Μισέλ Ομπάμα
Μισέλ Ομπάμα © EPA/Martin Sylvest
LOOK

Μισέλ Ομπάμα για την εμμηνόπαυση: Είχα έναν κλίβανο μέσα μου

Η πρώην πρώτη κυρία «σπάει» τα ταμπού

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Για την εμμηνόπαυση και τον τρόπο που εκείνη την βίωσε μίλησε η Μισέλ Ομπάμα και έστειλε το δικό της μήνυμα στις γυναίκες.

Για την εμμηνόπαυση μίλησε η Μισέλ Ομπάμα στο τελευταίο επεισόδιο του podcast της. Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, προσπάθησε να «σπάσει» τα ταμπού για την εμμηνόπαυση  και το γεγονός ότι οι γυναίκες προσπαθούν να την κρύψουν, μιλώντας για το πώς βίωσε η ίδια αυτήν την περίοδο της ζωής της. 

Η Μισέλ Ομπάμα, σε μια συνομιλία με τη Σάρον Μαλόν, μια φίλη της και γυναικολόγο, μοιράστηκε μια δική της εμπειρία και αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια πτήσης με το προεδρικό ελικόπτερο. πριν από μια εκδήλωση με τον τότε πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.

«Ηταν σαν κάποιος να είχε βάλει έναν κλίβανο μέσα μου και να τον ''φούντωσε''. Και τότε όλα άρχισαν να λιώνουν. Και σκέφτηκα: ''Αυτό είναι τρελό, δεν μπορώ, δεν μπορώ να το κάνω αυτό''. Αυτό που περνά το σώμα μας είναι φοβερό. Είναι σημαντικό να το κατανοήσει αυτό η κοινωνία, γιατί όλες μας το περνάμε, αλλά κάνουμε σαν να μη συμβαίνει», ανέφερε.

Η 56χρονη Μισέλ Ομπάμα, που πρόσφατα αποκάλυψε ότι περνά μια ελαφρά κατάθλιψη, είπε ότι ο σύζυγός της περιβαλλόταν από γυναίκες στο γραφείο του, πολλές εκ των οποίων περνούσαν εμμηνόπαυση και δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί ξαφνικά άρχιζαν να ιδρώνουν. 

Αναφερόμενη στον τρόπο που αντιμετωπίζει η σύγχρονη κοινωνία τις γυναίκες, η Μισέλ Ομπάμα έστειλε το δικό της μήνυμα. «Οι γυναίκες κάποιας ηλικίας χάνουμε την αξία μας στην κοινωνία, σε αντίθεση με τους άνδρες που κερδίζουν σε αξία όσο μεγαλώνουν. Κι αυτό το πρότυπο αναπαράγεται από την τηλεόραση όπου βλέπεις τον κακόγουστο, αστείο ηλικιωμένο με μια νέα, ζωηρή ή τέλεια, αν είναι στην ηλικία μας, σύζυγο».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice