Αρμάνι κορωνοϊός
Ο Τζόρτζιο Αρμάνι © EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Ο Αρμάνι δίνει 1,2 εκατ. ευρώ για τον κορωνοϊό

Τα δωρίζει σε τέσσερα νοσοκομεία και στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας
  • A-
  • A+
Με τον κορωνοϊό να βρίσκεται σε έξαρση στην Ιταλία, ο Τζόρτζιο Αρμάνι αποφάσισε να δωρίσει 1,2 εκατ. ευρώ για την καταπολέμησή του.

Ο κορωνοϊός δεν άφησε ασυγκίνητο τον Τζόρτζιο Αρμάνι. Ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής μόδας αποφάσισε να δωρίσει το υπέρογκο ποσό των 1,2 εκατ. ευρώ σε τέσσερα νοσοκομεία και στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, προκειμένου να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Όπως γνωστοποίησε η εκπρόσωπος επικοινωνίας του οίκου-κολοσσού, τα χρήματα θα δοθούν σε τρία νοσοκομεία του Μιλάνου και ένα της Ρώμης. Να σημειωθεί πως ο όμιλος σημείωσε κέρδη 2,1 δις ευρώ για το 2019.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων στον όμιλο που εδρεύει στο Μιλάνο εργάζονται από το σπίτι και οι μονάδες παραγωγής λειτουργούν με όσο το δυνατόν λιγότερους εργαζόμενους, τόνισε η εκπρόσωπος.

Στην Ιταλία, η κατάσταση με τον κορωνοϊό έχει ξεφύγει κάθε ελέγχου αφού μέσα σε δύο εβδομάδες καταγράφηκαν 463 θάνατοι και αριθμός ρεκόρ κρουσμάτων, καθώς 9.172 άνθρωποι έχουν νοσήσει από τον ιό και το σύστημα υγείας έχει φθάσει στα όριά του. 

Ο Αντόνιο Πεζέντι, επικεφαλής της μονάδας αντιμετώπισης κρίσεων στη Λομβαρδία δήλωσε ότι το σύστημα υγείας είναι «ένα βήμα πριν από την κατάρρευση» καθώς οι θάλαμοι εντατικοί θεραπείας είναι πλήρεις και δεν μπορεί να γίνει εισαγωγή ασθενών.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Forbes: Ριάνα, Μπιγιόνσε και Σουίφτ στις 100 πιο ισχυρές γυναίκες της ψυχαγωγίας
Forbes: Ριάνα, Μπιγιόνσε και Σουίφτ στις 100 πιο ισχυρές γυναίκες
Back to top