχουδιές εκπαίδευσης και επιβράβευσης, διαθέσιμες για όλη την Ελλάδα, και cupcake και τούρτες, εντός Θεσσαλονίκης είναι μόνο μερικά από όσα θα μπορέσει να παραγγείλει κάποιος από τα social media της επιχείρησης. «Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά φρέσκα φρούτα, λαχανικά και κρέας, κατάλληλα για κατανάλωση και από ανθρώπους. Μερικές αγαπημένες συνταγές είναι η τούρτα με μύρτιλα, τα cupcake παντζάρι και οι λιχουδιές μπανάνα. Επίσης, πολλές εποχιακές λιχουδιές που δεν θα βρείτε στον κατάλογό μας καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, και βασίζονται συνήθως σε φρούτα και λαχανικά εποχής. Μας αρέσει να παίρνουμε ιδέες από αντίστοιχες επιχειρήσεις του εξωτερικού και συμβουλευόμαστε συχνά τους ίδιους τους πελάτες μας και τις ανάγκες που έχει η καθημερινότητα του σκύλου τους».


«Συμβουλεύουμε τους πελάτες μας να είναι προσεκτικοί με τις ποσότητες λιχουδιών που δίνουν σε καθημερινή βάση στον σκύλο τους, ειδικά στα στειρωμένα σκυλάκια που παίρνουν πιο εύκολα βάρος. Η ποσότητα που προτείνουν συνήθως οι κτηνίατροι είναι το 10% της ημερήσιας τροφής τους, η οποία υπολογίζεται με βάση το βάρος κάθε σκύλου. Εννοείται πως κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και προτείνουμε να μιλήσουν με τον κτηνίατρο τους για περισσότερες λεπτομέρειες».

Η μόδα στις σκυλολιχουδιές- Τα σκυλίσια πάρτι

«Αυτά που αγαπάνε πολύ οι σκυλογονείς είναι οι λιχουδιές εκπαίδευσης, με σχήμα κοκαλάκια ή πατουσάκια. Είναι μικρά σε μέγεθος, βολικά για τη βόλτα και πολύ θρεπτικά, καθώς περιέχουν μοσχάρι ή κοτόπουλο από τον κρεοπώλη της γειτονιάς μας. Επιλέγουμε φρέσκια πρωτεΐνη και όχι σκόνη ή υποκατάστατα, για να είναι όσο το δυνατόν πιο θρεπτικά για τον σκύλο ενώ όλο και περισσότερο οι τούρτες και τα cupcake ειδικά για γενέθλια και πάρτι σκύλων γίνονται μόδα σιγά σιγά.  Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει σκύλος που να μην έφαγε κάποια από τις λιχουδιές μας και χαιρόμαστε πολύ γι’ αυτό. Πολλοί σταθεροί πελάτες μας αναφέρουν ότι έχουν εξαλειφτεί οποιεσδήποτε ενοχλήσεις στο στομάχι και είναι αρκετοί αυτοί που απευθύνονται σε μας για να κάνουν ειδική παραγγελία, βασισμένη σε τροφικές αλλεργίες. Λόγω των αλλεργιών της Έμας (σε καρότο και κοτόπουλο), καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η επιλογή τροφής και λιχουδιών για έναν σκυλογονιό και προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε».

Η προετοιμασία ωστόσο, περιλαμβάνει ότι και ένα παιδικό πάρτι. Τούρτα, σνακ για κέρασμα, δώρα, μπαλόνια, γιρλάντες και κόσμο γύρω από το τραπέζι για να τραγουδήσει στον εορτάζοντα με τις τούρτες να ετοιμάζονται την ίδια μέρα. Τα cupcake και οι λιχουδιές είναι συχνή επιλογή για πάρτυ με καλεσμένους άλλους σκύλους.


Σκυλίσιες ιστορίες από την Θεσσαλονίκη

«Αγαπάμε όλους τους τετράποδους πελάτες μας, οι οποίοι μας γεμίζουν ενέργεια κάθε φορά που τους συναντάμε από κοντά ή βλέπουμε τα βίντεο που μας στέλνουν οι σκυλογονείς τους. Ιδιαίτερη αδυναμία έχουμε σε έναν σκυλάκο, τον Όσαρ, ο οποίος υιοθετήθηκε σε ηλικία 5 ετών και είχε κακοποιηθεί στο παρελθόν. Τον γνωρίσαμε πολύ φοβισμένο, όταν του πήραν τις πρώτες λιχουδιές για εκπαίδευση. Σχεδόν ένα χρόνο μετά ο Όσκαρ είναι από τους αγαπημένους μας πελάτες, περιμένει να μας αγκαλιάσει στην πόρτα και η παράδοσή στο σπίτι του διαρκεί τουλάχιστον μισή ώρα, μιας και καταλήγουμε να παίζουμε και να κυλιόμαστε όλοι μαζί στο πάτωμα. Ιδιοκτήτες όπως η μαμά του Όσκαρ μας δείχνουν πως ποτέ δεν είναι αργά για μια δεύτερη ευκαιρία για καλύτερη ζωή ενός σκύλου, όταν υπάρχει αγάπη και όρεξη».


Εθνική ημέρα σκυλομπισκότων

«Η Εθνική Ημέρα Σκυλομπισκότων είναι στις 23 Φεβρουαρίου και είναι η μέρα που επιτρέπεται να δώσουμε λίγες λιχουδιές παραπάνω στον σκύλο μας, χωρίς τύψεις. Συνήθως, οι πελάτες μας εκείνη τη μέρα ψάχνουν κάποια νέα γεύση που να μην έχουν δοκιμάσει ακόμη και τους βοηθάμε να διαλέξουν με βάση τα αγαπημένα φαγητά του σκύλου τους έως εκείνη τη στιγμή».

Kαι καταλήγει: «Σύντομα θα κυκλοφορήσει νέα γεύση λιχουδιών με superfoods για σκύλους, με έμφαση στο υγιές και δυνατό τρίχωμα. Η Έμα, ως επίσημος γευσιγνώστης του εργαστηρίου, έχει ήδη εγκρίνει τη συνταγή και τώρα μένει να το δοκιμάσουν και οι υπόλοιποι φίλοι μας. Αναμένεται και το e-shop μας που θα είναι άμεσα έτοιμο και θα υπάρξει ειδικό πακέτο γενεθλίων, για να κάνουμε τη ζωή των σκυλογονέων ακόμη πιο εύκολη. Ορισμένα από τα προϊόντα μας, επίσης, θα είναι σύντομα διαθέσιμα σε petshop πανελλαδικά, για να μπορούν να τις προμηθεύονται πιο εύκολα οι σκυλογονείς».

Θα τους βρείτε στα social media και στο φυσικό τους κατάστημα: Θωμά Χατζίκου 21, Μενεμένη, Θεσσαλονίκη, 2311828400

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice