Η σύγχρονη «Ραπουνζέλ» ζει στην Ουκρανία
Η σύγχρονη «Ραπουνζέλ» ζει στην Ουκρανία/ @alenuwka_longhair/Instagram

Σαν παραμύθι: Πού ζει η σύγχρονη Ραπουνζέλ - Έχει 1,8 μέτρα μαλλιά

Πώς τα περιποιείται - Το προφίλ που διατηρεί στο Instagram
  • A-
  • A+
Η Ραπουνζέλ του 21ου αιώνα υπάρχει και ζει στην Οδησσό της Ουκρανίας.

Τη φωνάζουν «αληθινή Ραπουνζέλ» και όχι τυχαία. Ο λόγος για την Αλένα Κραβτσένκο (Alena Kravchenko) από την Οδησσό της Ουκρανίας. Το μήκος των μαλλιών της φθάνει τα 1,8 μέτρα. Η 34χρονη Αλένα θυμίζει τον μύθο της ηρωίδας του παραμυθιού των αδελφών Γκριμ, που άφηνε τα μαλλιά της ελεύθερα από το παράθυρο του πύργου της για να σκαρφαλώσει ο πρίγκιπας.

Τα πάντα ξεκίνησαν σε ηλικία 5 ετών. Με παρότρυνση της μητέρας της άρχισε να αφήνει μακριά τα μαλλιά της. «Από τότε που ήμουν πολύ μικρή, η μητέρα μου, μού ενστάλαξε μια αγάπη για τα μακριά μαλλιά. Για μένα, η αληθινή ομορφιά έγκειται στη φυσικότητα, και για αυτόν τον λόγο τα μαλλιά μου είναι τόσο μακριά, είναι η εκδήλωση του εσωτερικού κόσμου μου, μέρος του εαυτού μου και της ψυχής μου» τόνισε στη βρετανική εφημερίδα «The Sun».

«Η αγάπη μου για την κοτσίδα μου είναι τόσο δυνατή που ούτε για ένα δευτερόλεπτο σε όλη τη ζωή μου δεν σκέφτηκα να κόψω τα μαλλιά μου. Δεν μπορώ να δω, ούτε να φανταστώ τον εαυτό μου με κοντά μαλλιά ή βαμμένα με διαφορετικό χρώμα» πρόσθεσε.

Συχνά δέχεται προτάσεις για γάμο από άνδρες απ' όλον τον κόσμο. Εκείνη, όμως, γελά και προσπερνά.

«Πολλοί θαυμάζουν τα μαλλιά μου, θέλουν να συναντηθούμε, να ταξιδέψουμε, με καλούν να επισκεφτώ τη χώρα τους, προσφέρουν το χέρι τους και την καρδιά τους. Μπορώ ευγενικά να το αρνηθώ, γελώντας, και συχνά δεν απαντώ σε μηνύματα για να μη δώσω ελπίδες» εκμυστηρεύεται. Ακόμη πιο συχνά, άγνωστοι τη σταματούν στον δρόμο λόγω των μαλλιών της και κάποιοι έχουν ασυνήθιστα αιτήματα: «Όταν βλέπουν το μάκρος των μαλλιών μου, δεν μπορούν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους. Είναι όμορφο. Πολλοί πλησιάζουν και λένε πόσο ασυνήθιστο και όμορφο είναι στις μέρες μας. Τα πιο ασυνήθιστα σχόλια είναι που ζητούν να μυρίσουν τα μαλλιά μου» λέει η Αλένα.

Για να διατηρήσει υγιή την πλούσια χαίτη της, η Αλένα κόβει δύο φορές τον χρόνο τις άκρες -15 εκατοστά- και συχνά βουρτσίζει τις μπούκλες της. Δίνει λεπτομέρειες: «Λούζω τα μαλλιά μου δύο φορές την εβδομάδα, η διαδικασία κρατάει περίπου μία ώρα, δεδομένης της προετοιμασίας πριν το λούσιμο και της φροντίδας αμέσως μετά. Χτενίζω τα μαλλιά μου τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, συχνά τα κάνω κοτσίδα ή κότσο».

Αν και είναι υπερήφανη για τα «παραμυθένια» μαλλιά της, η Αλένα εξομολογήθηκε ότι συχνά μπερδεύεται άθελά της με αυτά: «Το μόνο πρόβλημα στο να έχεις λυτά τα μαλλιά σου είναι να τα πατήσεις άθελά σου. Δεν ταλαιπωρούμαι σωματικά, δεδομένου ότι η κοτσίδα μεγάλωνε μαζί μου, σε όλη τη ζωή μου. Κατά συνέπεια, το σώμα μου είναι συνηθισμένο σε αυτήν» σχολιάζει.

Επιμένει, ωστόσο, ότι το μυστικό για μια μακριά χαίτη είναι να έχεις εμπιστοσύνη: «Το βασικό μυστικό για μακριά όμορφα μαλλιά είναι η μεγάλη επιθυμία να έχεις αυτήν την ομορφιά. Δεν πρέπει να την αμφισβητείς ούτε για ένα λεπτό».

Δεν μπορεί να φανταστεί διαφορετική τη ζωή της: «Τα πιο σημαντικά "συν" του μάκρους των μαλλιών μου είναι ότι ξεχωρίζω από τις συνηθισμένες γυναίκες, έχω τη δική μου προσωπικότητα και πρωτοτυπία».

Στον λογαριασμό της στο Instagram, οι λάτρεις των μακριών μαλλιών μπορούν να παρακολουθούν το ταξίδι της χαίτης της «Ραπουνζέλ» του 21ου αιώνα.

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χαίτη είναι το trend του 2020 που κανένας μας δεν πρόβλεψε
Back to top