Ο Andrew Lloyd Webber κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης για την καθυστέρηση στο άνοιγμα των live events©Instagram
Ο Andrew Lloyd Webber κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης για την καθυστέρηση στο άνοιγμα των live events©Instagram
LOOK

Ο Andrew Lloyd Webber κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης

Διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση στο άνοιγμα των live events

62224-137655.jpg
Newsroom |

Ο Andrew Lloyd Webber κινείται νομικά εναντίον της βρετανικής κυβέρνησης για την καθυστέρηση στο άνοιγμα των live events.

Ο Andrew Lloyd Webber, ο Cameron Mackintosh και άλλοι παράγοντες από τη βιομηχανία των live events κινούνται νομικά κατά της κυβέρνησης για να την αναγκάσουν να παραδώσει τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος για τις ζωντανές εκδηλώσεις.

Το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων και Έρευνας (ERP) επιτρέπει ήδη στο κοινό να παρακολουθεί εκδηλώσεις όπως το FA Cup Final, το Download Festival και τα Brit Awards και θα ανακοινωνε το πόρισμά της και για τα live events την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να προγραμματίσουν οι διοργανωτές τις εκδηλώσεις τους. Ωστόσο, έχουν καθυστερήσει πολύ. 

«Η έρευνα δείχνει ότι η πιθανή καθυστέρηση τεσσάρων εβδομάδων του πορίσματος, θα οδηγήσει σε ακύρωση περίπου 5.000 συναυλιών αλλά και πολλών θεατρικών παραγωγών σε ολόκληρη τη χώρα, με απώλεια εισοδήματος εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες» λένε τώρα οι διοργανωτές που βλέπουν τα σχέδιά τους να ναυαγούν.  

Οι διοργανωτές ανησυχούν ιδιαίτερα για το γεγονός ότι οι εκδηλώσεις όπως το Wimbledon και οι τελικοί του Euro θα προχωρήσουν κανονικά με τη συμμετοχή μεγάλου κοινού, ενώ οι συναυλίες και οι εκπομπές περικόπτονται.

https://www.instagram.com/p/CP5JEQhDZTm/?utm_source=ig_web_copy_link

«Οι ενέργειες της κυβέρνησης στραγγαλίζουν τις εταιρείες του θεάτρου και της μουσικής, ενώ οι αθλητικές εκδηλώσεις υψηλού προφίλ είναι ευνοημένες» δήλωσε ο Λόρδος Lloyd-Webber, o οποίος έχει ήδη εμβολιαστεί κατά της Covid-19. «Η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω ​​από επείγουσα»

Την Τρίτη, ζητήθηκε από τον Βρετανό υπουργό Πολιτισμού να εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση καθυστέρησε τη δημοσίευση των δεδομένων για τον κλάδο του θεάτρου και της μουσικής και η απάντησή του ήταν πως το πόρισμα της έρευνα θα δημοσιευθεί πολύ σύντομα, προκειμένου να βοηθήσει η κυβέρνηση στο άνοιγμα των ζωντανών εκδηλώσεων.

Τη νομική δράση υπογράφει ομάδα με τη συμμετοχή του Lloyd-Webber και των συνεργατών του West End, Sonia Friedman και Cameron Mackintosh. Μεταξύ άλλων τη δράση υποστηρίζουν οι Peter Gabriel, το φεστιβάλ Womad, και το LIVE.

Εκτός από την προσπάθειά τους να εξαναγκάσουν στη δημοσίευση της έρευνας ERP, η ομάδα ζητά τη δημιουργία ασφαλιστικού ταμείου, που να υποστηρίζεται από την κυβέρνηση για να καλύψει ζωντανές εκδηλώσεις αυτό το καλοκαίρι.

Πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice