Λουλούδια και αφίσες της Νταϊάνα στην πύλη του Κένσιγκτον © EPA/NEIL HALL
Σήμερα η πριγκίπισσα Νταϊάνα θα γινόταν 60 χρονών και οι Βρετανοί αφήνουν έξω από το παλάτι του Κένσιγκτον λουλούδια και κεριά © EPA/NEIL HALL
LOOK

Λουλούδια και σημειώματα αγάπης για τα 60α γενέθλια της Νταϊάνα

Η αγάπη των Βρετανών για την πριγκίπισσα Νταϊάνα παραμένει ζωντανή

62224-137655.jpg
Newsroom |

Σήμερα η πριγκίπισσα Νταϊάνα θα γινόταν 60 χρονών και οι Βρετανοί αφήνουν έξω από το παλάτι του Κένσιγκτον λουλούδια και κεριά.

Αν ζούσε η Πριγκίπισσα Νταϊάνα, θα γιόρταζε σήμερα τα εξηκοστά της γενέθλια. Ωστόσο, 25 χρόνια μετά το θάνατό της, η αγάπη των Βρετανών για την πριγκίπισσά τους παραμένει ζωντανή και εκφράζεται κάθε χρόνο τέτοια μέρα με λουλούδια και κεριά που αφήνουν έξω από το παλάτι του Κένσιγκτον. 

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 36 ετών όταν σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι - ένα γεγονός που συγκλόνισε όχι μόνο την Βρετανία αλλά ολόκληρο τον πλανήτη. Μάλιστα, οι γιοι της πρίγκιπας Γουίλιαμ και πρίγκιπας Χάρι θα αφήσουν τις διαφορές τους στην άκρη για να αποκαλύψουν μαζί ένα άγαλμα προς τιμήν της μητέρας τους για τα 60 χρόνια από τη γέννησή της. Το άγαλμα θα αποκαλυφθεί στο Sunken Garden του Kensington Palace στο κεντρικό Λονδίνο, το πρώην σπίτι της.

Προς το παρόν, οι Βρετανοί φτάνουν στο παλάτι Κένσιγκτον με λουλούδια και σημειώματα αγάπης, αποδεικνύοντας ότι η μνήμη της είναι ακόμα ζωντανή. 

Oι Βρετανοί φτάνουν στο παλάτι Κένσιγκτον με λουλούδια και σημειώματα αγάπης © EPA/NEIL HALL
Oι Βρετανοί φτάνουν στο παλάτι Κένσιγκτον με λουλούδια και σημειώματα αγάπης © EPA/NEIL HALL

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 36 ετών όταν σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι © EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 36 ετών όταν σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι © EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Η αγάπη των Βρετανών (και όχι μόνο) για την Νταϊάνα αποτυπώνεται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες να της αφιερώνουν κείμενα αγάπης, φωτογραφίες και κολάζ από τη ζωή της. 

 

 

 

 

Επίσης, ο οργανισμός English Heritage θα τιμήσει την αδικοχαμένη πριγκίπισσα της Ουαλίας, τοποθετώντας μια τιμητική μπλε πλακέτα έξω από το σπίτι της στο Λονδίνο. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice